Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Denver pod Krakowem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 320
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PRACE BRUKARSKIE

w sierpniu weszła długo wyczekiwana ekipa brukarzy.

ich zakres to opaska wokół domu, taras przy salonie, schodki wejściowe, wjazd/podjazd/parking, chodnik oraz odprowadzenie wody z dachu do 2 studni chłonnych. Oni tez robią niwelację terenu.

prace w trakcie.

TARAStaras4.jpgtaras3.jpgtaras2.jpgtaras1.jpg

na tarasie beda płyty Polbruk Linea Trawertyn szary. Płyty są bardzo nierówne, widać to na jednym zdjęciu. Brukarze boją się to układać. Muszę być przy układaniu żeby wyciągnęli max swoich umiejętności :)

JADALNIA i SALON - zyskały krzesła i nowy fotel. Fotel który był poprzednio (brudny miodowy - widoczny na jednym ze zdjęć) nie odpowiadał nam kolorystycznie, był zbyt ponury i stwierdziliśmy że bardziej będzie pasował do sypialni. Obecny kolor jest żywszy a takiego koloru było potrzeba dla ożywienia wszechobecnych szarości :)

na zdjęciu wygląda na jaskrawy żółty ale w realu jest bardziej z pogranicza żółtego i zielonego. Coś jak koszulki Barcelony :)

Meble na zamówienie robione przez tego samego wykonawcę co wypoczynek. Bardzo wygodne.sal5.jpgsal4.jpgsal3.jpgsal2.jpg

sal1.jpg

Doli, akurat przypadkiem wczoraj napatoczylam sie na brukarza przy pracy i zdradził mi, że jego stawka to 55 PLN/m2 jeśli proste wzory, jeśli dużo okrągłości i przycinania to dolicza 12. I jeszcze oddzielna stawka za krawężniki ale przyznam się, że wyleciała mi z głowy. W sumie gość za około 400 m2 kostki zapłaci ponad 60 tysięcy! O mało nie upadłam jak usłyszałam tę kwotę. Utwierdziłam się tylko w swoim przekonaniu, że u mnie kostki niet - będzie geokrata i kliniec. Przynajmniej na podjeździe. Bo taras z tych płyt zapowiada się piękny. Edytowane przez Jolka Bobek

Doli, akurat przypadkiem wczoraj napatoczylam sie na brukarza przy pracy i zdradził mi, że jego stawka to 55 PLN/m2 jeśli proste wzory, jeśli dużo okrągłości i przycinania to dolicza 12. I jeszcze oddzielna stawka za krawężniki ale przyznam się, że wyleciała mi z głowy. W sumie gość za około 400 m2 kostki zapłaci ponad 60 tysięcy! O mało nie upadłam jak usłyszałam tę kwotę. Utwierdziłam się tylko w swoim przekonaniu, że u mnie kostki niet - będzie geokrata i kliniec. Przynajmniej na podjeździe. Bo taras z tych płyt zapowiada się piękny.

Hmm, nie napawa optymizmem. Dzięki za info.

Koszt robót brukarskich to 100zł /m2 kompleksowo, podbudowa z materiałem + układanie kostki (bez ceny kostki).Taras trochę taniej bo nie musi być taka mocna podbudowa.

To była najtańsza firma która w ogóle podjęła się robót, reszta dawała terminy na rok do przodu jak dobrze pojdzie. cennik jest z 2018 roku gdy negocjowalismy. w tym roku jest drożej. Ceny w okolicach Krakowa, gdzie rynek jest przegrzany na maxa. W innych rejonach polski może być sporo taniej.

Kanapa zamówiona u rzemieślnika z Kalwarii Zebrzydowskiej.

• 1 month później...
Dzięki za miłe słowa, kuchnia podoba się wszystkim najbardziej, nam też. Już nie możemy się doczekać kiedy zaczniemy jej używać.

Both Sides - widzę, że jestesmy sąsiadami, jak trafiłeś/aś na dziennik?

.

Jakoś przypadkiem, przeglądam wszystkie dzienniki budowy i Twój mi się bardzo spodobał. Gratuluję serdecznie kolejnych postępów!

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Fleszu - super dziennik budowy! Żałuję, że nie trafiłem na niego jak zaczynałem z budową naszego Denvera. Obecnie SSZ, zaczęły się instalacje. Jeśli możesz, daj znać, czy na elektrykę wykonywałeś projekt, czy robiłeś wg własnego uznania? Z żoną mamy największą zagwozdkę, aby poukładać wszystko funkcjonalnie... :) na wnętrze jakiś pomysł jest, coś doradzasz w szczególności? Jak rozwiązałeś oświetlenie zewnętrzne?

Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
Witam . Też buduję domek Denver ( po znacznych modyfikacjach - powierzchnia całkowita wyszła mi 240 m2 użytkowej 186) pod Warszawą. Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Czy mogę prosić na priv Fleszu1 kontakt tel. do ciebie ?? Mam parę pytań odnośnie kotłowni i izolacji tarasu. Pozrawiam.