Elvis26 14.12.2016 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Do wyrównania mam ściany w łazience z wczesnych lat 90. Stare płytki klejone były na zaprawie betonowej do połowy ściany i po ich skuciu będę mial dylemat jak przygotować ścianę pod nowe płytki. Chodzi o to aby po prostu zrobić ze ściany jedną płaszczyznę. Najlepiej przy kuciu płytek byłoby również skuć zaprawę na którą byly przyklejane, ale trzyma się ona ściany tak mocno, że musiałbym chyba wezwać saperów aby podlożyli ładunki. Jakoś nie mam zaufania do płyt gipsowych w łazience, ale czuje, ze chyba nie obejdzie się bez ich przyklejania na całosć ścian. Chyba, że są inne metody na rozwiązanie tego problemu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czar82 14.12.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Czeka Cię ostre kurzenie niestety. Jak dla mnie sprawa kończy się na szlifierce taśmowej, oscylacyjnej (zdjęcie nr 1) i kątowe (nr 2), inaczej nie widzę żeby to wyrównać. Ewentualnie można skuć nadmiar kleju z płytek, ale wtedy będziesz musiał dorabiać dziury szpachlą, więc to też jakieś wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 16.12.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Nie piszesz jak duże masz to pomieszczenie , ale najłatwiej i najszybciej było by położyć płyty g-k . Jak tak mocno trzyma beton do ściany to szkoda skuwać i robić bałagan . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.12.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Szanowny Panie, najszybszym rozwiązaniem będzie całościowy montaż płyt kartonowo-gipsowych. Wówczas grubością kleju gipsowego można regulować odległość płyt od tynku. Do spoinowania płyt można wykorzystać masę ACRYL-PUTZ® MS 30. Przedtem podłoże należy dokładnie oczyścić (usuwając luźne fragmenty tynku i powłoki malarskiej) oraz zagruntować gruntem głęboko penetrującym ACRYL-PUTZ® GP 41. Inna metoda to wykorzystanie polimerowo-gipsowej gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® ST12 START PRO – całościowe szpachlowanie powierzchni z użyciem tego wyrobu. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.01.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Czeka Cię ostre kurzenie niestety. Jak dla mnie sprawa kończy się na szlifierce taśmowej, oscylacyjnej (zdjęcie nr 1) i kątowe (nr 2), inaczej nie widzę żeby to wyrównać. Ewentualnie można skuć nadmiar kleju z płytek, ale wtedy będziesz musiał dorabiać dziury szpachlą, więc to też jakieś wyjście. Tak jak radzisz to zajmie to ze dwa lata ciężkiej pracy w warunkach gorszych jak w górnictwie. Młot udarowy , szerokie dłuto , uprzedzić sąsiadów o działaniach wojennych i naprzód. No chyba, że masz dużo miejsca w łazience i możesz sobie pozwolić na zmniejszenie metrażu to daj płytę z góry nad tymi plackami równając powierzchnie, pamiętaj o pionach, kątach. Gdybyś nawet te placki usunął to czeka Ciebie pylista robota nad nimi bo usunąć te malowidła to będzie problem. Płyty można kleić i dodatkowo przywalić kołkami np. ksm . Tym sposobem unikniesz dużej ilości rb, kurzu, zdrowia, hałasu itd. Edytowane 1 Stycznia 2017 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 01.01.2017 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 (edytowane) ja bym to skuł jeden dzień i po sprawie a potem porządnie na nowo, miałem to samo u siebie skułem do cegły i mam spokój poszło szybciej na pewno niż z jakimś szlifowaniem przy okazji powymienialiśmy rury kable żeby tam nie grzebać za xx lat Edytowane 1 Stycznia 2017 przez creative_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts