Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocena wykonania ocieplenia

Michalmon

Recommended Posts

Cześć,

Firma kończy mi aktualnie ocieplenie domu. Niestety mam kilka zastrzeżeń co do jakości wykonanej pracy.

Głównie chodzi oto, że w niektórych miejscach mam spore szpary pomiędzy płytami (dochodzą nawet do 4 mm). Fachowcy twierdzą, że to wina krzywego styropianu.

Proszę rzućcie okiem na zdjęcia i oceńcie wykonaną prace. Czy da się coś zrobić aby uniknąć mostków?

Myślałem o piance, ale w przypadku styropianu 25 cm, będzie bardzo ciężko uzupełnić całą szczelinę.

IMG_5325.jpg

IMG_5329.jpg

IMG_5332.jpg

IMG_5334.jpg

IMG_5338.jpg

Edytowane przez Michalmon

Tej grubosci ocieplenie ciezko sie nagina i przed zwiazaniem kleju odbije, dotyczy to przy naroznikach, stad mozliwa szpara. Reszta slabo do okreslenia bo nie ma zdjec bardziej oddalonych, brak widocznej calej plyty. Pianka i heja, najlepiej TYTAN ENERGY 2020. Uzupelnic sie da, wciskaj pistolet prawie do konca, wciskaj spust na maksa i wyciagaj, kilka otworow i zobaczysz jak sprawnie idzie. Najlepiej zrob to sam:yes:

Do pistoletu długa stalowa igła ...lub jeszcze inaczej .. trzeba wbić pistolet "na chama" i patrzeć gdzie wypływa.. samo przyłożenie w szczelinę i próba wypełnienia .. nie da nic.. - poza uspokojeniem sumienia, efektem placebo. Przynajmniej na 12,5 cm lanca musi pogrążyć się w szczelinie.. ciśnienie resztę uczyni.

Kasety z roletą.. nie osłonięte.. niczym ?

co pisałem - potwierdza ostatnie zdjęcie pierwszego postu, pianka tylko ino ino weszła w szczelinę.. takie są przypadki z pianką..

uszczelniałem sporo szczelin .. i najlepsze efekty daje od końca do początku.. idealnie było by zagłębić się na 20cm i wtedy stopniowo wyciągać lancę do siebie.. i patrzeć kiedy cała szczelina wypełni się pianką .. warunek .. musi być nisko prężna.

Edytowane przez מרכבה

Do pistoletu długa stalowa igła ...lub jeszcze inaczej .. trzeba wbić pistolet "na chama" i patrzeć gdzie wypływa.. samo przyłożenie w szczelinę i próba wypełnienia .. nie da nic.. - poza uspokojeniem sumienia, efektem placebo. Przynajmniej na 12,5 cm lanca musi pogrążyć się w szczelinie.. ciśnienie resztę uczyni.

Kasety z roletą.. nie osłonięte.. niczym ?

co pisałem - potwierdza ostatnie zdjęcie pierwszego postu, pianka tylko ino ino weszła w szczelinę.. takie są przypadki z pianką..

uszczelniałem sporo szczelin .. i najlepsze efekty daje od końca do początku.. idealnie było by zagłębić się na 20cm i wtedy stopniowo wyciągać lancę do siebie.. i patrzeć kiedy cała szczelina wypełni się pianką .. warunek .. musi być nisko prężna.

Dzięki za informację.

Na kastę rolety zostanie doklejony styropian.