Busters 18.03.2018 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Moj koparkowy jest chyba ze sciejowic. Z ta rura to chodzilo mi o wypuszczenie szybkozlaczki. Z wykonczeniem nastaw sie ze jutro moga nie zaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 18.03.2018 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 heh, zobaczymy, w sobotę przyszli rozładować dostawę materiałów więc liczę, że się pojawią, ale fakt, wszystkiego można się spodziewać. W sumie mają już tydzień poślizgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 25.03.2018 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 W minionym tygodniu ekipa Krzyśka zrobiła zabudowy poddasza z regipsów. Jutro będą wykańczać jeszcze ścianki kolankowe, szpachlować i montować taśmy na łączeniu skosów z ścianka kolankowa i sufitem. Chcę zastosować taśmy Easyflex - podobno najlepsze do łączenia płyt w tych miejscach. Tania nie jest http://allegro.pl/tarti-rigips-tasma-naroznikowa-easy-flex-pro-30mb-i6341838828.html używał ktoś? warto to kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 25.03.2018 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Sprawdz priv odpisalem Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 25.03.2018 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 dzięki, już zgłębiam temat - tuff tape w zupełności wystarczą tylko jeszcze kwestia grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia872 26.03.2018 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Firma Centerflex specjalizuje się w produkcji takich taśm dedykowanych do płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.03.2018 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Wczoraj dostaliśmy od projektantki wnętrz propozycje aranżacji salonu jadalni i kuchni. Ogólnie Pani Ola osiągnęła to co zamierzaliśmy, więc rewolucyjnych zmian nie będzie ale parę kwestii do poprawy zgłosiliśmy, m.in: - uproszczenie sufitu nad wypoczynkiem - bez wnęki na środku i wiszącej lampy - do usunięcia lustro i te mebelki pod schodami - zamiast tego kilka ramek na zdjęcia i może jakaś zieleń - próba zastąpienia firan i zasłon w oknie koło stołu rzymska roletą taka jak w kuchni. - ciemniejszy gres na podłodze w kuchni i wzdłuż schodów - chcemy większy kontrast między 2 różnymi materiałami na podłodze - rezygnacja z tej szafki w rogu salonu, zamiast tego cos lżejszego, może jakaś ciekawa forma z tych 2-kolorowych nadstawek które stoją na szafce RTV - i chyba najistotniejsze - inna struktura farby na scianie rtv, przy schodach i przy wejściu - to co jest trochę przytłacza, jest zbyt mocna tekstura, wydaje nam się że coś łagodniejszego będzie lepiej wyglądać. To co jest teraz to farba strukturalna Magnat Style Beton Do wizualizacji kuchni nie mamy większych uwag, podoba nam się. Natomiast nie analizowaliśmy jeszcze w ogóle jej funkcjonalności, rozkładu AGD, szafek, schowków itp. Bardzo mile widziane komentarze i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.03.2018 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Jeszcze wracając do zabudowy poddasza z GK. Dziś chłopaki kończą szpachlować i będziemy się rozliczać. Trochę byłem nieprzygotowany na ten etap prac, nie mieliśmy przemyślane lokalizacje oświetlenia, więc decyzje i rysunki powstawały na ostatnia chwilę i wysyłane szkice MMS-ami do ekipy. Czas pokaże, czy będzie to funkcjonalne i czy nie będzie trzeba korygować. Zdjęcia z dziś i zeszłego tygodnia. Pokój Alicji + garderoba Pokój Sebastiana Wyjście z pralni na taras nad garażem Tutaj jest mały mankament, drzwi tarasowe nie są symetrycznie na środku wnęki - wykonawca przekonał mnie, żeby nie licować zabudowe ze ścianą bo będzie pekać. Jako że to tylko pralnia, zgodziłem się. Ściana kolankowa w pralni będzie tynkowana - tam pod skosem będzie zabudowa podblatowa i pralka. Łazienka Cieszę się, że udało się zrobić pod oknami dachowymi prostą ścianę aż do podłogi, szkoda tylko że nie dopilnowałem, by górna szpaleta licowała się z sufitem. Wyglądałoby jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.03.2018 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 I jeszcze parę szczegółów. Nad całym sufitem podwieszanym rozłożone jest 5cm