jak_to_mozliwe 11.04.2018 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Tak dokładnie. Zakładam, że przed zleceniem szukałeś, czy coś podobnego jest dostępne w sprzedaży - udało Ci się coś znaleźć, czy kompletnie nic ciekawego? Ile orientacyjnie to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 11.04.2018 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Mnie akurat nie kosztowało nic, gość od balustrad to znajomy, właściciel dużej firmy, robi balustrady na dużych inwestycjach deweloperskich za kilkaset tysięcy wiec taką ramę zrobił gdzieś przy okazji. Każdy ślusarz zrobi coś takiego, nie powinno to być specjalnie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 11.04.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 15.04.2018 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Mamy prawie zakończone wizualizowanie salonu jadalni i kuchni. Będzie mniej więcej tak: Wahamy się jeszcze nad odcieniem drewna schodów/podłogi. Na poniższym zdjęciu próba z nieco cieplejszym kolorem. Decyzję trzeba podjąć na dniach, gość od schodów czeka na kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 15.04.2018 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Parę dni temu miałem termin rozliczenia ostatniej transzy kredytu. Warunki kredytu obligują mnie do przedstawienia w ciągu 90 dni od uruchomienia transzy faktur na 60% kwoty transzy. A że przez ostatnie 3 miesiące na budowie nie działo się za wiele, brakowało mi sporej kwoty. Trzeba było poczynić jakieś zakupy, więc zamówiliśmy już w salonie Hoff pełne wyposażenie obu łazienek, do tego gość od schodów zgodził się już wystawić fakturę gotówkową mimo, że usługa nie wykonana.Zamówienie do łazienek czeka jeszcze w magazynie salonu, strach trzymać na budowie towar za prawie 25 tys mimo, że okolica wydaje się bezpieczna i jest alarm z patrolem interwencyjnym. Do górnej łazienki zamówione:-gres Limone Bestone White Mat 120x60 + dekor Vives Thai Nube 20x10-ceramika Vitro Metropole - kibel, bidet, 2 umywalki-armatura Hansgrohe -wanna Riho Lugo 190x90-kabina bedzie walk-in więc tylko ściana boczna- długość 140cm - Radaway Euphoria. Tutaj żona zgłasza spore zastrzeżenia, że będzie się chlapać na łazienkę, ale przekonał nas argument sprzedawcy, że do takiej ścianki można dokupić drzwi.-w kabinie zestaw podtynkowy z deszczownicą-ciekawym eksperymentem będzie armatura wanny. Ze ścianki wystawać będzie tylko bateria podtynkowa oraz prysznic, wylewki nie będzie bo wanna będzie się napełniać z przelewu. Dolna łazienka-płytki Baldocer Sense Snow, Limone Arbaro Oro i Batista Marengo na podłogę-ceramika Vitra Sento/Style X (kibel i umywalka)-armatura Hansgrohe-kabina Radaway Essenza 100x80, Za kilka dni wchodzi wykonawca i zacznie od dolnej łazienki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krismk3 21.04.2018 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 Witam tez będziemy niedługo bodowac ten dom w zachodniopomorskim i coś czuje, że będę miał wiele pytańd państwa . Projekt juz mamy zakupiony i juz widzę ze będę miał wiele zmian w konstrukcji, która faktycznie jest przesądzona niczym bunkier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia872 09.05.2018 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Konstrukcje zawsze można zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 22.05.2018 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Fleszu1 pochwal się efektami. Mi niestety nie udało się zrealizować tego projektu, ale nadal darzę go sentymentem i chętnie podglądam Twój dziennik. Napisz przy okazji czy schody dywanowe robiłeś, komu zlecałeś i ile Ci wyszło. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 30.05.2018 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 (edytowane) Dawno nie pisałem bo prawie nic na budowie się nie działo. Ale po kolei. Ostatni mój wpis sprzed 1,5 miesiąca: Za kilka dni wchodzi wykonawca i zacznie od dolnej łazienki. okazał się pobożnym życzeniem. Pan Krzysiek który robił mi regipsy na poddaszu przepadł jak kamień w wodzie. Umówieni byliśmy, że zacznie robić łazienki w 2 połowie kwietnia, juz około 20 kwietnia był z nim utrudniony kontakt, nie odbierał telefonów. Jak w końcu odebrał, to sie okazało że wykańcza jakieś mieszkanie pod klucz i jeszcze mu zejdzie ze 2 tygodnie. Mija kolejne 2-3 tygodnie, zero kontaktu, telefonów nie odbiera tylko odpisuje automatem "jestem na spotkaniu". Raz zdarzyło mu się odebrać gdy dzwoniłem z telefonu zony, zapewnił mnie że jeszcze 1,5 tygodnia i przychodzi, żebym się nie martwił. Od tego czasu zero kontaktu, dzwonię codziennie, nie odbiera mimo ze telefon włączony. Z obcych numerów to samo. Wczoraj SMS "Jestem zagranicom". Czyli po gościu. Nawet nie ma odwagi napisać, żebym szukał kogoś innego bo nie przyjdzie. Szkoda, bo miał robić