coachu13 10.12.2016 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Hej. Czy drzwi montować również z oknami czy to się robi później ?Jak to robiliscie / robicie u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.12.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Wszelkie zalecenia montażowe dla bramy garażowej to montaż na otynkowaną ścianę. O tyle to problem, bo czasem wcześniej elektryk chciałby pociągnąć tam kable (chociaż to ryzykowne, bo później przy montażu bramy można w nie trafić - a tu nie ma opcji przesunięcia o parę cm). A montować? Ja uważam, że jak się da to poczekać aż przejdą główne prace. Ale też nie mam specjalnych obiekcji, jeśli klient ma wszystko przygotowane od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 10.12.2016 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 A drzwi wejściowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.12.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Im pozniej tym lepiejMniejsze szanse zniszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 10.12.2016 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Zapytam przy okazji , mam dylemat z drzwiami od kotłowni .Będzie to też pomieszczenie dla psów .Są całkowicie zasłonięte z tyłu domu ale chciałbym aby były antywłamaniowe i o dobrej izolacyjności termicznej. Kolejny warunek drzwi czarne bądź ciemny grafit .Są takowe drzwi techniczne na rynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 10.12.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Ja montowałem całą stolarkę zewnętrzną przed elektryką i tynkami i mam w cenie zrobione obróbki drzwi. Chodzono przez bramę garażową, więc nie było mowy o zniszczeniu czegokolwiek bo nikt nie dotykał żadnych drzwi przy wchodzeniu a jedynie pilota rano i wieczorem. Też każdy mówił, że to głupota bo zniszczą drzwi ale i tak je wstawiłem i zamknąłem na klucz oklejono folią i traktowano jak wszystkie okna. Jedynie ociepliłem sufit przed montażem bramy garażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.12.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Kazdy mowi.....z tych co mieli okazje widziec setki budow i co sie dzialo z drzwiami wejsciowymi i bramamiCzasem jest wyzsza koniecznosc wynikajaca z harmonogramu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 10.12.2016 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Ok. Dzięki. Czyli póki co odpuszczę temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 12.12.2016 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Montaż drzwi zewnętrznych to tuż przed elewacja najlepiej robić aby później wszystko ładnie było obrobione z zewnątrz. Tak jak pisali wyżej - im później tym lepiej. Drzwi wewnętrzne po pracach mokrych (tynkowaniu, malowaniu). Czarny - pytałeś o ciemny grafit w drzwiach technicznych. Znajdziesz bez problemu. Nawet niższe serie różnych producentów masz już w przyzwoitych cenach do 1000-1200zł za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 21.12.2016 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Ja podpowiem, że dobrze jest zamykać budynek kompleksowo. Opóźnić wstawianie okien i drzwi oraz bram garażowych do samego końca przed elewacjami. Nie raz się słyszało o znikających nocą oknach, bo nie było zamknięcia domu w postaci drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.12.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Kompleksowo - masz racje ale okrasc mozna na kazdym etapie budowy.Najlepiej jak tylko pojawia sie okna juz odpalic chocby prowizoryczny system alarmowy. Drzwi zbic z desek Brama garazowa to faktycznie kłopot bo najlepiej po tynkach ale jak to pogodzic z instalacjami ktore przewaznie tam sie zbiegaja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 21.12.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 My montowaliśmy okna, drzwi wejsciowe i drzwi między pom. gosp. a garażem. Brama wstawiana po tynkach. Drzwi wejściowe zamknięte. Każdy wchodził bramą i drzwiami między garażem a pom. gosp. Drzwi wejściowe drewniane nie mają nawet rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.12.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 To samo miałem napisać Ci nikt ważny. Po to jest dodatkowe przejście pomiędzy garażem a domem. Często też praktykuje się wchodzenie oknem tarasowym z materiałami do wykańczania środka. Od kradzieży ciężko się ustrzec i dobrze jest odpalić alarm o którym piszesz, albo zapoznać się dobrze z sąsiadami. Jak ktoś będzie chciał okraść budowę to ciężko się przed tym obronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 28.12.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 A najprostsze rozwiązanie jest chyba stosowane na każdej budowie - przed montażem bramy otwór jest po prostu zabijany płytą OSB, a materiały wnosi się: tylnym wyjściem do garażu, balkonem, głównymi drzwiami, balkonem na piętrze czy gdzie tam jest jakaś możliwość inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benchmark 30.12.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Ja poprosiłem o montowanie jedno po drugim. Najważniejsze to by wszystko było dobrze zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 08.01.2017 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Zwał jak zwał - efekt powinien zamykać cały budynek dla zwiększenia bezpieczeństwa przed kradzieżą. Reasumując - lepiej zamykać budynek całkowicie, a czym to już kwestia indywidualna Inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts