MateuszMateusz 18.12.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Witam, zakupiłem mieszkanie i na podłogach są gumolity, a pod tym jest podłoga wyłożona z płyt OSB - mieszkanie stare i do remontu. No i czy można na taką podłogę z OSB położyć terakotę? Bardzo proszę o odpowiedź. A czy to zrywać wszystko ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 18.12.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 JA mam na OSB i nie ma problemu, jeżeli podłoga jest w dobrym staniem to nie ma przeciwwskazań. A mieszkanie na parterze czy na piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 18.12.2016 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 18.12.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Zrób odkrywę i zobzacz co jest pod spodem, teraz możesz dać izolacje, ocieplenie, tak jak trzeba. Później będzie duzo trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 19.12.2016 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Zrób odkrywę czyli proponujesz jenak zerwać OSB, tak ? Następnie po zerwaniu dać izolację i ocieplenie ? - izolacje tzn. co dokładnie i jakie ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 19.12.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 czyli proponujesz jenak zerwa Sprawdź, czy płyty są przykręcone do legarów czy klejone do podłoża cementowego lub innego. Wkręty do drewna będą widoczne. Odkręć i podnieś jedną płytę zobaczysz co jest pod spodem. Jeżeli klejone do "betonu" to zakładając, że wszystko jest równe i płyty nie zniszczone, to możesz kleić płytki ceramiczne na klej sztywno-elastyczny do parkietu. Trochę drożej ale za to jest bez wody, która tutaj akurat nie jest wskazana. Jeżeli się nieznacznie płyty uginają to trzeba podłoże usztywnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.12.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Zrobiłbym jak kolega radzi. A macie tam piwnicę ogrzewaną? jakby to było piętro to bym sprawdził stan i jak byłoby ok, dałbym płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrabie 19.12.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 czyli proponujesz jenak zerwać OSB, tak ? Następnie po zerwaniu dać izolację i ocieplenie ? - izolacje tzn. co dokładnie i jakie ocieplenie? Proponuję zdjąć jedną płytę, żeby sprawdzić co jest pod spodem, ewentualnie poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 19.12.2016 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Piwnica nie wiem czy jest ogrzewana, ogólnie blok jest po temomodernizacji, ale piwnice wątpię żeby ogrzewali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zibi W 09.01.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Mam wielką prośbę, czy ktoś odpowie czy na płycie PIR 2cm można kleić płytki? Proszę o pomoc tutaj aby nie zakładać nowego tematu. Szukam co mogę zastosować do ocieplenia bardzo cienkiego, pod płytki. Mam 3-3,5 cm na położenie płytek ale to stare budownictwo więc nie było docieplenia w podłodze na gruncie. Co mogę dać pod płytki, grubego na max 1-1,5 cm. Wiem , że to bardzo mało ale jeśli cokolwiek mogę zrobić to nie będę się zastanawiać. Na forum budowlanym poradzono mi wylewkę cienkowarstwową termoizolacyjną samopoziomującą (forumowicz napisał ,że to termoizolacje sferyczne- dodaje się je do wylewek typu SAM) a forumowicz fotohobby z tego forum polecił wymienioną na wstępie płytę :http://forum.muratordom.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.kataloginzyniera.pl%2Fprodukty%2F23367%2FPlyta-termoizolacyjna-EUROFLOOR-gr-rdzenia-20-mmStąd pytanie czy na niej klei się (z powodzeniem oczywiście) płytki. A może jakiś inny produkt możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts