jacaxx1 18.12.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Witam serdecznie mam wielki problem latem w domu zmieniałem grzejniki na nowe C22 600x1800 z bocznym zasilaniem do tego jeden mniejszy w łazience i n na korytarzu piec też zmieniłem. Przed montażem robiłem płukanie woda wszystkich rur, na początku woda leciała aż czarna a później już ładna czysta. Po montażu grzejników pieca zalania wszystkiego woda mam problem z jednym grzejnikiem. Otóż w każdym pomieszczeniu każdy dobrze grzeje cały jest ciepły jak i zasilanie i powrót, mam zwykle zawory bez głowic Termostatycznych, na piętrze w ostatnim pokoju z tej nitki grzejnik słabo mi grzeje, otóż zasilanie jest bardzo gorące jak i cały grzejnik mniej więcej do połowy dół jest mniej ciepły a powrót długi czas zimny później troszkę robi się cieplejszy, proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny? Dodam że pozostałe grzejniki mam troszkę pp jakieś dwa obroty skręcone na powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 18.12.2016 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Próbowałeś odpowietrzać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacaxx1 18.12.2016 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Tak , nawet kilka razy, nie ma żadnego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 21.12.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Układ zamknięty, czy otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacaxx1 21.12.2016 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Układ otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.12.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Odpowietrza się jak jest zapowietrzony a czy zamkniety czy otwarty nie ma znaczenia.Układ trzeba wyregulować ( " kryzować ").Powinny być zawory ze wstępną nastawą . Inaczej mówiąc przydławić grzejące grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacaxx1 21.12.2016 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Wszystkie grzejniki są odpowietrzone, przy grzejnikach mam zwykle podłączone bez termicznych głowic, tylko zwykłe pokrętło z regulacją na zasilaniu, a na powrocie na śrubke imnusowa(wszystkie grzejniki dobrze grzejace po za tym jednym mam już na powrotach skręcone po 1 do 2 obrotów śrubki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 21.12.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Moze cos jest nie tak z zaworem na powrocie przy tym slabo grzejacym kalorkiem dlatego slabo przelywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 21.12.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 A najlepiej bedzie jak pozamykasz wszystkie grzejniki i sprawdzisz przelyw przez ten slabo grzejacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.12.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Wszystkie grzejniki są odpowietrzone, przy grzejnikach mam zwykle podłączone bez termicznych głowic, tylko zwykłe pokrętło z regulacją na zasilaniu, a na powrocie na śrubke imnusowa(wszystkie grzejniki dobrze grzejace po za tym jednym mam już na powrotach skręcone po 1 do 2 obrotów śrubki) Zakręć ten zaworek i otwórz o 1 obrót w tych dobrze grzejących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacaxx1 21.12.2016 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Zakręć ten zaworek i otwórz o 1 obrót w tych dobrze grzejących Zrobić tak z zasilaniem czy powrotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.12.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 To nie istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacaxx1 22.12.2016 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 To nie istotne Ok po pracy po kombinuje i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacaxx1 27.12.2016 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Jest już różnica powrót łapie szybciej temperaturę co prawda nie jest mega gorący ale ciepły, zastanawiam się czy zmiana pompy obiegu pomogła by? Jeszcze takie pytanie jaka jest w miarę optymalna temp. załączania popy ?czujnik mam zamocowany na rurze zasilania wychodzącej z pieca temp załączania ustawiona na 55 wyłaczania na 50 poprawnie ?czy coś zmienić? Edytowane 30 Grudnia 2016 przez jacaxx1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 30.12.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 A spróbuj jeszcze wyczyścić filtr wodny na obiegu centralnego ogrzewania. Powinien być w okolicy pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacaxx1 19.03.2017 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Filtr czysty, tam gdzie szybciej grzejniki nabieraly temp. Skręciłem je na powrotach i jest już wiele lepiej. Obecnie mam ustawione na 55c załączeniu pompy c.o jest do dobre ustawienie? Czy zmienić np na 45c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts