Qba30 14.12.2016 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Cześć, zima nastała, na budowie do wiosny mało się będzie działo a ja w domu nie wysiedzę Postanowiłem zrobić podłogę na strychu nieużytkowym z desek, które trzeba będzie zaimpregnować. Przy okazji impregnacji podłogi chciałem również przemalować ponownie więźbę. Nie jest tajemnicą jak tartaki wykonują "impregnację", moja więźba przez tartak była impregnowana czymś czerwonym jednak w miejscach cięć nawet na kawału przekroju nie widać śladu impregnacji... Czym ponownie zaimpregnować konstrukcję, środkiem solnym czy na bazie miedzi? Opisy środków na bazie miedzi piszą zazwyczaj o impregnacji zanurzeniowej, u mnie jedyna możliwość to pędzel lub oprysk. Wiadomo, że nie uniknę miejscowego przesmarowania membrany dachowej- jaki środek jej nie zaszkodzi? Nie wiem co było stosowane do impregnacji przez tartak- czy jest ryzyko że kolejna warstwa impregnatu "pogryzie się" z tą pierwsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 14.12.2016 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 oprysk, KUPRAFUNG-P Premium - co do wpływu na membranę to brak informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 14.12.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Jak dawno robiłeś więzbę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 14.12.2016 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Zamawiałem świerk ale dendrologiem nie jestem i nie wiem czy z tym świerkiem to nie jakaś lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 15.12.2016 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Czy nic się nie stanie jak pomieszam systemy? W tartaku jak impregnowali to pewnie jakimiś roztworem solnym (bo tańszy), ja chcę zrobić miedziowym. Nie zajdzie jakaś dziwna reakcja która mogłaby zaszkodzić konstrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts