Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rzeczywiscie jest z tym jakas kicha. Napisze pozniej do adminow.

Udalo mi sie dojsc do mojego dziennika nastepujaca droga. Klikasz na moim nick-u przy dowolnym wpisie. Po lewej stronie na dole powinien byc Dziennik Budowy i lista ostatnich wpisow. Jak kliniecie na jednym z nich to Was przeniesie tam gdzie powinno od samego poczatku.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rzeczywiscie jest z tym jakas kicha. Napisze pozniej do adminow.

Rzeczywiście Pawle jest z tym linkiem do dziennika "kicha".

pdurys does not have a blog yet. - taki komunikat jest za każdym razem stosując wszelkie sposoby.

Teraz to jednak nie jest najważniejsze, bo przecież przed Tobą niezwykła przygoda - wykonanie Legalett.

Niech Wam Niebiosa sprzyjają z pogodą i nie tylko, a ekipa niech spisze się tak jak dwa tygodnie temu koło Jasła.

Pan Janusz P. w 5 dni zrobił piękne 120 m fundamentu.

Jak zwykle poszło więcej pospółki, ale za to dom jest wyżej położony. Inwestorka bardzo zadowolona, wręcz zachwycona. :-)

I Tobie życzę tego samego.

Do czasu rozwiazania problemu przez adminow znalazlem tylko jeden sposob na dotarcie do wpisow w moim dzieniku budowy

1. Przejdz do Wyszukiwania zaawansowanego

2. Na liscie Szukaj w Typy wyszukiwania: zaznacz Wpisy w Dziennikach Budowy

3. W polu Przeszukaj Nazwa użytkownika:wpisz pdurys

4. Nacisnij przycisk Szukaj teraz

W ten sposob powinna sie pokazac lista moich wpisow.

Zapraszam wszystkich do podgladania na zywo postepow na mojej budowie. Prosze o wiadomosc na PRIV w celu podania szczegolow logowania. Adres jest podany w jednym z moich wpisow w Dzienniku.

Witajcie po dłuższej przerwie. Miło widzieć, że grono legalettowców się powiększa :)

Durysufka prezentuje się bardzo ciekawie. Działka świetnie zagospodarowana, a kierowcy muszą się wykazać kunsztem i profesjonalizmem ha ha ha.

Gratuluję i oczywiście trzymam kciuki za dalszy ciąg. Pozdrawiam K

Dziękuje za dobre słowo.

Jestem pod wrażeniem w jaki sposób zostały wykonane bruzdy pod rurki miedziane doprowadzające wodę do agregatów oraz peszle z kablami zasilającymi.

Sami zobaczcie.

http://lh5.ggpht.com/_hckTy1BI9wY/TFnu_ehyohI/AAAAAAAAARA/atRKEfxGFa8/P1030886%20%28Small%29.JPG

Płynnym ruchem została wycięta zakrzywiona bruzda, w której schowały się bez zbędnych załamań rurki.

Kilka osób pytało mnie na PRV o wypowiedź na temat Legalettu, oraz o jego wadach i zaletach.

Pragnę zaznaczyć, że nie jestem ekspertem a tym bardziej budowlańcem, więc mogę opisać fundament jedynie z punktu widzenia przeciętnego Kowalskiego.

Zajrzyjcie do mojego dziennika, tam przelałem moje myśli na ekran.

http://forum.muratordom.pl/entry.php?108977-Fundament-grzewczy-Legalett-wady-zalety

PS

Pawełku filmiki z budowy Durysufki bardzo mi się podobają.

Coś mi się zdaje, że dzisiaj zaczną kłaść u Ciebie czerwone rurki, nie mogę sobie zatem odpuścić i dzisiaj nawiedzę cię z całą moją familją.

Qrcze, takiego filmu szukałem w sieci rok temu przed moją budową (oczywiście nie znalazłem).

Mam dziwne nieodparte wrażenie, że najwięcej zdjęć i opisów powstaje wtedy gdy właśnie zakończyłem stawiać Legalett :)

• 2 weeks później...
http://adamkaczmarczyk.pl/galeria/ - tu realizacja mojej plyty. Dziś jestem na etapie wykanczania. Pozdrawiam

Adamie

Na zdjęciach z twojej budowy pierwszy raz zobaczyłem jak wykonany jest Legalett na 1 piętrze.

Napisz proszę więcej szczegółów. Czy strop też, przygotowywał Legalett, jaką strop ma grubość, ile czasu trwały roboty, czy dół jest zintegrowany z górą systemem kanałów, czy są to niezależne obwody. Jakie natrafiłeś na problemy techniczne organizacyjne lub wykonawcze przy wykonywaniu L. 1 piętra.

Pozdrawiam

Witam. Strop konstrukcyjny, 15cm wykonałem sam, następnie legalett rozłożył w kilka godzin: styropian 5cm, system grzewczy i siatkę przeciwskurczową - tak przygotowany system zalałem 9cm betonem, która jest posadzką. Dół i góra to dwa niezależne systemy, nie miałem żadnych problemów z Legalettem na piętrze. Pozdrawiam.

O Ludziska

Czy wy jesteście normalni????

Przebrnąłem przez te 50 stron wypocin o Legalecie, to prawdziwa rzeźnia.:bash::bash::bash:

Jestem również sympatykiem forum Yamaha Dragstar.

Gdyby tam interlokutorzy rozmawiali tak jak tutaj wyobrazam sobie mniej więcej tak:

-Fajny ten mój motor

+Yamaha się do niczego nie nadaje

-jestem zadowolony,

+napewno producent Ci zaplacił byś tak mówił

-nie - no co ty

+juz ja wiem swoje to podła kryptoreklama, dzięki Tobie producent napewno teraz wyleguje się na Hawajach

-jak się wyleguje to za moje

+i co ten Twój pseudo motorek nie ma żadnych wad?

-nie no migacz mi się ostatnio przepalił

+ha, wiedziałem Yamaha jest do dupy, szwagier kupił sobie walec drogowy -i jest zadowolony

-trochę wolno

+ale za to jakie widoki

^i ile to pali ja jeżdżę komarkiem i nie kosztuje mnie to połowy tego co ta Twoja Yamaha - a jak zasuwaaaaaa

*walec - też mi pomysł, czytałam ostatnio o Teleportacji - to dopiero będzie hit, za rok, góra dwa,

-ale ja lubie Yamahę, ma takie ładne chromy,

+taaa akurat, za 50 lat ci chromy zejdą, i co firma się zamknie, właściciel dalej na Hawajach ( a może już na Księżycu) a ty z tej biednej emeryturki nie będziesz mógł sobie pochromować - bo wtedy chrom będzie drogi

-jak Ci nie pasuje to nie kupuj

+a czy ja mówie, że mi nie pasuje, na innych forach polecam nawet Yamahę, a tu się czepiam bo lubię

* a mój znajomy sobie skręcił podobny motor - i wyszło mu taniej

-a ma gwarancje, te wszystkie bajery co mój motor,

*no nie, ja bym u niego takiego motorka nie kupił, tylko mówię, że zrobił - ale hałasuje zupełnie jak Yamaha !!!

-ale są ludzie, którzy kupili Yamahę i są zadowoleni

+sami naganiacze z koncernu

-i mało pali

+taa juz uwierzę, chyba żagiel rozkładasz, żeby ci motor tak mało spalił

-mam fakturki ze stacji benzynowej

+wiesz co ja sądzę o takich szemranych fakturach, pewnie jeździsz z wielką baterią słoneczną na plecach i nią napędzasz motor

*kto wogóle tego używa, nasi przodkowie jeździli konno, i co źle było - przerobisz sobie garaż na stajenkę dla siwka i będzie ok.

I TAK PRZEZ 50 DŁUGICH STRON

Powtórzę pytanie: Czy Wy jesteście normalni???

Tytuł jest:

Legalett - doświadczenia mieszkańców

nie - Legalett - nie stać mnie i zal mi d>>ę ściska,

ani Legalett - gdzie moje tabletki

ani Legalett - nie mam co robić z wolnym czasem.

Aha to mój pierwszy post - więc wiem, że nie jestem wiarygodny, ale przysięgam, że nie jestem wynajęty przez ten wstrętny legalett.

Musiałem dać tylko upust frustracji - po zmarnowaniu mojego czasu na te banialuki.

Oczywiście były też posty bardzo ciekawe, pouczające i mądre (tu już pozwolę powazelinować : Henok, Mariusz d., MCB, Ela i marek ( świetny dziennik)), szkoda, że tak mało.

Bardzo konkretnie przymierzam się do Legaletu - choć nie wiadomo jeszcze jak z funduszami - obiecuję, że następne posty będą bardziej merytoryczne - choć ten bardzo pasuje do tego podforum.

Pozdrawiam wszystkich

Qwerty2

szwagier kupił sobie walec drogowy -i jest zadowolony

-trochę wolno

+ale za to jakie widoki

Rewelacja. Posikałem się ze śmiechu. Rewelacyjne napisane. Dokładnie takie samo wrażenie odniosłem czytając te kilkadziesiąt stron dialogów, monologów i złośliwości.

Też jestem stroną tego zamieszania i posiadaczem Legaletu. Nie mniej dla mnie w dyskusji liczą się argumenty a nie docinki.

Co do pozytywnych osób na forum to ja dopiszę jeszcze Piotra.O.

Popisaliśmy do siebie na PRV, dostałem od niego szalenie pomocne materiały, których nie zalazłem nigdzie indziej.

Dowiedziałem się od niego bardzo rzeczowych informacji.

Zresztą, jak masz wątpliwości albo pytania to pisz tu na forum... Pomożemy, pomożemy.

O Ludziska

Czy wy jesteście normalni????

Przebrnąłem przez te 50 stron wypocin o Legalecie, to prawdziwa rzeźnia.:bash::bash::bash:

Jestem również sympatykiem forum Yamaha Dragstar.

Pozdrawiam wszystkich

Qwerty2

Uuuuuuu Panie nagrabiłeś sobie....! :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Niech no tylko wrócą tomasze z urlopu :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Gratuluję przebrnięcia przez cały wątek i podziwiam! Ja miałem tylko 30 stron do połknięcia ;)

Wesoła rodzinka się powiększa. Trzymajcie się za rączki w kólku i śpiewajcie jak to z radością zapłaciliście kupę kasy za trochę betonu, parę plastikowych rurek i byle jaki styropian. Miałem sie nie odzywać ale jak można nie zauwazyć że takie zagrywki są dla idiotów? No chyba że Legalett uważa że ich fundament jest dla idiotów..