Doświadczalski 16.12.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Witam wszystkich, w przyszłym roku chciałbym się budować .Wybór padł na dom z bali drewnianych na stelażu ; projekt świdnica dw 7 .Chodzi mi o dach,Dach jest nachylony pod kątem 42 stopni,powierzchnia dachu:220,40m2Długo zastanawiałem sie czym go pokryć : blachodachówką czy dachówką.Niedawno dostałem wycenę na materiał do pokrycia mojego przyszłego domu z czegoś innego:blachodachówka z posypką ceramiczną a konkretnie model: tilcor shake charcoal.Podobno dzięki powierzchni pokrytej kruszywem dach taki jest cichszy od normalnej blachodachówki.Wygląd też jest o.k. bo chciałbym właśnie dach w odcieniu czerni.Pytanie: czy wycena na materiał którą dostałem jest atrakcyjna czy może za te pieniądze znajdę coś równie dobrego ,lepszego i tańszego.Wycena na materiał do mojego dachu zawiera: - arkusze blachodachówki-gąsiory tilcor-wiatrownice wycinane lewe-wiatrownice wycinane prawe-gwoździe pierścieniowe na młotek-blacha płaska ruukki całość zamyka się w 18 tysiącach brutto. Czy nie jest to za dużo?Proszę o wyrozumiałość;to mój pierwszy post ,próbowałem szukać i porównywać sam ceny w necie ale im więcej szukam tym bardziej kręci mi się w głowie.Dlatego postanowiłem zapytać mądrzejszych od siebie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 18.12.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Nie. 4 lata temu dałam 19 tys. za krycie starej więźby dachowej blachodachówką. A kryć, jeśli można, trzeba dachówką, żeby kuna miała problemy z wyżarciem Ci wełny mineralnej i poszarpaniem folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.12.2016 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Poproś o wycenę w innej hurtowni a będziesz miał porównanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajczek 28.12.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Właśnie zakończyłem budowę dachu 400m2.Wieźba dachowa prefabrykowana 38000 brutto (materiał plus montaż.Blachodachówka z orynnowaniem 26000 brutto (mateiał).Pokrycie blachą 11500 brutto (robocizna).Na wszystko fv 8%. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez krajczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts