Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

myszy polne

Recommended Posts

Pewnie pomyślę i o kocie, ale jeszcze nie teraz, bo narazie nie mieszkam w tym domu na stałe.

Nie musisz mieszkać na stałe. Ważne aby kot się przyzwyczaił i miał gdzieś w okolicy schronienie np. wejście na strych etc.

Oczywiście musi to być kotka bo kocury sa trochę leniwe. Sypać tylko suche jedzenie i wystawić miskę na wodę (od czasu do czasu popada deszcz).

W naszym barakowozie na budowie była jedna myszka , a dziś mąz mi oświadczył ,ze jest juz druga :cry: Nie łapią sie na żadne pulapki, omijają je z daleka ,za to włażą do lodowki :evil: i tam próbują sobie używać ,ale specjalnie nie ma czym,bo tylko okruszki zostaały.....Kupiłam dziś jakieś świństwo za 3.50 zł ponoć skutkuje...zobaczymy :o

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
Zima przyszła i w moim ogrodzie zaczęły pojawiać się myszy :evil: Jeszcze do domu nie wlazły, ale jak znam życie to kwestia czasu. Kot w grę nie wchodzi, a mój pies pewno będzie chciał się przede wszystkim zaprzyjaźnić.....Jak tu temu towarzystwu mysiemu wytłumaczyć, że - za przeproszeniem - wynocha? Trutki nie rozłożę, bo pies zje, widoku pułapki z przygwożdżoną mychą nie zniosę....Łomatko, ale się narobiło na same święta :(

• 1 month później...
  • 2 months później...

Kiedyś poszliśmy do znajomych z wizytą.

Typowe blokowisko, wieżowiec, 8 piętro, dwie windy.

Wjeżdżamy windą na górę, wychodzimy i naszym oczom ukazuje się następujący widok:

Drzwi od mieszkania otwarte, drzwi od drugiej windy otwarte, zablokowane.

Z wnetrza mieszkania poprzez drzwi wejściowe do windy prowadzi kanał utworzony z poustawianych książek.

Powolutku, zdezorientowani wchodzimy do mieszkania i co widzimy?

Nasz znajomy na jednym stołeczku z gazetą w ręku, znajoma na drugim ze szczotą

usiłują zagonić biedną, maleńką myszkę do tunelu.

Tym misternie zbudowanym tunelem miała zostać przekierowana na klatkę,

do windy, tam już guziczek "P" był wciśnięty, wystarczyło odblokować drzwi i myszko bye, bye!

I wiecie, że się udało?

To tak w kwestii metod pozbywania się myszy... :wink: :D

Pozdrawiam.

:D

Mam w domu dwa koty i ... pełno przyniesionych myszy. Chyba już tak się nibi objadły, ze wcale na nie nie zwracają uwagi. Tzn. zwracają póki taka mysza się rusza. A jak przestanie to już nie. Także koty na wsi się nie sprawdzają- w domu tylko śpią a myszy łapią na polu i przynoszą do domu.

A myszy wlazły nam pod podbitkę i niestety słyszałam je również w styropianie ocieplającym budynek!!! Pomogła dopiero taka niebieska pasta kupiona w Castoramie. Mumifikuje myszaki od środka. Brutalne ale inaczej się nie dało. Pasta je przyciąga więc zniknęła momentalnie. Tylko przez kilka dni trzeba pilnować zwiarzaków żeby nie zjadły takiej obżartej myszy!!