Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tani i dobry sposób zabezpieczenia desek/Najtańszy możliwy płot

Krzysiek88

Recommended Posts

Witam

Rozebrałem stodołe i mam trochę w miare dobrych desek. Trzymają się kupy, może mają spore pory od deszczu i słóńca, zamierzam zrobić z nich płot, z grubych bali zrobić słupki i między słupki te deski w poziomie - tak żeby sąsiad nic nie widział. Czym zabezpieczyć te stare deski ze stodoły, żeby pociągły jak najdłużej? Efekt wizualny nie jest absolutnie ważny, dobrze by było, żeby było jak najtaniej i jak najlepiej. Ewentualnie jaką znacie najtańszą opcje zasłonięcia podwórka przed sąsiadem? Bo desek mi i tak braknie na całą długość i albo nie zasłonie, albo czymś tanim będe próbował jak będzie jakiś dobry pomysł. Tuje w rok nie wyrosną choć już są posadzone : )

Widuję płot zrobiony z "brezentu" a właściwie to impregnowana tkanina (jest używana do bannerów reklamowych naciąganych gumą lub opaskami do kabli) z jednej strony na wkrętach z drugiej na "lince" gumowej do słupków, górnej i dolnej poprzeczki. Facet z kądś zdobył stare banery i sam nitował oczka do przewlekania (młotkiem). z zewnątrz białe a od swojej strony walnoł graffiti.

Impregnacja (trwała) sporo będzie kosztować a i tak Ci zbraknie desek.

Już taniej chyba by było zakupić chińskie panele tarasowe i z nich poskręcać ogrodzenie. Gdzieś na serwisie chyba alibaba widziałem deski po 1-2$/szt., ale przy tak małej ilości może coś się znajdzie na miejscu. Na allegro znalazłem już po 17 zł/deski (220 x 14 x 2,2 cm). Edytowane przez Jan Kalita