Spemex 18.12.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Zastanawiam się nad zakupem bojlera elektrycznego do kawalerki 17 m2 jednoosobowej (prysznic oraz umywalki: łazienkowa i kuchenna) i nie mogę zdecydować, czy 30 litrowy będzie wystarczający, czy jednak to za mało i raczej konieczne będzie 40 litrów? W obecnym domu 3/4 osobowym mam od jakiś 8 lat Atlantic, bodaj 80 litrów i działa bez zarzutu. Jaką pojemność zalecacie oraz jakich firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 18.12.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Nawet jak byś mieszkał w domu 500 m2 to bojler będzie taki sam . A pojemność zależy od twoich potrzeb i mocy grzałki i powierzchni ciała do umycia i temperatury jaka preferujesz i ilości i średnicy dziurek w sitku prysznica , a nawet od tego czy masz zmywarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 18.12.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 30l wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 18.12.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Bardzo ważna jest konstrukcja bojlera i jego producentMam w tej chwili 2 bojlerki 5 litrowe. jeden marki biawar i z tego mogę wylać 2,5l wody ciepłej. Drugi marki Solei czyli Elektromet - i z tego jest 1 litr ciepłej wody.. Tak więc polecam firmowy produkt. Brałbym 40l bo komfort będzie wyższy a koszty utrzymania będą podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts