Fleszu1 27.09.2019 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Zanim powstało ogrodzenie , trzeba było wstępnie wyrównać działkę i wyznaczyć docelowe wysokości. Zdjęcia po wstępnej niwelacji, jeszcze muszę załatwić kilka wywrotek ziemi by dosypać wzdłuż ogrodzenia i w kilku niższych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.09.2019 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 PRACE BRUKARSKIE w sierpniu weszła długo wyczekiwana ekipa brukarzy. ich zakres to opaska wokół domu, taras przy salonie, schodki wejściowe, wjazd/podjazd/parking, chodnik oraz odprowadzenie wody z dachu do 2 studni chłonnych. Oni tez robią niwelację terenu. prace w trakcie. TARAS na tarasie beda płyty Polbruk Linea Trawertyn szary. Płyty są bardzo nierówne, widać to na jednym zdjęciu. Brukarze boją się to układać. Muszę być przy układaniu żeby wyciągnęli max swoich umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.09.2019 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 cd prac brukarskich: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.09.2019 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 JADALNIA i SALON - zyskały krzesła i nowy fotel. Fotel który był poprzednio (brudny miodowy - widoczny na jednym ze zdjęć) nie odpowiadał nam kolorystycznie, był zbyt ponury i stwierdziliśmy że bardziej będzie pasował do sypialni. Obecny kolor jest żywszy a takiego koloru było potrzeba dla ożywienia wszechobecnych szarości na zdjęciu wygląda na jaskrawy żółty ale w realu jest bardziej z pogranicza żółtego i zielonego. Coś jak koszulki Barcelony Meble na zamówienie robione przez tego samego wykonawcę co wypoczynek. Bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.09.2019 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 kolor foteli i krzeseł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.09.2019 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Fajnie domowo się robi Jeśli to nie problem to ile płacisz na poszczególne etapy brukarskie? Jeśli chcesz, może być info na priv Albo w ogóle możesz się nie dzielić Też nas to czeka w przyszłym roku i zastanawiam się jakie to koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 27.09.2019 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 (edytowane) Doli, akurat przypadkiem wczoraj napatoczylam sie na brukarza przy pracy i zdradził mi, że jego stawka to 55 PLN/m2 jeśli proste wzory, jeśli dużo okrągłości i przycinania to dolicza 12. I jeszcze oddzielna stawka za krawężniki ale przyznam się, że wyleciała mi z głowy. W sumie gość za około 400 m2 kostki zapłaci ponad 60 tysięcy! O mało nie upadłam jak usłyszałam tę kwotę. Utwierdziłam się tylko w swoim przekonaniu, że u mnie kostki niet - będzie geokrata i kliniec. Przynajmniej na podjeździe. Bo taras z tych płyt zapowiada się piękny. Edytowane 27 Września 2019 przez Jolka Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 27.09.2019 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 A ja chciałam zapytać o kanapę. Gdzie byla kupiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.09.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Doli, akurat przypadkiem wczoraj napatoczylam sie na brukarza przy pracy i zdradził mi, że jego stawka to 55 PLN/m2 jeśli proste wzory, jeśli dużo okrągłości i przycinania to dolicza 12. I jeszcze oddzielna stawka za krawężniki ale przyznam się, że wyleciała mi z głowy. W sumie gość za około 400 m2 kostki zapłaci ponad 60 tysięcy! O mało nie upadłam jak usłyszałam tę kwotę. Utwierdziłam się tylko w swoim przekonaniu, że u mnie kostki niet - będzie geokrata i kliniec. Przynajmniej na podjeździe. Bo taras z tych płyt zapowiada się piękny. Hmm, nie napawa optymizmem. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.09.2019 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Koszt robót brukarskich to 100zł /m2 kompleksowo, podbudowa z materiałem + układanie kostki (bez ceny kostki).Taras trochę taniej bo nie musi być taka mocna podbudowa.To była najtańsza firma która w ogóle podjęła się robót, reszta dawała terminy na rok do przodu jak dobrze pojdzie. cennik jest z 2018 roku gdy negocjowalismy. w tym roku jest drożej. Ceny w okolicach Krakowa, gdzie rynek jest przegrzany na maxa. W innych rejonach polski może być sporo taniej. Kanapa zamówiona u rzemieślnika z Kalwarii Zebrzydowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BothSides 15.11.2019 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Dzięki za miłe słowa, kuchnia podoba się wszystkim najbardziej, nam też. Już nie możemy się doczekać kiedy zaczniemy jej używać. Both Sides - widzę, że jestesmy sąsiadami, jak trafiłeś/aś na dziennik? . Jakoś przypadkiem, przeglądam wszystkie dzienniki budowy i Twój mi się bardzo spodobał. Gratuluję serdecznie kolejnych postępów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo2k 27.11.2019 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Witam. Buduje ten sam projekt. Jestem na etapie wybudowanych fundamentów. Chciałbym sie dowiedzieć ile potrzebował pan pustaków na ściany nośne i ile na działowe. Dziękuję za ewentualna odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 27.11.2019 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Na ściany nośne 1800 bloczków Termobet 24x24x59Na działowe 980 szt 12x24x59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 28.12.2019 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 po ponad 2,5 roku od rozpoczecia budowy, wreszcie... MIESZKAMY!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawy 06.01.2020 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 po ponad 2,5 roku od rozpoczecia budowy, wreszcie... MIESZKAMY!! [ATTACH=CONFIG]438620[/ATTACH] Super! gratulacje fantastycznej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Denver Pyskowice 26.01.2020 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Fleszu - super dziennik budowy! Żałuję, że nie trafiłem na niego jak zaczynałem z budową naszego Denvera. Obecnie SSZ, zaczęły się instalacje. Jeśli możesz, daj znać, czy na elektrykę wykonywałeś projekt, czy robiłeś wg własnego uznania? Z żoną mamy największą zagwozdkę, aby poukładać wszystko funkcjonalnie... na wnętrze jakiś pomysł jest, coś doradzasz w szczególności? Jak rozwiązałeś oświetlenie zewnętrzne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krosmk3 31.03.2020 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Witam mam już stan surowy zamkniety tego domku i zastanawiam się jak zrobili państwo wywiewki z kanalizacji, na dachu nie ma żadnych kominków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 01.04.2020 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 mamy na dachu specjalną dachówkę do wylotu z kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waka 10.04.2020 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Z czego macie podbitka dachowa, kto robił i ile placiliscie jeśli można wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohun82 10.04.2020 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Witam . Też buduję domek Denver ( po znacznych modyfikacjach - powierzchnia całkowita wyszła mi 240 m2 użytkowej 186) pod Warszawą. Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Czy mogę prosić na priv Fleszu1 kontakt tel. do ciebie ?? Mam parę pytań odnośnie kotłowni i izolacji tarasu. Pozrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts