Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejnik problem

jacaxx1

Recommended Posts

Witam serdecznie mam wielki problem :( latem w domu zmieniałem grzejniki na nowe C22 600x1800 z bocznym zasilaniem do tego jeden mniejszy w łazience i n na korytarzu piec też zmieniłem. Przed montażem robiłem płukanie woda wszystkich rur, na początku woda leciała aż czarna a później już ładna czysta. Po montażu grzejników pieca zalania wszystkiego woda mam problem z jednym grzejnikiem. Otóż w każdym pomieszczeniu każdy dobrze grzeje cały jest ciepły jak i zasilanie i powrót, mam zwykle zawory bez głowic Termostatycznych, na piętrze w ostatnim pokoju z tej nitki grzejnik słabo mi grzeje, otóż zasilanie jest bardzo gorące jak i cały grzejnik mniej więcej do połowy dół jest mniej ciepły a powrót długi czas zimny później troszkę robi się cieplejszy, proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny? Dodam że pozostałe grzejniki mam troszkę pp jakieś dwa obroty skręcone na powrocie.

Wszystkie grzejniki są odpowietrzone, przy grzejnikach mam zwykle podłączone bez termicznych głowic, tylko zwykłe pokrętło z regulacją na zasilaniu, a na powrocie na śrubke imnusowa(wszystkie grzejniki dobrze grzejace po za tym jednym mam już na powrotach skręcone po 1 do 2 obrotów śrubki)

Wszystkie grzejniki są odpowietrzone, przy grzejnikach mam zwykle podłączone bez termicznych głowic, tylko zwykłe pokrętło z regulacją na zasilaniu, a na powrocie na śrubke imnusowa(wszystkie grzejniki dobrze grzejace po za tym jednym mam już na powrotach skręcone po 1 do 2 obrotów śrubki)

Zakręć ten zaworek i otwórz o 1 obrót w tych dobrze grzejących

Jest już różnica powrót łapie szybciej temperaturę co prawda nie jest mega gorący ale ciepły, zastanawiam się czy zmiana pompy obiegu pomogła by?

Jeszcze takie pytanie jaka jest w miarę optymalna temp. załączania popy ?czujnik mam zamocowany na rurze zasilania wychodzącej z pieca temp załączania ustawiona na 55 wyłaczania na 50 poprawnie ?czy coś zmienić?

Edytowane przez jacaxx1

• 2 months później...