manfred1 16.12.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Witam to w końcu jak to jest z tym sąsiedztwem. Póki co zamierzam kupić oba sprzęta do zabudowy i najbardziej pasuje mi umiejscowieni właśnie obok siebie. To wolno dawać czy raczej jest nie skazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota1234 17.12.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Ja mam obok - tyle że odizolowane folią termiczną. Na razie nie miałam problemów z użytkowaniem, aczkolwiek "na razie" to dopiero rok. Nie wiem też jak to sie przekłada na zużycie prądu w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefans1 19.12.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Dobre pytanie w sumie. Myślę że jak dobrze odizolujesz to nie będzie jakiejś tragedii ale ja osobiście nie stawiałbym obu urządzeń w bezpośrednim sąsiedztwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 20.12.2016 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Choćbym jak odizolował to i tak ciepło będzie oddziaływać na lodówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 20.12.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 (edytowane) daj jakaś mini wąską szafeczke pomiedzy. Nawet taką 15cm. Żadna płaska izolacja nie pogodzi lodówki z piekarnikiem.Mialem w starej kuchni taką sytuacje jak ty, daliśmy wąską szafke okolo 18cm szerokosci, w dolnej części była wyjeżdzająca wysoka szuflada na butelki, oleje itp a w górnej półeczki na różne pierdoły. Edytowane 20 Grudnia 2016 przez cactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 20.12.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Oba urządzenia grzeją, tylko jedno z nich jeszcze dodatkowo chłodzi. I właśnie chodzi o to, żeby tego piekarnikowego ciepła nie pchać w chłodną strefę lodówki czy zamrażalnika. Pytanie jeszcze jak często używany będzie piekarnik? Raz na miesiąc czy 2x w tygodniu? Oba urządzenia skonstruowane są tak, że nie powinny sobie przeszkadzać, ale wpływ na zużycie prądu na pracę lodówki przy częstszym korzystaniu z piekarnika na pewno będzie.Ja z uwagi na troskę o środowisko i mój portfel przewidziałem odległe lokalizacje tych dwóch sprzętów i jeśli to możliwe, to do takiego rozwiązania zachęcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 20.12.2016 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 No u mnie piekarnik dość często idzie w ruch ciasta kurczaki robi sie w nim wszystko co zdrowe . Decyzja podjęta oddzielam go 20 cm cargo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts