krajes86 13.12.2016 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Chciałbym prosić o pomoc w doborze nastaw pompy obiegowej ePCO 25/40-70 . Moja instalacja to stara dwururowa instalacja otwarta, same grzejniki ścienne żeliwne, bez zbiornika do c.w.u. Zbiornik wyrównawczy znajduje sie na wysokości ok. 6m a najwyższe grzejniki Ok. 4,5m Rozumiem ze mam ustawić charakterystykę proporcjonalna ale nie wiem ile diód powinno świecić/migać. Czy mogę prosić o pomoc w doborze ustawienia tej pompy? Jakby ktoś doradziłby na jaką temp. ustawić załączanie pompy też byłoby ok To ten produkt: http://www.lfp.com.pl/epco Edytowane 13 Grudnia 2016 przez krajes86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 14.12.2016 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Ustaw tak, żeby grzejniki grzały w miarę równomiernie, żeby powrót (dół grzejnika) był chłodniejszy niż góra, żeby w pomieszczeniach nie brakowało ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.12.2016 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Im wyższe obroty pompy tym sprawność kotła lepsza ale tym większe zużycie prądu na silnik pompy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts