ojojoj 25.06.2017 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 cześć czy takie pionowe okno, jak na ostatnim zdjęciu, dostatecznie doświetla pokój? super działka, świetny dom, tylko mieszkać i się cieszyć - pewnie już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 25.06.2017 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 cześć czy takie pionowe okno, jak na ostatnim zdjęciu, dostatecznie doświetla pokój? super działka, świetny dom, tylko mieszkać i się cieszyć - pewnie już niedługo Te pionowe jest najwęższe w domu 900x2270 , jest w garderobie. Raczej na brak światła nie narzekam , ale sądzę że wszystko wyjdzie podczas użytkowania. Plan mamy takie że w sierpniu chcemy się wprowadzić albo inaczej musimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 26.06.2017 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Dziś wykonawca skończył robić sufity podwieszane w częsci domu i jutro wchodzi już glazurnik do tej części a reszta zajmie się drugą częścią domu. Nie będę już bombardował Was zdjeciami z sufitów , bo już było i wszystko bardzo podobne do siebie Dziś przyjechały tez kafle bezpośrednio z fabryki , co dziwne kafle mimo że producent polski to produkcja indyjska ... Gres polerowany 60x60 udający cement . Takie kafle będą w większości domu .. A tutaj takie połączenie kafli będzie w małej łazience . W małej łazience miała być taka sama płytka na podłodzie jak w reszcie domu , ale stwierdziliśmy że szare (grafitowe płytki na ścianie) i szare na podłodze będą mdłe i przydało by się wprowadzić jakiś kontrast i jakoś "ocieplić" łazienkę ... Będzie gres drewnopodobny , jasny . Wszystkie gresy rektyfikowane. Co ciekawe gres z Ukrainy ... Jutro powinny się pojawić pierwsze płytki na podłogach ... Edytowane 26 Czerwca 2017 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcieszka 27.06.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Cześć My przymierzamy się do budowy ekonomicznego 1b. Przepraszam, że bez większych wstępów, ale mam dosyć szybkie pytanie jaki masz rozstaw krokwi , chociażby w salonie? Ciężko jest to nas sobie zwizualizować, a chcemy mieć widoczne odeskowanie sufitu i zastanawiamy się czy co 90 cm to nie jest zbyt "gęsto", a decyzja ma być podjęta "na dniach". Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 27.06.2017 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Cześć My przymierzamy się do budowy ekonomicznego 1b. Przepraszam, że bez większych wstępów, ale mam dosyć szybkie pytanie jaki masz rozstaw krokwi , chociażby w salonie? Ciężko jest to nas sobie zwizualizować, a chcemy mieć widoczne odeskowanie sufitu i zastanawiamy się czy co 90 cm to nie jest zbyt "gęsto", a decyzja ma być podjęta "na dniach". Pozdrawiam serdecznie. Tyle że Ekonomiczny 2 mocno różni się od Ekonomiczny 1. Rozstaw krokwi jest chyba co 50cm. Przejrzyj mój dziennik to zobaczysz jak to u mnie wygląda. Myślę że zdjecia pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 29.06.2017 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Dziś po 6.00 pojawili się brukarze i ja na budowie ... I zaczęli przygotowywać nawierchnię pod płyty 50x50. Jutro ma jeszcze przyjśc żwir bo niestety to co zamówiłem szybko zniknęło .. Niestety bardzo długo dziś nie popracowali , bo mieliśmy dziś niesamowitą ulewę z burzami ... Wykonawcy od sufitów dalej szaleją. Poprosiłem aby najpierw zajęli się zwykłymi sufiami podwieszanymi , bo chce w poniedziałek/wtorek wołać firmę która mi wykona ocieplenie nadmuchowo celuzozą (40cm). Już wstępnie rozmawiałem i może sie uda mnie "wcisnąć". Myślę że wykonawca da radę , bo zostało mu tylko jedne małe pomieszczenie (wiatrołap) .. Niestety nie mogę zrobić nadmuchu później na spokojnie , bo do części domu (poddasza) nie ma dostępu i jedynie ocieplenie tej cześci domu można wykonac przed ociepelniem "skosów" ... Tutaj żałuję że nie kazałem zrobić przejścia w ścianie , bo wtedy miałbym dostęp do całego poddasza. Dziwię się że producent projektu o tym nie pomyślł Wtedy natrysk można by zrobić na spokojnie i mieć wgląd na to co się dzieje na poddaszu. Mam nadzieję że ja też dam z żoną się wyrobić , bo my zajmuje się elektryką , czyli po prostu wyprowadzeniem punktu / punktów w sufitach , ale do nadmuchu muszę już przygotować docelowe otwory (fi150) i zrobić jakieś "puszki" aby w razie awarii panelu LED można było bezstresowo wyjąć go z sufitu nie martwiąc się że zacznie wylatywać celuzoza .. Podobno tragedii nie ma i nie jest to mocno sypkie , ale specjalista od nadmuchu poleca jednak zabezpieczyć ... Dodatkowo muszę jeszcze wyprowadzić rury dla rekuperatora , bo później nie będzie już dostępu do częsci domu (na poddaszu) Styropian (klejenie) przekazałem wykonawcy , bo jednak praca na nrusztowaniu bez żadnych zabezpieczeń to nie dla mnie i dałem sobie spokój. Glazurnik też ruszył i zaczął kłaść płytki. Na budowie robi się tłoczno ... Uff , kończę na dziś , choć i tak zapewne tylko ja czytam ten dziennik Edytowane 29 Czerwca 2017 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MayekMM 29.06.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Nie, nie tylko Ty Dobra robota, oby tak dalej! (Płytki jakby znajome... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 29.06.2017 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Ja też czytam i kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 29.06.2017 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 I ja się melduję Od pierwszego Twojego postu czytam na bieżąco. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 30.06.2017 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Czytam, czytam, tylko nie mam nic sensownego do dodania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 30.06.2017 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 To masz tak jak ja, też czasami mam wrażenie, że nikt mnie nie czyta a jednak Super masz etap budowy. Ktoś pytał o cenę tych płyt, odpisałeś podając kwotę? Ile kosztuje ocieplanie celulozą 40cm, jaki to ma współczynnik? Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 30.06.2017 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Ja też poczułam się wywołana do odpowiedzi Czytamy, czytamy i podziwiamy. Ale wiesz jak to jest z tym pisaniem... Nie da się u wszystkich zamieszczać wpisów, bo nie byłoby czasu na czytanie Gratuluję postępów i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 30.06.2017 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 (edytowane) To masz tak jak ja, też czasami mam wrażenie, że nikt mnie nie czyta a jednak Super masz etap budowy. Ktoś pytał o cenę tych płyt, odpisałeś podając kwotę? Ile kosztuje ocieplanie celulozą 40cm, jaki to ma współczynnik? Pozdrawiam Karol Płyty 50x50 kupiłem po 28zł za m2 + transport (w moim przypadku 615zł , bo płyty bardzo cięzkie i tylko 32sztuki na palete) i musiały przyjechać 3 transporty aby wszystko mi przywieźć (płyty krawężniki , obrzeża). Celuzoza Termofloc U=0,039 http://www.thermofloc-polska.com/produkty/wdmuchiwany-material-izolacyjny-thermofloc/ U mnie ma być około 40cm nadmuchu , co daje wagę 12kg na m2. Cenowo 40cm ocieplenia (12kg celuozy) to 48zł za m2. Ale ile wyjdzie to nie wiem , bo płaci się za wagę na nie metry ... Mało nie jest , ale wełna 0,039 to też minimum 35zł za jakąś najtańszą wełną (2x20cm) U=0,039 a szansa na idealne ociepelnie raczej zerowa a dodatkowo wełna jest przewiewna i osiada ... Edytowane 30 Czerwca 2017 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 30.06.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Ja też czytam, subskrypcja działa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 30.06.2017 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Ja podziwiam cały czas tempo prac i nie mogę sobie wydarowac ze nie zdecydowałam sie na ten dom , bałam sie efektu tramwaju. Teraz patrzę na Twój i mnie skręca z zazdrości jakie cudo Wam wychodzi No cóż... moze następny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anemonek 01.07.2017 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Uff , kończę na dziś , choć i tak zapewne tylko ja czytam ten dziennik Chyba żartujesz! Niewiele zrozumiałam, o co chodzi z brakiem dostępu do poddasza i z czego ten brak dostępu wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 01.07.2017 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Chyba żartujesz! Niewiele zrozumiałam, o co chodzi z brakiem dostępu do poddasza i z czego ten brak dostępu wynika. Cieszę że jednak ktoś czyta i widzę że nie tylko ja A z tym poddaszem i brakiem dostępu , to chodzi o to że dom ma 3 ściany które idą od samej ziemii do samego dachu. Jedna z tych scian jest w środku domu (około) , dzieląc dom na 2 części. Powoduje to że nie ma przejścia z poziomu poddasza pomiedzy tymi częściami. Po schodach strychowych można dostać się tylko do jednej części domu. Ja bym wolał mieć dostęp do całego poddasza , bo często taki dostęp umożliwia kontrolę stanu dachu , poprawności izolacji i itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 01.07.2017 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 a nie możesz wstawić sobie elek w tej ścianie i zrobić choćby male przejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 01.07.2017 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 a nie możesz wstawić sobie elek w tej ścianie i zrobić choćby male przejście Być może kiedyś tak zrobię , też o tym myślałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 01.07.2017 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 A może wyłaz? My też mamy z jednej strony domu taką sytuację i wymyśliliśmy, że zrobimy najprostszy i najtańszy wyłaz w suficie spiżarki. Tylko i wyłącznie po to, żeby mieć dostęp w razie jakiegoś przecieku czy innej awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts