Alicjanka 10.04.2002 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2002 Ja tam mam tzw trójnik, czyli dachówkę szczytową dla trzech krawędzi. Nic mi nie wystaje ani się nie kręci. (Potwornie drogą!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 13.04.2002 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2002 Griszka mam podobne obserwacje co do wyglądu kupującego .Krawat drożej w dresie taniej .Jak ktoś ma zawód kojarzący się powszechnie z pieniędzmi to lepiej nie podawać numeru do pracy ,a często taki chcą sprzedawcy celem np. podania wyników obliczeń .Gdy wyliczano mi drogą dachówkę ceramiczną rabat bywał mniejszy przy stosunkowo taniej cementowej rabat wzrastał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 22.04.2002 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2002 Ja pisałem o DachLux 1.A jeśli chodzi o rabaty, to trzeba się targować do oporu i do ostatniej chwili trzymać dostawcę w niepewności (rura im mięknie z każdym telefonem)Co do poszukiwania dostawcy to popieram metodę Anuli i Alicjanki.Jeśli chodzi o wycenę dachu, to koniecznie na całość, bo najdroższe są gąsiory i dachówki skrajne. Cholernie drogo wychodzi zrobienie lukarny z załamanym daszkiem: gąsiory skrajne, trójnik, rynna... koszmar. PROPONUJĘ OSZCZĘDZAĆ:1. nie kupować gąsiorów skrajnych - zadeklować zwykłe2. nie kupować dachówek skrajnych - zrobić obróbkę blacharską (dużo taniej i może wyjść ładniej)3. wszelkie elelmenty dodatkowe: folie, uszczelki, uchwyty, kosze - kupić dobre ale nie markowe (będzie 30% taniej)4. zamiast kupować bajeranckie wykończenia - kazać zrobić obróbki blacharskie Może ktoś jeszcze coś dorzuci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.05.2002 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 Długo zastanawiałem sie nad wyborem dachówki pomiędzy ceramiczną Roben a cementową Brass. Wybrałem Robena a przeważył argument, że ta dachówka ma 2 zamki górny i dolny. W związku z tym lepiej "trzyma sie dachu". W przypadku mojego domu gdzie dach ma 10 koszy i w związku z tym duża ilośc dachówki musiała być po skosie przycięta - jest to bardzo duży +. Cementówkę z jednym zamkiem (tylko górnym) co prawda lepiej się kładzie na łatach gdyż nie wymaga aż tak dokładnego rozmierzenia a błędy można łatwo "zgubić", Niemniej wyszedłem z założenia, że dobrzy fachowcy powinni sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.05.2002 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 dlaczego myśląc o dachówkach ceramicznych bierzecie pod uwagę tylko robena, ja wybrałem wiekora i rok temu był sprzedawany po dość rozsądnych cenach . No i nie czarujmy się gdyby to nie kwestia kasy decydowalibyście się na ceramiczną jest ładniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 21.12.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareg 06.02.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 cementowa napewno tańsza, a kilka lat posłuzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts