Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Perm ale zes pojechał po teściu. Dla ciebie kazdy sposób jest dobry, nawet pamięć o zmarłym.

Wara ci od mojego teścia. Był złotym człowiekiem ale jak każdy popełniał błędy. Nie potrafił też czy tez nie chciał do niektorych się przyznać co kropka w kropkę przypomina nieszczęsnych nabywców Legalett. To że imputujesz mi nieczyste wobec niego intencje świadczy tylko o tym jaką miernotą jesteś. Koniec mojej z tobą rozmowy. Będziesz tu juz dla mnie prymitywnym Legalettu marketingowcem. Ja jak i pewnie każdy normalny człowiek do takich sugesti bym się nie posunął. Wystawiłes sobie świadectwo. Gdybym cię spotkał napluł bym ci w pysk.

Podejrzewam bo naukowcem nie jestem, że sposób emitowania ciepła implikuje komfort cieplny u mieszkańców przy mniejszym wydatku energii grzewczej. Dotykając podłogi nie czuje się, że jest cieplejsza a mimo to w domu jest miłe ciepełko.

A czy czymś się różni ciepło ogrzewania systemem Legalett i zwykłą podłogówką, czy to wodną czy na kablach? Nie ma kompletnie różnicy. A skoro nie ma różnicy to po co przepłacać?

Podejrzewam bo naukowcem nie jestem, że sposób emitowania ciepła implikuje komfort cieplny u mieszkańców przy mniejszym wydatku energii grzewczej. Dotykając podłogi nie czuje się, że jest cieplejsza a mimo to w domu jest miłe ciepełko.

Naukowcem nie jesteś, ale chyba różdżkarzem, skoro potrafisz wyczuć, ze w płycie grzeją kable, kanały powietrzna, czy przewody w wodą.

Choć zaraz... Kanały powietrzne rzeczywiscie można wyczuć. No, może nie tyle wyczuć, co usłyszeć :)

Naukowcem nie jesteś, ale chyba różdżkarzem, skoro potrafisz wyczuć, ze w płycie grzeją kable, kanały powietrzna, czy przewody w wodą.

Choć zaraz... Kanały powietrzne rzeczywiscie można wyczuć. No, może nie tyle wyczuć, co usłyszeć :)

Oni taki bełkot powtarzaja tu od początku tego wątku. Nie trzeba tego brac poważnie. Rozwolnienie związane z mozliwościa zwolnienia z pracy powoduje że wypisują podobne kocopały.

Perm, sam zaniżasz poziom wypowiedzi na tym forum i obrażasz innych.

Liwko,

jeśli nie widzisz różnicy w systemach budowania domów poza ceną, to trudno z Tobą dyskutować. Dalej starasz się przekonać, że wybudowałeś najlepszy dom na tym forum, a wszyscy inni wybudowali swoje bezsensu i za drogo. I niech tak zastanie ...

Panowie,

tytuł tego wątku odnosi się do doświadczeń mieszkańców domów, w którym jest zastosowana płyta fundamentowa grzewcza Legalett. Nikt tu na siłę nie stara się ściągać użytkowników z innych wątków i przekonać ich o wyższości tego rozwiązania nad innymi. A tym bardziej obrażać ich imputując im wprost lub pośrednio jakimi są głupkami. Tego samego oczekuję od Was :)

Liwko,

jeśli nie widzisz różnicy w systemach budowania domów poza ceną, to trudno z Tobą dyskutować. Dalej starasz się przekonać, że wybudowałeś najlepszy dom na tym forum, a wszyscy inni wybudowali swoje bezsensu i za drogo. I niech tak zastanie ...

Panowie,

tytuł tego wątku odnosi się do doświadczeń mieszkańców domów, w którym jest zastosowana płyta fundamentowa grzewcza Legalett. Nikt tu na siłę nie stara się ściągać użytkowników z innych wątków i przekonać ich o wyższości tego rozwiązania nad innymi. A tym bardziej obrażać ich imputując im wprost lub pośrednio jakimi są głupkami. Tego samego oczekuję od Was :)

Wcale nie twierdzę, że wybudowałem najlepszy dom. Mam kilka baboli, o których jasno informuję. Natomiast za nic nie mogę zrozumieć sensu systemu Legalett. Ani to tanie, ani komfortowe, ani tanie w eksploatacji. Może masz rację, nie mogę zrozumieć tych, którzy dali się na to naciągnąć.

Perm,

nikt tu się z mojego dziadka jak dotąd nie nabijał, bo nie dałem mu do tego powodów ... Wyluzuj :)

Łatwo ci powiedzieć. Nie powiem bym sie zdziwił ale nie będę tego tolerował.

Tu tak jest od początku. Dyskusja na argumenty jest nie na rekę tym którzy tu tak za Legalett walczą. Jedyne na co może oczekiwac z ich strony ktos kto ma wątpliwości to własnie takie zagrywki poniżej pasa.

Jestem użytkownikiem tego systemu, zapłaciłem za niego bez żadnych zniżek i nie mam żadnego interesu "walczyć" za niego. Sam sporo wyniosłem z tego wątku i mogę służyć swoją wiedzą i doświadczeniem. Staram się prowadzić merytoryczną dyskusję i reagować, jak rozmowa schodzi poniżej kulturalnego poziomu.

Panowie cieszmy się weekendem, odstresować można się w inny sposób :)

Twój drwiący ton wysławiania się, demaskuje do jakiej typu ludzi należysz.

Ja nie usłyszę nigdy, bo mam obustronny ciężki niedosłuch natomiast małżonka jest głucha, także argument hałasu w przypadku naszej rodziny przepada. Głuchy może wyczuć wibracje, w ten sposób działają dyskoteki dla głuchych. Żona wibracji, nawet tych z centralki nie odczuwa.

Zawsze miałem szacunek do starszych ludzi mimo, że czasem z naszego punktu widzenia nie radzą sobie z rzeczywistością to fakt że tyle przeżyli jest powodem do dumy. Czym że jest zakup garnka czy pościeli, który pokrzepił ich serce wobec całego ludzkiego żywota?

Imputowanie to twoja specjalność perm. Bronisz się przez atak, atakujesz mimo że powinieneś się wstydzić.

Zauważyłem że swój ciągnie do swojego i za perm zaraz pojawiają się różni elokwentni inaczej.

Edytowane przez QBELEK

Arturo a czy ja napisałem że zależy?

Poćwicz czytanie ze zrozumieniem, przestań dopowiadać i oskarżać.

Twoja czy moja, ale w mojej okolicy nikt nie słyszał żeby tak szybko fundament budować i to jeszcze w przy obsadzie trzech ludzi. Nie znalazłem żadnej firmy chyba że chciałbym budować dla przemysłu.

Liwko,

nie napisałem, że nie ma sensownych argumentów, tylko że nie mam powodu ani ochoty Ciebie, ani kogokolwiek innego przekonywać do Legalettu.

Ja bym na twoim miejscu jednak przekonywał. Zdaje sie jesteś z wyboru zadowolony. Wiem czemu bo czytałem poprzednie twoje posty. Zrobiono fundament szybko, bez fuszerek, stać cie było, działa tak że nie musisz o nim mysleć, rodzaj izolacji pod spodem ne uważasz za istotny czy tez to co jest wg ciebie wystarczy w zupełności. Taka argumentacja jest w pełni zrozumiała. Ja gdybym nie miał uprzedzenia do plastiku pod domem (niezaleznie czy to EPS czy XPS) pewnie tez postawiłbym na tym dom. Taki sposób myslenia znajdzie jak sądze wielu zwolenników.

Nie mozna jednak pisać ze to system idealny i tani w porównaniu z innymi, że rodzaj izolacji pod płytą nie ma znaczenia, że powietrze jako nosnik energii to najlepsze rozwiązanie bo to delikatnie mówiąc mijanie sie z prawdą. Jeżeli ktos zdecyduje sie na Legalett znając jego mocne i słabe stronu to jego sprawa ale wprowadzanie w błąd tylko po to by ktoś ten system kupił jest nie w porządku.