a.no 13.12.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Czy ktoś instalował taki piec z zasobnikiem 100-160l w łazience?Ogrzewanie 100% podłogowe.W projekcie mam na parterze niewielkie pomieszczenie gospodarcze pierwotnie przeznaczone na taki kocioł, ale rozważam czy nie przenieść go do łazienki na poddasze - jest znacznie większa i łatwiej byłoby wyprowadzić komin przez ścianę.Zastanawia mnie estetyka takiego rozwiązania - w necie jest sporo zdjęć reklamowych gdzie to wygląda OK, ale też widziałem kilka prawdziwych kotłowni ze sporą ilością poplątanych rurek i innych hydraulicznych zaworów, pokręteł itp.Czy ktoś ma zdjęcie takiej rzeczywistej instalacji w łazienkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.12.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Czy ktoś instalował taki piec z zasobnikiem 100-160l w łazience? Ogrzewanie 100% podłogowe. W projekcie mam na parterze niewielkie pomieszczenie gospodarcze pierwotnie przeznaczone na taki kocioł, ale rozważam czy nie przenieść go do łazienki na poddasze - jest znacznie większa i łatwiej byłoby wyprowadzić komin przez ścianę. Zastanawia mnie estetyka takiego rozwiązania - w necie jest sporo zdjęć reklamowych gdzie to wygląda OK, ale też widziałem kilka prawdziwych kotłowni ze sporą ilością poplątanych rurek i innych hydraulicznych zaworów, pokręteł itp. Czy ktoś ma zdjęcie takiej rzeczywistej instalacji w łazienkowej? Łazienkowej może nie ale u mnie ten kocioł i zasobnik wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.no 13.12.2016 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Dzięki, wygląda rozsądnie.Ale czy on obsługuje ogrzewanie podłogowe? Nie wiem na ile to może wpłynąć na wielkość instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.12.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Dzięki, wygląda rozsądnie. Ale czy on obsługuje ogrzewanie podłogowe? Nie wiem na ile to może wpłynąć na wielkość instalacji? Tak, u mnie jest ogrzewanie podłogowe na powierzchni podłóg 210 m2. Przy grzejnikach będzie wyglądać tak samo, jeszcze są u mnie 2 rozdzielacze 12-to sekcyjne, na parterze i drugi na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts