Korio11 19.12.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Posiadam piec na ekogroszek, walcze z ustawieniami, dałem tak jak zaleca producent i zobacze jak to bedzie, na pierwszy rzut oka wygląda dobrze ale niepokoi mnie to ze w całym piecu hula płomień dosięga nawet tych półek z których zbiera sie sadzę. Czy to normalne ?. Dodam, że od czasu do czasu rzuce jakiegoś drewniaka na ruszt bo muszę się go po mały pozbywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 19.12.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Napisz jaki to piec a ktos kto taki moze ma odpowie. Jakie metry do ogrzania i czy jakos ocieplony. Wiecej info wiecej.A drewno to lepiej wydaj komus albo spalaj je w wieksze mrozy bo zasmolisz wymiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korio11 20.12.2016 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Enka 25kw ogrzewam teraz 130m2 ale zaniedlugo bedzie to 230 bo dojdzie poddasze dom ocieplony w 50% podkładając drewno nie mam żadnej smoły sadzy też tyle samo w sumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 20.12.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Ze schematu konstrukcyjnego kotla wynika ze producent nie przewidzial deflektora i moim zdaniem przy silnym moze i nawet przy slabym nadmuchu tak z plomieniem bedzie sie dzialo, bo nie wazne czy to kociol ENKA SET czy ENKA SET NI-ski oba maja dluga droge przeplywu spalin do czopucha, no chyba ze sie myle to moze ktos bardziej obeznany podpowie.Walczysz z nastawieniami tylko ze wzgledu na wysokosc plomienia czy z iloscia spalanego paliwa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korio11 20.12.2016 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Walczę z jednym i z drugim. Z nastawami już wiem mniej więcej co i jak. Lecz gdy jest drewno to płomień praktycznie wlatuje czasami do komina boję się że s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korio11 20.12.2016 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Że się zapali chociaż niedawno był czyszczony. Dziś bez drewna to iskry leciały po całym piecu również do komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts