kloczkowski84 20.12.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Witam, zastanawiam się nad przejściem z ekogroszku na ekomiał.Czy ktoś z Was miał doczynienia z ekomiałem :Miał węglowy kl. 24-26 (kruszony węgiel) PRESTIGE Ekomiał Sztajger KL.25-27 Z kUP pAN wYNGIELMyksEkomiał 25-27lub często polecanyEkomiał Rokita 25-26a może coś innego ? Pozdrawiam i proszę o informację od użytkowników tego rodzaju opału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza76 20.12.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 A czemu nie sam miał? Byle nie "piasek węglowy" - on lubi się zawieszać - całkowicie "betonować" nad podajnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 20.12.2016 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 cześć Grisza, widzę, że i tutaj jesteś jak pozostali z es... :) ekomiał chyba trochę większe uziarnienie, przynajmniej tak gdzieś doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 20.12.2016 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 To jak zapewne wiesz z ekomiału jest wiecej popiołu i roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza76 20.12.2016 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 cześć Grisza, Cześć widzę, że i tutaj jesteś jak pozostali z es... :) ekomiał chyba trochę większe uziarnienie, przynajmniej tak gdzieś doczytałem Sorry, na ES nie jestem. Ale polecam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.12.2016 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Ja obecnie palę czarną perłą. A węgla mam zmagazynowane na dwa sezony tak się jakoś kupiło,. W przyszłym sezonie planuję mieszać to co mi zostanie z ruskim miałem w celu odniżenia kosztów.Miał oczywiście jak najsłabszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siema64 21.12.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Paliłam miałem sianym z kareny-bardzo dobrze się spalał, zero problemów.Oczywiście suchym paliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafcioa4 21.12.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Paliłam miałem sianym z kareny-bardzo dobrze się spalał, zero problemów.Oczywiście suchym paliłam. Witam. Chciałem się zapytać, czy dużo miałaś popiołu z tego miału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 21.12.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 cześć Grisza, widzę, że i tutaj jesteś jak pozostali z es... :) Zbieg okoliczności, podobne nicki. Ten kolega ma Skama na SPPv2 z batorym, jedyna wspólna cecha z E-S taka,że jak się nie mylę to od Minertu i chyba on podłączenie i odpalenie robił. W każdym razie na bank zestaw z ciepłomierzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 21.12.2016 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Witam. Chciałem się zapytać, czy dużo miałaś popiołu z tego miału. no i czy szybko dobija do zadanej temperatury na piecu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza76 21.12.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Zbieg okoliczności, podobne nicki. Ten kolega ma Skama na SPPv2 z batorym, jedyna wspólna cecha z E-S taka,że jak się nie mylę to od Minertu i chyba on podłączenie i odpalenie robił. W każdym razie na bank zestaw z ciepłomierzem bo to o mnie piszesz. Zawsze używam tego nicka. Ale na esterowniku nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloczkowski84 21.12.2016 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 bo to o mnie piszesz. Zawsze używam tego nicka. Ale na esterowniku nie jestem Ok, dzięki za info wracamy do tematu ekomiału, proszę o swoje opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 21.12.2016 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 kolego ja drugi rok pale ekomiałem z lokalnego składu w palniku ekoenergia na modelu zakładowymtym samym paliwem opalałem też domowy kocioł z palnikiem ardeo obrotowym Nie wiem jednak skąd to paliwo pochodzi, składnica nie zdradza, w domysłach przypuszczam,że pochodzenie jest z kopalni Piast zamierzam też to paliwo wypróbować na testowanym aktualnie palniku sv-200dzisiaj jednak do pełna zasypałem ekogroszek z innego lokalnego składu, niestety dostawa wilgotna, więc będzie okazja do zobaczenia co się będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts