Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

plyta funadmentowa i piec gazowy

DorSzym

Recommended Posts

Hej wszystkim na poczatku, na imie mam Szymon i wlasnie kupilem zze swoja polowka dzialke w starych babicach 850m2 i stawiac bedziemy dom (zaskoczeniem to nie jest po zakupie dzialki taka kolej rzeczy :D) mocno energooszczedny taka mam nadzieje :)

Przeczytalem chyba z 20% dziennikow budowy itp roznych historii i nasuwa mi sie pare pytan odnosnie fundamentowej plyty.

W poniedzialek mamy spotkanie z pania architekt chcemy postawic dom pietrowy 200m2 z garazem, bez uzytowego poddasza odciety izolacyjnie strop z kopertowym dachem. Zalozenia to prosta bryla, garaz odizolowany termicznie w bryle budynku nieogrzewany, brak balkonow. Moja polowka uparla sie na kominek bo tak ladnie i przytulnie wiec nie ma przebacz, trzeba miec gdzie powiesic skarpety na prezenty od mikolaja hehe.

W dzialce mamy wszystkie media taka okolica i taka ulica :) dlatego chcemy piec gazowy kociol ( sory nie znam sie) czy jezeli zrobie fundamentowa plyte grzewcza grzana gazem to to ma sens wszystko? wydaje mi sie ze tak uciekamy z grzejnikow, latwiejsze ogrzewanie, no i energooszczedne rozwiazanie nie trzeba tak grzac, okna to duzo fixow na ciepych parapetach. Czy macie jakies inne rozwiazanie dla laika ktory od 5msc czyta forum bez udzielania sie na nim :) Dlatego troche pomocy od osob z forum :) pomijam fakt ze nie posiadam zadnej ekipy godnej polecenia do pracy ale widze ze cos moze sie znajdzie jak uzsykamy PNB i gotowe plany domu.

Chce sie jakos przygotowac do spotkania z pania architekt i wiedziec co chce ktore rozwiazania sie sprawdza i na co zwrocic uwage.

z gory przepraszam za wszelkiego rodzaju bledy i niefachowa terminologie :)

pozdrawiam Szymon