wełny akustycznej ISOVER Aku-Płyta. W ostatniej chwili uświadomiłem sobie, że bez tego cała przestrzeń między sufitem a pianą na jetkach byłaby jednym wielkim korytarzem akustycznym i słychać by było wszystko pomiędzy pomieszczeniami na górze. Nie wiem czemu zdjęcie się wkleiło w pionie :/ Między sufitem a izolacją z piany zostało 70-80cm pustki do której mam nadzieję nigdy nie będzie potrzeby zaglądać, bo nie zostawiam żadnego wyjścia technologicznego. Skrzynki rozprężne kanałów wentylacyjnych miałem montować sam, ale Krzysiek z własnej inicjatywy zrobił to za mnie, mnie by to zajęło pewnie cały długi wieczór a jemu może 2h I znów zdjęcie się wywróciło Sam natomiast zrobiłem rozdzielacz pojedynczego kanału pe-flex na dwa zasilające garderoby w sypialni i u Alicji - zastosowałem trójnik kanalizacyjny fi 75. Pasował idealnie. Na zdjęciu widoczny po prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 05.04.2018 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Wracając do projektu górnej łazienki, który opisałem w poście #205... Pani Ola, która pracuje nad przestrzenią na parterze podjęła się (za symboliczną dopłatą) ożywić górna łazienkę, i wyszło jej to naszym zdaniem ZAJEBIŚCIE!! pierwsza propozycja żonie trochę nie pasuje wzorzasty blat, dla mnie ciut za dużo wzorku na ściance od strony WC więc poprosiliśmy o wersję alternatywną czekamy jeszcze na 2 wersję z ciemniejszą podłogą i jasną podłogą i ścianką od strony wc w tej samej płytce co reszta. Mają być dziś. Kolor turkusowo-zielony rewelacyjny, dobór dekoru też bardzo trafny. Dekor (Thai Nube 10x20) już zamówiony, trzeba czekać 2 tygodnie bo idzie z Hiszpani. https://domus-sklep.pl/kolekcja-etnia/4707-etnia-thai-nube-10x20.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 05.04.2018 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 pojawiła się też wersja z modnymi heksagonami. Mimo, że sama płytka bardzo ciekawa, jednak nie bardzo pasuje do tej łazienki. Od kilku dni trwa szukanie i wybieranie sprzętów i ceramiki do łazienek... l już mam dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia872 05.04.2018 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Jak dla mnie pierwsza propozycja najfajniejsza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia872 05.04.2018 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Jaki jest koszt przygotowania takich aranżacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 05.04.2018 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 w tym przypadku śmieszne 200 zł, ale to jako pakiet dodatkowy do większego projektu na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia872 10.04.2018 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 A jaki jest przybliżony koszt w takim razie aranżacji Twojego parteru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 10.04.2018 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 1700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 10.04.2018 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Cześć, Widzę, że masz opaskę XPS przy oknach. Czy nie obawiasz się pękania tynku w miejscach, w których ściana przechodzi w XPS? Chętnie bym zrobił tak samo, ale trochę się obawiam tych pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 10.04.2018 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 tynkarze dali tam jakąś siatkę i dodatkowo odrapali ten XPS żeby lepiej trzymało wiec ma nadzieję, że nie popęka. sporo osób tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 11.04.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 [ATTACH=CONFIG]406625[/ATTACH] Cześć, Po pierwsze bardzo fajny dziennik i może przede wszystkim domek. A po drugie, czy ten stelaż pod wc na niską ściankę z KG jest czymś konkretnym dostępnym w sprzedaży, czy sam to zmontowałeś? Też byśmy chcieli mieć niską, ok. metrową ściankę z KG, ale obawiam się o jej sztywność w rogu, który nie będzie przylegał do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 11.04.2018 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 chodzi Ci pewnie o tą stalową ramę? wykonał mi to na zamówienie gość, który będzie robił balkony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts