seguar 14.12.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Witam,jestem na etapie wyprowadzenia od parteru poprzez strop i kominy kanałów wentylacji grawitacyjnej. W związku z tym zastosowałem pustaki wentylacyjne prostokątne marki Schiedel 2-kanalowe. Część z nich będzie przy kominie (z kotlowni oraz wentylacyjnym) a część jest wprowadzana od posadzki "od zera" oraz od stropu. Moje pytanie dotyczy kanałów nie związanych z kominami. Czy jeśli zastosowałem pustaki wentylacyjne prostokątne o przekroju 12/17 cm, to w jaki sposób mogę doprowadzić je do kominków wentylacyjnych na dachu. Czy są specjalne przejściówki (jeśli tak to podajcie jakie) które połączą pustaki z kominkiem i jakie rury zastosować do poprowadzenia kanałów wentylacyjnych wzdłuż dachu aż do kominków na nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts