alegro661 11.12.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Witam, muszę ogrzać jakoś pomieszczenie typu siłownia, pomieszczenie około 180metrów sześciennych do tej pory posiadałem piecyk typu koza, popularny na znanym portalu z 9 cegłami i rury wentylacyjne długości 5 metrów zestaw bardzo fajnie grzał ponieważ szybko dostarczał ciepło lecz rury jak i piecyk skordowały, cel ogrzewania jest taki aby w miarę szybki sposób dogrzać te pomieszczenie kilka stopni powiedzmy do 8 rurę chce zastąpić profilem 100x100x4 mm 2 metry w górę i 3 pod kątem na zewnątrz ale nie wiem co z piecykiem, nurtuje mnie jedno pytanie posiadam stary piec z płaszczem wodnym firmy ogniwo biecz i chciałbym przeznaczyć go na przysłowiową kozę, rozebrać jego ścianki izolacyjne do gołego metalu ale czy to wystarczy czy płaszcz wodny który nie będzie wypełniony płynem nie będzie sam w sobie jako izolacja przed przekazywaniem ciepła (poduszka powietrzna) co radzicie czy jest sens się w to bawić czy ten piec po rozgrzaniu będzie dawał dużo ciepła sam od siebie ?? pytam ponieważ piec bardzo dużo waży a mam go w piwnicy i musiałbym go przetransportować pojazdem dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts