Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

architekt jest uparty - problem z usytuowaniem łazienki

isia

Recommended Posts

Witam

Przymierzam się do adaptacji strychu. Do pozwoleń potrzebuję projekt. Wymyśliłam sobie już w tym małym mieszkanku gdzie ma być łazienka. Wykonawcy którzy będą to robić powiedzieli, że jeśli chodzi o wykonanie spady rury itp nie ma problemu. Problem mam z panią architekt. Powiedziała, że łazienka MUSI być DOKŁADNIE nad łazienką sąsiadów bo takie są przepisy itp i ona inaczej nie zaprojektuje. A ja tak nie chce bo mi się takie rozwiązenie nie podoba. Łazieknę chce przesunąć nad kuchnię sąsiadów. Pani architekt mi powiedziała, że to nie jest zgodne ze sztuką i ona się nie będzie podkładać i kompromitować.

Napiszcie proszę co mam zrobić czy rzeczywiście takie są wymagania i ona nie może inaczej zrobić czy babka po prostu ma jakieś dziwne przyzwyczajenia ???

Skoro tak by było to po co by robili rozdrabniacze do toalet itp. U mnie nawet tego nie trzeba montować bo odległości nie są duże.

zmień architekta.Mieszanie ma być Twoje a nie jej :wink: Prawdopodobnie ją ta zmiana przerasta,trzeba przecież zrobić nowy projekt instalacji.I nigdzie nie jest napisane że musisz się trzymać pionów kanalizacyjnych bez najmniejszych ruchów o parę metrów,to przecież jest do zrobienia

Dzięki.

Zgodziła się na łazienke tam gdzie ja chce ALE sąsiad z dołu musi napisać zgodę!!!!

Przecież to bez sensu!

A dlaczego zgode musi dac sasiad?

Moze pani architekt chce wlaczyc twoj pion kanalizacyjny lazienkowy pod pion wodny kuchenny pana z dolu ? :p :p :p

:o Mam nadzieje ze nie :wink:

pozdrawiam

Moze pani architekt chce wlaczyc twoj pion kanalizacyjny lazienkowy pod pion wodny kuchenny pana z dolu ? :p :p :p

:o Mam nadzieje ze nie :wink:

pozdrawiam

Absolutnie... mam już pion pociągnięty z łazienki i będą mi w podłodze ciągnęli rury do MOJEJ łazienki czyli o około 3 m w bok - z zachowaniem odpowiedniego spadku.