Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Victrix 12kW + 160l w lazience?

a.no

Recommended Posts

Czy ktoś instalował taki piec z zasobnikiem 100-160l w łazience?

Ogrzewanie 100% podłogowe.

W projekcie mam na parterze niewielkie pomieszczenie gospodarcze pierwotnie przeznaczone na taki kocioł, ale rozważam czy nie przenieść go do łazienki na poddasze - jest znacznie większa i łatwiej byłoby wyprowadzić komin przez ścianę.

Zastanawia mnie estetyka takiego rozwiązania - w necie jest sporo zdjęć reklamowych gdzie to wygląda OK, ale też widziałem kilka prawdziwych kotłowni ze sporą ilością poplątanych rurek i innych hydraulicznych zaworów, pokręteł itp.

Czy ktoś ma zdjęcie takiej rzeczywistej instalacji w łazienkowej?

Czy ktoś instalował taki piec z zasobnikiem 100-160l w łazience?

Ogrzewanie 100% podłogowe.

W projekcie mam na parterze niewielkie pomieszczenie gospodarcze pierwotnie przeznaczone na taki kocioł, ale rozważam czy nie przenieść go do łazienki na poddasze - jest znacznie większa i łatwiej byłoby wyprowadzić komin przez ścianę.

Zastanawia mnie estetyka takiego rozwiązania - w necie jest sporo zdjęć reklamowych gdzie to wygląda OK, ale też widziałem kilka prawdziwych kotłowni ze sporą ilością poplątanych rurek i innych hydraulicznych zaworów, pokręteł itp.

Czy ktoś ma zdjęcie takiej rzeczywistej instalacji w łazienkowej?

Łazienkowej może nie ale u mnie ten kocioł i zasobnik wyglądają tak:

Zdjęcie-1295.jpg

Dzięki, wygląda rozsądnie.

Ale czy on obsługuje ogrzewanie podłogowe? Nie wiem na ile to może wpłynąć na wielkość instalacji?

Tak, u mnie jest ogrzewanie podłogowe na powierzchni podłóg 210 m2. Przy grzejnikach będzie wyglądać tak samo, jeszcze są u mnie 2 rozdzielacze 12-to sekcyjne, na parterze i drugi na poddaszu.