Aa123456 08.12.2016 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Witam,bardzo spodobał mi sie granit satynowany jako blat kuchenny. Widziałem to w różnych wizualizacjach, studiach itp ale nie trafiłem jeszcze osoby która miałaby taki kamień u siebie. Czy ktoś z Was ma taki blat lub zna kogoś kto go ma? Od kamieniarzy słyszałem skrajne opinie, od bardzo pochlebnych aż do takich że się nie da. Chciałbym się dowiedzieć o kwestie użytkowe, czy rzeczywiście zdarzają się sytuacje że się wybarwia, czy trudno się go czyści, czy imprengowanie przeszkadza w jego używaniu w sensie że trzeba pilnować aby nie było bezpośredniego kontaktu z żywnością. Dużo się tego nasłuchałem i chciałbym usłyszeć opinie użytkownika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik123 08.12.2016 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Granit satynowy jest świetny. Sam go nie używałem, ale znajomy ma taki w domu. Nigdy nie słyszałem, żeby narzekał na niego, a przecież wymienialiśmy się nieraz uwagami dot. różnych rozwiązań. On jest zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzowka89 12.12.2016 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Też mi się podoba ale się waham. Jak go się czyści? Czy normalne środki czystości nie odbarwią go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 15.12.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Nam odradzono ten granit satynowany we wszystkich miejscach, gdzie pytaliśmy o blat granitowy do kuchni. Bardziej i tak podobał nam się polerowany, więc łatwo to przeboleliśmy i nie upieraliśmy się przy nim . A argumenty na nie dla satynowanego, to takie, że jest trudniejszy w utrzymaniu czystości, a poza tym częściej stosuje się go na zewnątrz niż w środku. Ale jak ktoś się uprze, to te argumenty nie będą mieć przecież żadnego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 19.12.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 (edytowane) My mamy taki u siebie, ciężko mi się wypowiadać już teraz, jak będzie zachowywał po czasie ale nie ma żadnych trudności z bieżącym utrzymaniem czystości, nie widać na nim smug tak jak na polerowanym. Generalnie zasady dla polerowanego i satynowego są takie same należy je co jakiś czas impregnować i uważać z tłuszczami, tzn jeśli wyleje nam się tłuszcz i go wytrzemy to nie ma problemu ale jeśli zostawimy butelkę z tłustym spodem na godzinę dwie to plama gwarantowana, to samo z pryskajacym tłuszczem wokół kuchenki, trzeba od razu wycierać, tyczy się to obu rodzajów powierzchni.http://images81.fotosik.pl/244/7b8dbe83cca1390f.jpg Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Beata&Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdala17 29.08.2017 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Zgadzam się z przedmówcą blat kuchenny z satyny jest porównywalny w utrzymaniu w czystości z blatem w polerze. Smugi nie są tak mocno widoczne co stanowi napewno zaletę. Cenowo też nie ma różnicy więc wszystko pozostaje w gestii co kto lubi i co komu się podoba.Na rynku jest bogata gama środków do impregnacji kamienia,które dostępne są w sprzedaży np. firmach kamieniarskich.Ja stosuje impregnat firmy xxxxx do poleru i szczerze polecam. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Greengaz reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.