u mnie już całą wykończeniówkę, a teraz muszę szukać kogoś od nowa. Jednego gościa poleconego mam umówionego na piątek, ale termin ma wrzesień /październik. Kilku innych odmówiło, bo poustawiani są na rok do przodu. Dodam jeszcze, że P.Krzysiek nie posprzątał po sobie, zostawił budowlany syf i niechlujnie wykonane szpachlowanie, nie dopilnowałem tego wiedząc, że i tak będzie robił wykończeniówkę, gładzie itp. Edytowane 31 Maja 2018 przez Fleszu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 30.05.2018 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 W międzyczasie 2 tygodnie temu pojawiła się ekipa od schodów dywanowych.Montaż przebiegł dość sprawnie, szef + dwóch montażystów w 9 godzin zmontowali schody które przyjechały w częściach.Poniżej fotorelacjaW kolejnym wpisie efekt końcowy i moje prywatne wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 30.05.2018 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 30.05.2018 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 30.05.2018 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Schody wyglądają obłędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 30.05.2018 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Jak mi się takie schody podobają U nas są lane, ale chciałabym okładzinę a'la dywanową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 30.05.2018 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 schody tez mi się ogólnie podobają, ale jest jeden błąd. szyba miała zaczynać się od drugiego stopnia a otwór jest wyżłobiony od pierwszego. Podobno da się to naprawić poprzez doklejenie cienkiej warstwy forniru na 1 stopień i podstopnice 2 stopnia. Do rozważenia czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 31.05.2018 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Schody super! Właśnie takie mi się marzą i może jestem głupia, ale projekt częściowo wybierałam pod schody. Fleszu 1 napisz o wykonawcach- ile czekałeś, jaki koszt, jak znalazłeś ekipę i ją sprawdziłeś. Ja na razie znajduję tylko takich co jeszcze nie robili, ale chętnie spróbują- poniżej 20tys za schody, lub takich którzy mają doświadczenie i chcą za nie koło 30tys. A to jednak za dużo jak dla mnie, bo liczyłam, że w tylu to ja się zmieszczę z balustradą. Poproszę jeszcze o fotkę od góry z opisem wrażeń jak się po nich chodzi. Może lipa, ale nie miałam nawet jak zobaczyć ich na żywo, ani możliwości porozmawiania z kimś, kto je ma lub użytkuje. Pamiętam, że masz małe dziecko, a widzę balustradę szklaną (tzn jeszcze jej nie widzę). Nie boisz się, że jak będzie leciało ze schodów nie będzie miało się za co złapać? Rozważałeś jakieś jeszcze balustrady (laserowo cięte, linkowe itp?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 31.05.2018 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 (edytowane) Czekałem 3 miesiące. KOszt z balustradą 15 tys, narazie dałem 13. NIe wiem skąd taka róznica, może te 30 tys wyceniali z litego debu? U mnie jest w srodku gruba dębowa sklejka a zewnątrz fornir dębowy i lakier. wygląda to tak Schody są sztywne, przy normalnym chodzeniu nie drżą, jak poskakałem to troszkę drżały , ale dojdzie jeszcze balustrada która to dodatkowo usztywni. Edytowane 31 Maja 2018 przez Fleszu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 31.05.2018 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Czekałem 3 miesiące. KOszt z balustradą 15 tys, narazie dałem 13. NIe wiem skąd taka róznica, może te 30 tys wyceniali z litego debu? U mnie jest w srodku gruba dębowa sklejka a zewnątrz fornir dębowy i lakier. wygląda to tak [ATTACH=CONFIG]414091[/ATTACH] Schody są sztywne, przy normalnym chodzeniu nie drżą, jak poskakałem to troszkę drżały , ale dojdzie jeszcze balustrada która to dodatkowo usztywni. :o:o To mnie zaskoczyłeś. Panowie mieli wcześniej jakieś doświadczenie z tego typu schodami? Powiedz jeszcze, że w tej cenie masz szklaną balustradę w dużej tafli. Osobiście przyjadę do Krakowa i przyniosę je na plecach. A poważniePanowie działają na całą Polskę czy tylko lokalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 31.05.2018 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Panowie działają na pewno w małopolsce i w świętokrzyskim, czy dalej to nie wiem. Szkło ma być w 2 albo 3 taflach. Cena tez mi się wydaje atrakcyjna ale może dlatego że w środku jest sklejka a nie lity dąb.http://schody.krakow.pl/schody/#dywanowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 31.05.2018 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Napisz mi jeszcze czy to ekipa w ciemno czy z polecenia. I jakie balustrady planujesz? szkło 6mm? opti white czy inne? Zpodchwytem czy bez? Dzięki za namiary, na pewno zadzwonię, bo rozumiem, że póki co polecasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts