dave88 12.12.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Mam już zamontowane okna z ciepłym montażem...kazali do 2 miesięcy te taśmy osłonić przed UV...proponują styropianem ale jakoś średnio mi się widzi przyklejanie dookoła okien kawałków styropianu...czy macie na to inne rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 12.12.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Większość nakłada cięńką warstwe kleju do styropianu. Do marca może starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dave88 12.12.2016 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Większość nakłada cięńką warstwe kleju do styropianu. Do marca może starczy właśnie to samo chciałem zrobić ale gościu mi powiedział że jak to całe zatre klejem to taśma straci właściwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 12.12.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 No przeciez jakbyś kleił od razu styropian na to to też bys całe pokrył klejem. Chory argument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dave88 12.12.2016 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 no właśnie wiem więc nie wiem o co mu chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 12.12.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Witam no właśnie wiem więc nie wiem o co mu chodzi Może nie do końca wie i tyle. Zakryj klejem i po temacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo22627 12.12.2016 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Tak samo jak dave88 ma problem z tymi taśmami tylko że ja planuje montaż w okolicy marca tego roku, po nim chciałbym się skupić na instalacjach w środku domu i wrócić do ocieplenia domu za około 2 max 3 lata na sam koniec - czy to jest przesada czy spokojnie na tyle można zostawić te taśmy zamazane klejem ? Druga sprawa może ten "GOŚĆ" ma racje ? Taśma od strony zew ma być paro-przepuszczalna - jeśli całą ja zakryje klejem i za x czasu przykleję do niej styropian na całej zakrytej długości to przepuści wilgoć ? Edytowane 12 Grudnia 2016 przez przemo22627 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 12.12.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Tak samo jak dave88 ma problem z tymi taśmami tylko że ja planuje montaż w okolicy marca tego roku, po nim chciałbym się skupić na instalacjach w środku domu i wrócić do ocieplenia domu za około 2 max 3 lata na sam koniec - czy to jest przesada czy spokojnie na tyle można zostawić te taśmy zamazane klejem ? Druga sprawa może ten "GOŚĆ" ma racje ? Taśma od strony zew ma być paro-przepuszczalna - jeśli całą ja zakryje klejem i za x czasu przykleję do niej styropian na całej zakrytej długości to przepuści wilgoć ? styropian jak sie przykleja to nie przykleja sie go po calych tasmach. Sam mam ten dylemat i chyba zrobie jak fotohobby - wlasnie paski styropianu 1-2cm pzyklejone do muru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dave88 12.12.2016 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 a jakbym od razu ocieplał cały dom to co ? taśmy byłyby paroprzepuszczalne ? a jak zasłonie je samym klejem to nie będą ? i tu jest klej i tu a styropian chyba nie przepuszcza pary ? porąbane to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 14.12.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 a jakbym od razu ocieplał cały dom to co ? taśmy byłyby paroprzepuszczalne ? a jak zasłonie je samym klejem to nie będą ? i tu jest klej i tu a styropian chyba nie przepuszcza pary ? porąbane to wszystko niby tak sam przez to przechodzilem planujac ale jak montuja styropian to klej nigdy 100% nie zakyje tasmy a nawet jakbys sam robil i styropian przyklejal na 2mm od muru to jakas tam pustka pozostanie. Mozesz pomyslec na welna;) Ja mam plan taki na wiosne okna...a we wrzesniu elewacja w tym czasie dom wysycha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts