מרכבה 18.12.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Proste pytanie - jaka będzie temperatura na styku warstw - między drewnem - a pianką ? za niska.. bez szczelnej paroizolacji od środka, jest to po prostu dewastacja i nie chodzi o piankę, styropian itp też to samo uczyni .. przy takiej mizernej warstewce...te 5cm .. pianki .. lepiej było pojechać do marketu kupić EPS.. taniej i równie kiepsko .. ale taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 19.12.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 nie mogę dać pianki na krokwie bo jak później dam płyty osb... ale zrobię tak: nabije 4cm styrodur na krokwie a na to dopiero osb ( w ten sposób ocieplę je i zarówno uzyskam powietrze pomiędzy pianą a osb ) pytanie mam teraz tylko dwa; czy trzeba dać folię na pianę ? czy jest to bez sensu ? jaką spr pianę wybrać ? Ja na Twoim miejscu zadałbym sobie 3. pytanie, moim zdaniem ważniejsze: Jaki współczynnik przenikania ciepła U uzyskam takim sposobem i czy będzie on wystarczający na obecne standardy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArteXisYQ23 19.12.2016 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 to co niby mam jeszcze zrobić ? bo nie bardzo rozumie kilku przedmówców... grubość samej krokwy to 18cm do tego 5cm styrodur, plus jeszcze płyta osb ponad 2cm chyba że mnie ktoś konkretnie oświeci jak inaczej można to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 05.01.2017 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Wioletta i Marcin chcieli zbudować dom nowoczesny z bali. Przemyślane rozwiązania wskazują na to, że zamiar zostanie zrealizowany. Płyta fundamentowa, 20 cm pianki poliuretanowej, ogrzewanie powietrzną pompą ciepła, wentylacja mechaniczna z rekuperacją. Zapotrzebowanie na ciepło zaledwie około 20 kWh na m2 na rok. Zobaczcie nasz film: Zobacz inne filmy murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts