WesterSyl 14.12.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Witam, Ze względu na miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego wracam do tematu remontu starego niepodpiwniczonego domu (nie będe budował nowego w tym miejscu).Miałem u siebie specjalistę od spraw wilgoci. Obecna izolacja pozioma (lepik-papa-lepik) nie działa wystarczająco dobrze i trzeba ją wesprzeć injekcją krystaliczną. Moje pytanie do Was --> czy ma ktoś doświadczenia z injekcją krystaliczną dla starych pustaków żużlowych/szlakowych? Specjalista twierdzi że będzie ok ale wolę się upewnić. Dodatkowe pytania--> po skuciu wszystkich tynków planuję przygotować podłoże pod nowe posadzki. Będę musiał wybrać wilgotną glinę która zalega między fundametami. Głębokośc fundamentów to ok 80-90 cm do izolacji poziomej. Czy wybierać glinę aż do spodu fundamentów? Jeśli tak to czy na sam spód wykopów mogę wrzucić skute tynki cementowo-wapienne? A następnie zagęszczaną wysiewkę? PozdrawiamSylwester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WesterSyl 26.12.2016 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Podbijam i proszę o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 27.12.2016 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 W temacie izolacji iniekcją - bez problemów, dom rodziców kilkanaście lat temu nawiercany i do dziś sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts