rustin 03.12.2017 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Nie mogę znaleźć kto Ci montowal pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 03.12.2017 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 Rasterm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 03.12.2017 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Pompę montowała mi firma Rasterm , tak jak napisała Ag2a.. W sobotę pojawił się fachowiec który tak bardzo bał się podać cenę za montaż płotków przeciwśniegowych (10mb). Przyjechał popatrzył , rzucił kwotą ponad 2x wyższą od tej co mówili inni dekarze (niestety Ci co mówili to zajęci ..) i się pożegnaliśmy ... Być może myślał że jak już przyjedzie to wtedy klient nie odmówi i się przeliczył ... Myślałem że będzie coś chciał negocjować , ale nie , poszedł i odjechał ... Trudno , szukam dalej ... W sobotę też pojawił się fachowiec do bramy przesuwnej i dokończył to na czym poległem Trwało to ponad 4 godziny ale wreszcie mam działającą przesuwną bramę. Małe a cieszy W sobotę też dotarły długo oczekiwane sofy do pokojów dzieci i wreszcie mamy spokój z meblami. Dziś wreszcie zamontowaliśmy lampy na wyspą (3 sztuki). Lampy leżały , leżały i czekały bo jakoś nie chciało mi się ich zamontować , bo jednak bardzo wysoko , kiepski dostęp i czułem że zajmie to trochę czasu i ... miałem rację ... Jeszcze tylko lampa nad stół (ma przyjść w następnym tygodniu) i wreszcie oświetlenie całej salono-jadalnio-kuchni będzie skończone ... I na razie tyle ... Edytowane 4 Grudnia 2017 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojojoj 04.12.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 a zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 04.12.2017 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 a zdjęcie? No właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 04.12.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Kurcze, kaszpir, lecicie jak burza. Zazdroszczę, podziwiam i takie tam... Ale bez zdjęć, Ty nas nie atakuj nowymi informacjami. Przecież tylko podnosisz ciśnienie i rozbudzasz nieznośną ciekawość Odnośnie fachowców i ich wycen: Ja też dzisiaj miałam spotkanie z naszą panią architekt w sprawie naniesienia studni na mapkę sytuacyjną. Kiedy telefonicznie spytałam o koszt tego działania, stwierdziła, że porozmawiamy, jak przyjadę No to pytam, czy jakąś gotówkę mam przygotować, a ona na to, że na razie 300 zł. No to już wiedziałam, że sypnie sporą sumką. No i muszę tysiaka wywalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 05.12.2017 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Kaszpir, cofnęłam się do zdjęć Twoich łazienek, żeby zobaczyć, jak masz zrobione zakończenie płytek na ścianach. No i nie mogę się dopatrzeć Masz jakieś listwy wykończeniowe, czy tylko szpachla? Mój glazurnik poleca, albo akryl i malowanie, albo zrobić uskok z gładzi, a ja kompletnie nie wiem, co z tym fantem zrobić. Podpowiedz proszę, co zastosowałeś u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 05.12.2017 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Kaszpir, cofnęłam się do zdjęć Twoich łazienek, żeby zobaczyć, jak masz zrobione zakończenie płytek na ścianach. No i nie mogę się dopatrzeć Masz jakieś listwy wykończeniowe, czy tylko szpachla? Mój glazurnik poleca, albo akryl i malowanie, albo zrobić uskok z gładzi, a ja kompletnie nie wiem, co z tym fantem zrobić. Podpowiedz proszę, co zastosowałeś u siebie. Żadnych listew nie mamy. Wszystkie te listwy plastikowe czy nawet metalowe jakoś mi się nie podobają i przypominają mi takie "niskobudżetowe" łazienki gdzie glazurnik nie potrafił ciąć pod kątem płytek i ich fazować ... Koniec płytek mamy zrobiony gładzią i wyszlifowany. Nie chcieliśmy żadnych plastikowych zakończeń , bo się one nam nie podobają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 05.12.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Dzięki wielkie za szybką odpowiedź Mam podobne odczucia związane z listwami wykończeniowymi. Planowałam wklejenie g-k, żeby płytki zlicować ze ścianą, ale już jest tynk. Płytek nie będzie dużo i teraz całą łazienkę wyklejać g-k? Chyba jakoś przeżyję ten uskok między płytkami a ścianą i też zdecyduję się na wykończenie gładzią. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 07.12.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 To po co tynkowałaś? Ja bedę licował płytami z płytką. Kaszpir, cokoliki kleiłeś na tynk czy licowałeś ze ścianą? O pokoje mi też chodzi i listwy przypodłogowe. Zastanawiam się czy można wykonać tynki do mniej więcej poziomu listew/cokolików. żeby później mniej kuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 07.12.2017 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 To po co tynkowałaś? Ja bedę licował płytami z płytką. Kaszpir, cokoliki kleiłeś na tynk czy licowałeś ze ścianą? O pokoje mi też chodzi i listwy przypodłogowe. Zastanawiam się czy można wykonać tynki do mniej więcej poziomu listew/cokolików. żeby później mniej kuć. Tynkowane było bo nie było wiadomo do jakiej wysokości będą płytki i jakie .. Nie wiem o jakie cokoły chodzi. W domu nie mam żadnych cokołów wykonanych z gresu. Są listwy przypodłogowe białe. Płytek nie kładłem sam , miałem od tego glazurnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.12.2017 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Dziś zamontowaliśmy ostatnią lampę w salonie . Ufff, niby tylko lampa ale wysokość powoduje że nie jest to proste i łatwe zadanie i lampa musiała nabrać "mocy urzędowej" aby zostać zawieszona Nad stołem lampa w kolorze miętowym , bo część dodatków w kuchni jest w tym kolorze. Reszta lamp wiszących w kolorze czarnym. Z efektu jesteśmy zadowoleni ... W salono-kuchnio-jadalni mamy 3 kinkiety , 3 lampy wiszące .lampę stojącą , oświetlenie w okapie jak i wbudowane panele w suficie , więc ciemno nie jest i jest możliwość dowolnej aranżacji oświetlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 10.12.2017 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Dziś zamontowaliśmy ostatnią lampę w salonie . Ufff, niby tylko lampa ale wysokość powoduje że nie jest to proste i łatwe zadanie i lampa musiała nabrać "mocy urzędowej" aby zostać zawieszona Nad stołem lampa w kolorze miętowym , bo część dodatków w kuchni jest w tym kolorze. Reszta lamp wiszących w kolorze czarnym. Z efektu jesteśmy zadowoleni ... W salono-kuchnio-jadalni mamy 3 kinkiety , 3 lampy wiszące .lampę stojącą , oświetlenie w okapie jak i wbudowane panele w suficie , więc ciemno nie jest i jest możliwość dowolnej aranżacji oświetlenia [ATTACH=CONFIG]402792[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]402793[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]402794[/ATTACH] To chyba zbliżające się święta tak działają, u mnie też ostatnia lampa w salonie została zamontowana. Plus w 2 łazience znajomy stolarz zamontował w sobotę meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 10.12.2017 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Dziś zamontowaliśmy ostatnią lampę w salonie . Ufff, niby tylko lampa ale wysokość powoduje że nie jest to proste i łatwe zadanie i lampa musiała nabrać "mocy urzędowej" aby zostać zawieszona Nad stołem lampa w kolorze miętowym , bo część dodatków w kuchni jest w tym kolorze. Reszta lamp wiszących w kolorze czarnym. Z efektu jesteśmy zadowoleni ... Pięęęknie Ależ Wam zazdroszczę Pozytywnie. A moje lampy nadjechały wczoraj i... są błyszczące. Do tego mają zupełnie inny i ciemniejszy odcień niż na zdjęciach Jeśli pamiętasz, co pisałam o matowym wykończeniu lamp, to będziesz wiedział jak mnie to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojojoj 10.12.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 pięknie jest, nie mogę się napatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.12.2017 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Ładne masz te wnętrza, w moim domu próżno będzie szukać takiego wyposażenia. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19TOMEK65 11.12.2017 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Kaszpir masz fajne duże przeszklenia na ścianach i dodatkowo okna dachowe. Tak się zastanawiam na ile dom straciłby na oświetleniu naturalnym i atrakcyjności gdyby nie było okien dachowych. Nie będę ukrywał , że nie jestem zwolennikiem okien dachowych , stąd to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 11.12.2017 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Kaszpir masz fajne duże przeszklenia na ścianach i dodatkowo okna dachowe. Tak się zastanawiam na ile dom straciłby na oświetleniu naturalnym i atrakcyjności gdyby nie było okien dachowych. Nie będę ukrywał , że nie jestem zwolennikiem okien dachowych , stąd to pytanie. Okna dachowe pełnią raczej rolę świetlików bo ich funkcjonalność z powodu wysokości i dostępności jest raczej mała ... Z tego co czytałem to przy wysokich sufitach daje się takie dodatkowe przeszklenia w dachu aby "doświetlić" wysokie pomieszczenia. I faktycznie tak jest , bo przez pewien czas miałem zakryte czarną folią okna dachowe i po zdjęciu folii zrobiło się widocznie jaśniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 20.12.2017 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 bracie jak rachunki za ogrzewanie? ciekawi mnie pompa ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 20.12.2017 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 bracie jak rachunki za ogrzewanie? ciekawi mnie pompa ciepła U mnie jest to pierwszy sezon więc dom też nie wygrzany i zapewne zużycie będzie wyższe , ale przed chwilę sprawdziłem zużycie to wychodzi średnio 15,7KW za dobę w grudniu za CO i CWU (w domu około 22,4 stopnia) czyli około 5zł za dzień ... Staram się grzać tylko w II taryfie , ale sądzę że trochę będę musiał też grzać w I taryfie aby zachować komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts