Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepły montaż i ...

Recommended Posts

Tak samo jak dave88 ma problem z tymi taśmami tylko że ja planuje montaż w okolicy marca tego roku, po nim chciałbym się skupić na instalacjach w środku domu i wrócić do ocieplenia domu za około 2 max 3 lata na sam koniec - czy to jest przesada czy spokojnie na tyle można zostawić te taśmy zamazane klejem ? :confused:

Druga sprawa może ten "GOŚĆ" ma racje ? Taśma od strony zew ma być paro-przepuszczalna - jeśli całą ja zakryje klejem i za x czasu przykleję do niej styropian na całej zakrytej długości to przepuści wilgoć ?

Edytowane przez przemo22627

Tak samo jak dave88 ma problem z tymi taśmami tylko że ja planuje montaż w okolicy marca tego roku, po nim chciałbym się skupić na instalacjach w środku domu i wrócić do ocieplenia domu za około 2 max 3 lata na sam koniec - czy to jest przesada czy spokojnie na tyle można zostawić te taśmy zamazane klejem ? :confused:

Druga sprawa może ten "GOŚĆ" ma racje ? Taśma od strony zew ma być paro-przepuszczalna - jeśli całą ja zakryje klejem i za x czasu przykleję do niej styropian na całej zakrytej długości to przepuści wilgoć ?

styropian jak sie przykleja to nie przykleja sie go po calych tasmach. Sam mam ten dylemat i chyba zrobie jak fotohobby - wlasnie paski styropianu 1-2cm pzyklejone do muru

a jakbym od razu ocieplał cały dom to co ? taśmy byłyby paroprzepuszczalne ? a jak zasłonie je samym klejem to nie będą ? i tu jest klej i tu a styropian chyba nie przepuszcza pary ? porąbane to wszystko :p

niby tak sam przez to przechodzilem planujac ale jak montuja styropian to klej nigdy 100% nie zakyje tasmy a nawet jakbys sam robil i styropian przyklejal na 2mm od muru to jakas tam pustka pozostanie. Mozesz pomyslec na welna;)

Ja mam plan taki na wiosne okna...a we wrzesniu elewacja w tym czasie dom wysycha...