lusia 29.08.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 mam obecnie 2000m/kw piachu - chcę posadzić żywopłot, kilka drzwek owocowych i zasiać przyzwoity trawnik.czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić czy ziemia, która nazywają czarnoziemem nadaje sie do czegokolwiek? wiem, że często sprzedawany jest torf - który dla mnie zupełnie sie nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 30.08.2004 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Czarnoziemy występują w u nas jedynie w okolicach Hrubieszowa,więc wątpliwe jest żeby ktoś miał go do zaoferowania.Na piach najlepszym rozwiązaniem jest po prostu glina ,nawet taka z wykopu pod fundamentPoprawia ona zdolnosc gleby do zatrzymywania wody i składników pokarmowych.Zastosowanie torfu czy ziemi torfiastej też jest niezłym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts