harrods 08.12.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Cześć byłem ostatnio w Rewalu i to co zobaczyłem trochę mnie przeraziło wszędzie stawiają jak szaleni domki drewniane - takie ok 25-35 m2 stawiają to jeden przy drugim, ile wejdzie na działce, zastanawia mnie jak to jest że te domki tak stoją jeden przy drugim ? traktowane są jako ruchomości? po nowelizacji prawa budowlanego można stawiać takie chatki ale maks 2 na każde 500m2 działki... zaspokoi ktoś moją ciekawość? jak to stoi i gmina się nie czepia? Pozdrawiam kilka przykładów "ośrodków" załączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 09.12.2016 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Może to hurtownie gotowych domków drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 09.12.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Od 28 .06.2015 roku nawet jeden na 500 m2 . Znalazłem taki przepis : budowa wolno stojących parterowych budynków rekreacji indywidualnej, rozumianych jako budynki przeznaczone do okresowego wypoczynku, o powierzchni zabudowy do 35 m2, jeżeli liczba tych obiektów na działce nie przekracza jednego na każde 500 m2 działki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 09.12.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Ale to może nie są domki do rekreacji indywidualnej, tylko na wynajem. Wtedy przepisy mogą być inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 09.12.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Ale to może nie są domki do rekreacji indywidualnej, tylko na wynajem. Wtedy przepisy mogą być inne. A ja sądze że jest to SAMOWOLA i jest to nielegalne .. Wątpie aby otrzymali pozwolenie na budowę drewnianych palnych domków tak blisko siebie , nawet ze względu na bezpieczenstwo przeciwpożarowe .... Osobiście uważam że dla bezpieczeństwa ewentulanych "wczasowiczów" powinno sie to zgłosić do nadzoru budowlanego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.12.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Najbardziej cieszą się miejscowe żuliki. Będzie za co pić przez długie zimowe wieczory. Niektórzy to nawet będą mieli gdzie mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts