josza 29.08.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Jak poradzić sobie z myszkami, które wchodzą do mojego domu na wsi? Cz znacie jakieś skuteczne metody walki z nimi poza pułapką na myszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.08.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 KOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josza 29.08.2004 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Pewnie pomyślę i o kocie, ale jeszcze nie teraz, bo narazie nie mieszkam w tym domu na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 29.08.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Zdają egzamin trucizny na myszy do nabycia w sklepach ogrodniczych.Bardzo skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 29.08.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 my mielismy kiedys conajmniej jedna myszke w chalupie na mazurach.... zobaczylem ze pod drzwiami jest szpara, zabilem ja deska (szpare, nie myszke) i mysz juz niestety nie przyszla.... a szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 07.09.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Zdają egzamin trucizny na myszy do nabycia w sklepach ogrodniczych. Bardzo skuteczne. Ale jak skłonić mysz do zjedzenia trutki??? Mamy taką w garażu (i mysz i trutkę, nawet pułapkę z kawałkiem słoninki) i nic! Kawałki trutki (takie małe brykieciki różowe) policzone co do sztuki - od kilku dni nie ubywa. Co ta mysz tam żre? Do pułapki też sie nie zbliża. A musze sie jej pozbyć, bo na alarm wzbudza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.09.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Może mało estetyczne, ale chyba skuteczne. Pproś kociarzy o kilo świeżo używanego piasku, na zapach kota powinna wyemigrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 07.09.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 zamiast słoniny - kiełbasa zwyczajna!W zeszłym roku tylko kiełbasą walczyliśmy z myszami, które chciały u nas przewaletować. Ze 100% skutecznością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.09.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Co by znaczyło, że kanibalami myszy nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 07.09.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 kanibalami nie, ale o myszach żyjących na serku żółtym - zapomnij ---> takie widziałam tylko w katunnetłork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.09.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Kawałki trutki (takie małe brykieciki różowe) policzone co do sztuki Zdobadz zatrute ziarno pszenicy albo platki z pszenicy. Sa skuteczniejsze jesli chodzi o wabienie myszki i naklanianie do zjedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 07.09.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Dzięki za rady, najbardziej podoba mi się numer z piaskiem, bo najbardziej humanitarny (nie trzeba myszy uśmiercać), ale znając kroyenę, to jaja sobie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.09.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Tam od razu jaja. Nie przetestowałem, ale może wypali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 07.09.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Qrde, a ja mam chyba wszystkie plagi egipskie Teraz mam nawet mrówki (nie wiem, czy faraona). Jutro pewnie deszcz żab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 07.09.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Mając kota ( ) wpuszczałam go również do pomieszczeń dla niego niedostępnych np. piwnicy. Kot zostawiał swój zapach ocierając się pyszczkiem. Myszy nie było. Ten pomysł z piaskiem może wypalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 07.09.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 No nie mówcie! to taka sobie mysz polna, co to na oczy kota nie widziała (tak myślę, bo o kotach polnych nie słyszałam), pozna, że to pachnie kotem i pójdzie sobie precz? Takie one mądre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 07.09.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 kanibalami nie, ale o myszach żyjących na serku żółtym - zapomnij ---> takie widziałam tylko w katunnetłork A moje jakos na zolty serek sie wlasnie lapia Ale moj maz to im specjalny serek kupuje, nie moze byc ani za twardy (bo nie bedzie chciala ) ani za miekki (bo wtedy moze go zjesc nie uruchamiajac pulapki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 07.09.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 A jaki to jest serek nie za twardy nie za miękki dla myszy polnych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 07.09.2004 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Magdzia, ja nie wiem, to maz kupuje , ale jak chcesz to moge go zapytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 08.09.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 a zwyczajna to zwyczajna zawsze w domu trochę jest bo mam amatorów na grilowaną zwyczajna przez cały bozy rok (zimą na ganku też - no chyba, że jest kurzawica)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts