Victor72 13.12.2016 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Witam Mam piłę spalinową z łańcuchem o wymiarach 325", 1,5mm i 76 ogniw i oczywiście odpowiedniej długości prowadnicą. Potrzebuję wymienić łańcuch ale okazuje się że takie łańcuchy są dosyć drogie a oprócz tego uznałem, że nie jest mi potrzebne aż tak długie ramię tnące. Myślę kupić w komplecie krótszą prowadnicę i pasujący do niej łańcuch, który ma 64 ogniwa przy zachowaniu pozostałych parametrów czyli skoku 325" i szerokości rowka 1,5mm. Ktoś już może robił taki numer? Bo wg mnie nie powinno być problemów i powinno to ładnie zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 13.12.2016 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Mam makitę z prowadnicą 35 cm. Dokupiłem do niej prowadnicę 30 cm z łańcuchem , którą wykorzystuję do bardziej precyzyjnych cięć i powiem Ci tylko, że mnie na krótszej prowadnicy będzie cięcie szło trochę wolniej ale nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Victor72 13.12.2016 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 To akurat mówisz z czysto użytkowego punktu. Raczej o to się u mnie nie obawiałem bo ramię tnące o długości 45cm to może być nawet niebezpieczne. Rozumiem że techniczne i mechanicznie taka podmiana się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 13.12.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Tak sprawdzi się, jeżeli nie planujesz ciąć bardzo grubych drzew to jak najbardziej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts