Bullek 12.12.2016 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Witam, To mój pierwszy post. Na wstępie zaznaczam, że mam dwie lewe ręce i mogę pytać o rzeczy oczywiste Poskładałem szafki kuchenne, powiesiłem i problem wystapił z rurką z gazem, która idzie od sufitu do ziemi ok. 3cm od ściany. Zaznaczyłem obszar, który powinien zostać wycięty: https://drive.google.com/open?id=0B-foLEb4Bc7zWXVzMXJSWXpXVnM Niestety wybrany obszar przecina się ze śrubą, która spaja półkę boczną i górną. Ponadto strefa cięcia przebiega tuż obok plastikowego wieszaka z hakiem. https://drive.google.com/open?id=0B-foLEb4Bc7zUGJ6RE4xWkZuR00 - Jak powinienem to wyciąć najsensowniej? - Czy powinienem przemieścić śrubę kilka centrymetrów dalej tak by nie nachodziła na strefę cięcia, czy uciąć katałek śruby? - Czy stabilność szafki nie zmniejszy się znacząco, kiedy utnę kilka centrymetrów wzdłuż plastikowych haków? Tzn czy wytrzyma to ciężar własny + rzeczy, które będą znajdować się docelowo w szafce? Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 12.12.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Dobrze to pomierzyłeś?Te 3 cm?Edit:Ten hak i tak jest przykręcony do bocznej płyty,więc nic się nie będzie działo.Jeżeli musisz wycinać tak głęboko,to przesuń śrubę(wiertło+imbus) Edytowane 12 Grudnia 2016 przez Dziesiatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bullek 12.12.2016 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Dobrze to pomierzyłeś?Te 3 cm? Edit: Ten hak i tak jest przykręcony do bocznej płyty,więc nic się nie będzie działo. Jeżeli musisz wycinać tak głęboko,to przesuń śrubę(wiertło+imbus) Dzięki za odpowiedź. Ruła z gazem odstaje od ściany 3cm i dodatkowo ma 4cm średnicy, więc zmuszony jestem wyciąc conajmniej 7cm na długości górnej i dolnej płyty szafki + półki. W takim razie przesunę śrubę o 2-3 cm i powinno być okej. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bullek 13.12.2016 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Szafka przycięta, nie musiałem finalnie przesuwać śruby, minimalnie wystaje w dziurę, ale nie przeszkadza. Szafka wisi. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts