bartosz1990 19.12.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Witam, Szukałem odpowiedzi, ale nigdzie nie znalazłem, sorry jeśli to złe miejsce na tego typu pytanie. Potrzebuję wymienić wkładkę MCM, problem polega na tym, że po odkręceniu ta luźno porusza się w drzwiach, ale nie można jej wyciągnąć. Natomiast gdy chcę ją ustawić z powrotem we właściwej pozycji w ogóle nie można przekręcić klucza. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.12.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Miejsce dobre, ale sprawa wydaje się banalna. Wkładka ma "zbierak" czyli języczek kręcący się także poza jej osią i trzeba go tak ustawić by się pokrył z wkładką http://www.e-okna.pl/a/jak-wymienic-zamek-w-drzwiach-wejsciowych-praktyczna-instrukcja-14741.html#zdjecie-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz1990 19.12.2016 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Tak przypuszczałem, że banalna, ale jak się coś robi pierwszy raz w życiu to na takich banałach łatwo polec a mógłbyś podpowiedzieć jak to ustawić? sorry za banał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.12.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 No kręcić kluczem. Widzisz na zdjęciu jak to wygląda.. Wydaje mi się, że idealna pozycja to ustawienie klucza na godzinę 7 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.12.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 na 7 lub na 5 może uda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz1990 20.12.2016 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 (edytowane) No kręcić kluczem. Widzisz na zdjęciu jak to wygląda.. Wydaje mi się, że idealna pozycja to ustawienie klucza na godzinę 7 . ok, rozumiem. Więc jeśli piszesz, że zbierak porusza się niezależnie od wkładki to generalnie może być tak, że będę kręcił i kręcił i dopiero za którymś dziesiątym obrotem ten zbierak pokryje się z wkładką. Dobrze kombinuje?;( tyle tylko, że nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy bo po ustawieniu na 7 albo 5, tak jak napisałem wcześniej, wkładka faktycznie luźno się przemieszcza, ale nie da rady jej wyjąć ani włożyć z powrotem na swoje miejsce tak żeby ją przykręcić. Edytowane 20 Grudnia 2016 przez bartosz1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.12.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Źle kombinujesz.. Jedne obrót = jedno pokrycie. Może klamka tam nie do końca jest spasowana, może coś się rozsypało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.12.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 wykręciłeś śrubę mocująca wkładkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz1990 20.12.2016 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Tak, wykręciłem. Właśnie na tym polega problem, że teoretycznie, wnioskuje z tego co piszecie, wszystko robię ok. Natomiast wkładka chodzi luźno, ale coś ją blokuje i nie można jej wypchnąć z drzwi. I jeśli chciałbym ją z powrotem przykręcić to również nie mogę bo we "właściwej" pozycji w ogóle nie mogę przekręcić klucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.12.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Tak, wykręciłem. Właśnie na tym polega problem, że teoretycznie, wnioskuje z tego co piszecie, wszystko robię ok. Natomiast wkładka chodzi luźno, ale coś ją blokuje i nie można jej wypchnąć z drzwi. I jeśli chciałbym ją z powrotem przykręcić to również nie mogę bo we "właściwej" pozycji w ogóle nie mogę przekręcić klucza. to jednak nie masz właściwej pozycji, przekręcaj klucz i spróbuj wyciągnąć wkładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 21.12.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Może wychodzić z oporem, próbuj lekko pchać palcami jednocześnie kręcąc kluczem (powoli, może wyczujesz właściwe położenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 28.12.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Tak z przekąsem powiem, że może w drugą stronę pchaj, bo może ktoś Ci szyld źle spasował i zahacza o wkładkę. W tą stronę co masz zdjęty dolny szyld rzecz jasna. Jak nie możesz tam, to zdejmij dla pewności z drugiej strony szyld (nie jest to konieczne ale jakieś problemu u Ciebie są) i pchaj w drugą mańkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts