Krismk3 15.10.2018 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Dzięki za informacje cały czas byłem przekonany że da się to zrobić bez większych ingerencji. Projektant proponował mi najgorsze rozwiązanie jakie można zrobić w tym miejscu w stosunku do oryginału przenieść ocieplenie pod strop. Taras byłby bez ocieplenia od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliperjk 31.03.2019 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Parę dni temu miałem termin rozliczenia ostatniej transzy kredytu. Warunki kredytu obligują mnie do przedstawienia w ciągu 90 dni od uruchomienia transzy faktur na 60% kwoty transzy. A że przez ostatnie 3 miesiące na budowie nie działo się za wiele, brakowało mi sporej kwoty. Trzeba było poczynić jakieś zakupy, więc zamówiliśmy już w salonie Hoff pełne wyposażenie obu łazienek, do tego gość od schodów zgodził się już wystawić fakturę gotówkową mimo, że usługa nie wykonana. Zamówienie do łazienek czeka jeszcze w magazynie salonu, strach trzymać na budowie towar za prawie 25 tys mimo, że okolica wydaje się bezpieczna i jest alarm z patrolem interwencyjnym. Do górnej łazienki zamówione: -gres Limone Bestone White Mat 120x60 + dekor Vives Thai Nube 20x10 -ceramika Vitro Metropole - kibel, bidet, 2 umywalki -armatura Hansgrohe -wanna Riho Lugo 190x90 -kabina bedzie walk-in więc tylko ściana boczna- długość 140cm - Radaway Euphoria. Tutaj żona zgłasza spore zastrzeżenia, że będzie się chlapać na łazienkę, ale przekonał nas argument sprzedawcy, że do takiej ścianki można dokupić drzwi. -w kabinie zestaw podtynkowy z deszczownicą -ciekawym eksperymentem będzie armatura wanny. Ze ścianki wystawać będzie tylko bateria podtynkowa oraz prysznic, wylewki nie będzie bo wanna będzie się napełniać z przelewu. Dolna łazienka -płytki Baldocer Sense Snow, Limone Arbaro Oro i Batista Marengo na podłogę -ceramika Vitra Sento/Style X (kibel i umywalka) -armatura Hansgrohe -kabina Radaway Essenza 100x80, Za kilka dni wchodzi wykonawca i zacznie od dolnej łazienki. Ekstra łazienki masz! Napisz proszę jak po pewnym czasie oceniasz wannę Riho Lugo (jakość do ceny) oraz ten system napełniania wodą wanny z przelewu? Czy z przelewu nie osadza się kamień w miejscu, którym płynie woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 01.04.2019 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Nie mieszkam jeszcze więc trudno oceniać funkcjonalność wanny. Na razie służy tylko do mycia wałków po malowaniu i tą funkcje spełnia świetnie Wygląda też dobrze. Napełnianie przez odpływ ocenię dopiero jak pomieszkam, ale raczej to bajer niż coś praktycznego. Co do kamienia, myślę że regularne mycie mleczkiem załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 03.04.2019 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Spróbuję w wolnych chwilach uzupełnić dziennikowe zaległości. Nie mieszkamy jeszcze, ale już blisko, do wakacji pewnie się przeprowadzimy. Na dziś mamy skończone: kuchnia, łazienki, podłogi, malowanie 80%. Zostało urządzanie i meblowanie pokoi dzieci, sypialni, salonu. Szyby na balustradę górną i schody już czekają szyby ale wstrzymuję się z montażem do przeprowadzki. Bardzo podobają mi się schody bez szyby i chętnie bym takie zostawił, ale żona nie pozwala (dzieci). Na dniach wchodzi brukarz rozpoczynać prace na zewnątrz, najpierw podjazd pod garaż, schodki i wejście do domu, chodnik. To ma zrobić przed świętami. Potem znika i wróci pewnie około czerwca robić taras, plantować, wyrównywać i ogrodzenie. W maju planowane tez jest dokończenie elewacji - tynk, imitacja deski, podbitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia872 11.07.2019 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Wow Fleszu weszłam z ciekawości żeby zobaczyć jak pięknie mieszkasz a tu zaskoczenie... My zaczęliśmy duuuzo później a od lutego juz mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia872 11.07.2019 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Fakt z tego co widzę robisz wszystko na tip top a my dlubiemy sobie juz mieszkajac. Podeślij jakies zdjecia z poczynań chetnie zobaczę, ja też mogę sie pochwalić jesli jestes zainteresowany. Z tym ze mam problem z wrzuceniem zdjec na forum.