ostrzy 11.12.2016 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Podczas roboty został utrącony kawałek kielicha od pomarańczowego kolana 110. Problem polega na tym że to kolano jest zalane w płycie fundamentowej B35 zbrojonej siatka 20x20 - będzie bardzo ciężko odkuć całkowicie kolano aby je wymienić. Szukam sposobu na uszczelnienie połączenia. Następna kształtką jaka ma iść ma być plaska redukcja na 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 11.12.2016 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Wkładasz drugą kształtke i uszczelniasz piankom poluretanową niskoprężnomPozniej mozesz to zasmarować masą kałczukową uszczelniającą - po stwardnieniu jak skalaStosuje sie to przy budowie żagluwekMozna rownież potem owinąć matą szklaną i zasmarować zywica epoksydowaPo stwardnieniu skala - robilo się kiedyś z tego opryskiwacze i łodzie do tej porySą jeszcze takie skrencane rozkładane złączki jakie stosuje pogotowie wodno kanalizacyjne kiedy w drodze peknie ruraAle to bardzo droga sprawaPo temacie mam naraieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostrzy 12.12.2016 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Znalazlem coś takiego: https://www.kotlownie.com/redukcja-wewnetrzna-pp-110-x-50-magnaplast-do-rury,3,27539,24330 i włożyłem. Wydaje się, że powinno rozwiązać to mój kłopot. Dzięki za pomoc. Edytowane 12 Grudnia 2016 przez ostrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts