Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Denver pod Krakowem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 320
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Parę dni temu miałem termin rozliczenia ostatniej transzy kredytu. Warunki kredytu obligują mnie do przedstawienia w ciągu 90 dni od uruchomienia transzy faktur na 60% kwoty transzy. A że przez ostatnie 3 miesiące na budowie nie działo się za wiele, brakowało mi sporej kwoty. Trzeba było poczynić jakieś zakupy, więc zamówiliśmy już w salonie Hoff pełne wyposażenie obu łazienek, do tego gość od schodów zgodził się już wystawić fakturę gotówkową mimo, że usługa nie wykonana.

Zamówienie do łazienek czeka jeszcze w magazynie salonu, strach trzymać na budowie towar za prawie 25 tys mimo, że okolica wydaje się bezpieczna i jest alarm z patrolem interwencyjnym.

Do górnej łazienki zamówione:

-gres Limone Bestone White Mat 120x60 + dekor Vives Thai Nube 20x10

-ceramika Vitro Metropole - kibel, bidet, 2 umywalki

-armatura Hansgrohe

-wanna Riho Lugo 190x90

-kabina bedzie walk-in więc tylko ściana boczna- długość 140cm - Radaway Euphoria. Tutaj żona zgłasza spore zastrzeżenia, że będzie się chlapać na łazienkę, ale przekonał nas argument sprzedawcy, że do takiej ścianki można dokupić drzwi.

-w kabinie zestaw podtynkowy z deszczownicą

-ciekawym eksperymentem będzie armatura wanny. Ze ścianki wystawać będzie tylko bateria podtynkowa oraz prysznic, wylewki nie będzie bo wanna będzie się napełniać z przelewu.

Dolna łazienka

-płytki Baldocer Sense Snow, Limone Arbaro Oro i Batista Marengo na podłogę

-ceramika Vitra Sento/Style X (kibel i umywalka)

-armatura Hansgrohe

-kabina Radaway Essenza 100x80,

Za kilka dni wchodzi wykonawca i zacznie od dolnej łazienki.

• Like 1

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dawno nie pisałem bo prawie nic na budowie się nie działo. Ale po kolei.

Ostatni mój wpis sprzed 1,5 miesiąca:

Za kilka dni wchodzi wykonawca i zacznie od dolnej łazienki.
okazał się pobożnym życzeniem.

Pan Krzysiek który robił mi regipsy na poddaszu przepadł jak kamień w wodzie. Umówieni byliśmy, że zacznie robić łazienki w 2 połowie kwietnia, juz około 20 kwietnia był z nim utrudniony kontakt, nie odbierał telefonów. Jak w końcu odebrał, to sie okazało że wykańcza jakieś mieszkanie pod klucz i jeszcze mu zejdzie ze 2 tygodnie. Mija kolejne 2-3 tygodnie, zero kontaktu, telefonów nie odbiera tylko odpisuje automatem "jestem na spotkaniu". Raz zdarzyło mu się odebrać gdy dzwoniłem z telefonu zony, zapewnił mnie że jeszcze 1,5 tygodnia i przychodzi, żebym się nie martwił. Od tego czasu zero kontaktu, dzwonię codziennie, nie odbiera mimo ze telefon włączony. Z obcych numerów to samo. Wczoraj SMS "Jestem zagranicom". Czyli po gościu. Nawet nie ma odwagi napisać, żebym szukał kogoś innego bo nie przyjdzie.

Szkoda, bo miał robić u mnie już całą wykończeniówkę, a teraz muszę szukać kogoś od nowa.

Jednego gościa poleconego mam umówionego na piątek, ale termin ma wrzesień /październik. Kilku innych odmówiło, bo poustawiani są na rok do przodu.

Dodam jeszcze, że P.Krzysiek nie posprzątał po sobie, zostawił budowlany syf i

niechlujnie wykonane szpachlowanie, nie dopilnowałem tego wiedząc, że i tak będzie robił wykończeniówkę, gładzie itp.

Edytowane przez Fleszu1

schody tez mi się ogólnie podobają, ale jest jeden błąd. szyba miała zaczynać się od drugiego stopnia a otwór jest wyżłobiony od pierwszego. Podobno da się to naprawić poprzez doklejenie cienkiej warstwy forniru na 1 stopień i podstopnice 2 stopnia. Do rozważenia czy warto.

Schody super! Właśnie takie mi się marzą i może jestem głupia, ale projekt częściowo wybierałam pod schody. Fleszu 1 napisz o wykonawcach- ile czekałeś, jaki koszt, jak znalazłeś ekipę i ją sprawdziłeś. Ja na razie znajduję tylko takich co jeszcze nie robili, ale chętnie spróbują- poniżej 20tys za schody, lub takich którzy mają doświadczenie i chcą za nie koło 30tys. A to jednak za dużo jak dla mnie, bo liczyłam, że w tylu to ja się zmieszczę z balustradą. Poproszę jeszcze o fotkę od góry z opisem wrażeń jak się po nich chodzi. Może lipa, ale nie miałam nawet jak zobaczyć ich na żywo, ani możliwości porozmawiania z kimś, kto je ma lub użytkuje. Pamiętam, że masz małe dziecko, a widzę balustradę szklaną (tzn jeszcze jej nie widzę). Nie boisz się, że jak będzie leciało ze schodów nie będzie miało się za co złapać? Rozważałeś jakieś jeszcze balustrady (laserowo cięte, linkowe itp?)

Czekałem 3 miesiące. KOszt z balustradą 15 tys, narazie dałem 13. NIe wiem skąd taka róznica, może te 30 tys wyceniali z litego debu? U mnie jest w srodku gruba dębowa sklejka a zewnątrz fornir dębowy i lakier.

wygląda to tak

scho.jpg

Schody są sztywne, przy normalnym chodzeniu nie drżą, jak poskakałem to troszkę drżały , ale dojdzie jeszcze balustrada która to dodatkowo usztywni.

Edytowane przez Fleszu1

Czekałem 3 miesiące. KOszt z balustradą 15 tys, narazie dałem 13. NIe wiem skąd taka róznica, może te 30 tys wyceniali z litego debu? U mnie jest w srodku gruba dębowa sklejka a zewnątrz fornir dębowy i lakier.

wygląda to tak

[ATTACH=CONFIG]414091[/ATTACH]

Schody są sztywne, przy normalnym chodzeniu nie drżą, jak poskakałem to troszkę drżały , ale dojdzie jeszcze balustrada która to dodatkowo usztywni.

:o:o:o To mnie zaskoczyłeś. Panowie mieli wcześniej jakieś doświadczenie z tego typu schodami? Powiedz jeszcze, że w tej cenie masz szklaną balustradę w dużej tafli. Osobiście przyjadę do Krakowa i przyniosę je na plecach. A poważniePanowie działają na całą Polskę czy tylko lokalnie?