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 11.07.2019 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 11.07.2019 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 (edytowane) Faktycznie u nas wykończenie się wlecze strasznie. Ostatnio zrobili nam wreszcie tynk na elewacji. Wyszło jak widać. Do zrobienia pozostało: -balustrady zewn -pokrycie balkonów, deska kompozytowa lub płyty tarasowe -prace brukarskie + taras a wewnątrz samo urządzanie czyli malowanie sypialni, listwy przypodłogowe na gorze i meble, garderoby, szafa w wiatrołapie. Niby nie wiele ale ciągle nie ma czasu. Edytowane 11 Lipca 2019 przez Fleszu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 11.07.2019 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Będzie trochę zdjęć z tego co już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 11.07.2019 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 (edytowane) w pokoju syna malowidło na ścianie - góry Wyrób własny. u córki - a jakże - purpurowo sama wybrała kolor z katalogu (2,5 roku ma) Edytowane 11 Lipca 2019 przez Fleszu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 11.07.2019 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 (edytowane) Razem z elewacją powstały tez obróbki blacharskie balkonu z tyłu i tarasu nad garażem. wyglada to tak. Na tarasie i balkonie będa albo deski kompozytowe albo jakas betonowa płyta tarasowa. Ten uskok blachy jest po to, zeby stojąc przed sama balustradą nie stawac na blasze. Deska/płyta będzie spoczywać na tej niższej częsci blachy. Balustrady miały być szklane ale zdecydowaliśmy się na coś bardziej oryginalnego - blacha aluminiowa perforowana według własnego wzoru. Efekt będzie ciekawszy a koszt nico niższy od szkła. Brama wjazdowa i furtka będą w takim samym stylu. Wyglądać to będzie niej więcej tak: - wariant szary - brązowy Bardziej skłaniamy się ku szaremu, ale decyzja jeszcze nie zapadła. A jak według czytelników lepiej? Edytowane 11 Lipca 2019 przez Fleszu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 11.07.2019 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 OGRODZENIE tu jest problem, bo mamy narożną działkę, czyli aż 70mb frontowego ogrodzenia. Plan był taki , ale koszt 70m takiego ogrodzenia jest ponad 2 razy większy od ogrodzenia panelowego więc idziemy w panelowe a tylko przy wjeździe będą elementy z batonu architektonicznego jak poniżej. Ciekawostka - czas oczekiwania na te bloczki - 2,5 miesiąca Kostka brukowa na podjeździe wybrana. Polbruk Ideo kolor Ritmo, obrzeża Polbruk Modern grafitowe. Aktualnie rodzi się decyzja z czego taras na gruncie. Skłaniamy się ku płytom tarasowym typu trawertyn i palisadom na obrzegowaniu tarasu. Taras bedzie na poziomie podłogi w domu i około 25-30 cm ponad trawnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 11.07.2019 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Wygląda wszystko świetnie. Szczególnie podoba mi się salon Gratuluję etapu zaawansowania Niestety nie widać zdjęć z postu #290 i #291. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 11.07.2019 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 (edytowane) już powinny być widoczne. dzieki za dobre słowo Salon moim zdaniem trzeba jeszcze ożywić, bo jest zbyt monotonny. Myslę że jakieś dekoracje i dywan z żółtymi wstawkami dadzą radę szfka rtv wisząca to też w całości wyrób własny Edytowane 11 Lipca 2019 przez Fleszu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 11.07.2019 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Kolor ogrodzenia bardziej mi pasuje szary. Malowanie pokoju syna wygląda przekozacko! Co to za płytki heksagonale(?) w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 12.07.2019 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 Płytki w kuchni to BESTILE TOSCANA TRIDI NEGRO. Wymyśliła je projektantka wnętrz i spasowały nam. Synowi tez się góry podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 02.08.2019 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 W pokoju syna pojawiła się szafa we wnęce, jeszcze nie gotowa bo czekam na korpusy szuflad na dole, ale wstępnie wyglądać będzie tak. ta szpara nad szufladami robocza, fronty szuflad są na potrzeby zdjęcia tylko przyłozone Fronty lakierowane na wysoki połysk. Projekt własny, wykonanie własne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BothSides 02.08.2019 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 Ale ładnie wykańczacie!Bardzo mi się podoba i wnętrze, i zewnętrze, bedę się inspirowac, szczególnie kuchnia mi przypadła do gustu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.09.2019 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Dzięki za miłe słowa, kuchnia podoba się wszystkim najbardziej, nam też. Już nie możemy się doczekać kiedy zaczniemy jej używać.Both Sides - widzę, że jestesmy sąsiadami, jak trafiłeś/aś na dziennik? tymczasem kolejne postępy: OGRODZENIE panelowe miała robić ekipa brukarska, ale znalazłem na OLX sporo taniej, ( w kieszeni zostało ponad 4tys). Błyskawiczne wykonanie. Od pierwszego kontaktu do zakończenia prac minęło nieco ponad 2 doby, a materiał jechał spod Warszawy. jakoś wykonania chyba ok, czas pokaże jak z trwałością materiałów. Koszt 88 zł za 1mb z montażem. Panel 156cm, drut fi4, kolor antracyt, podmurówka 25cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.09.2019 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 zdjęcia ogrodzenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts