marcij 21.12.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Cześć, Wykańczam mieszkanie w bloku, na podłodze znajdują się 4 cm wylewki anhydrytowej, a pod nią 6cm styropianu. Do przeróbek hydrauliki w kilku miejscach w wylewce zostały wycięte dziury (ok, 10 x 10 cm, czy też 5 x 40 cm). Rury kanalizacyjne ułożone są w warstwie styropianu i przykryte folią. Czym wyrównać wylewkę ? Na samej wylewce położone będą płytki, a w jednym miejscu deski. Czy nadaje się do tego zaprawa wyrównująca CEKOL ZW-04 ? Niby jest napisane, że nadaje się do wyrównywania ścian i podłóg od 3 do 50 mm. Czy krawędzie trzeba jakoś specjalnie przygotować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 21.12.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Cze nie nadaje się. Weź lepiej worek SAM 30 i zgodnie z kartą techniczną dozuj wodę. NASTĘPNIE ZAŁATAJ DZIURY. Zostaw na kilka tygodni aż wyschnie szczególnie ostrożnie podchodź do powierzchni gdzie będą deski. Być może cała tzw. "wylewka" prawidłowo podkład podłogowy anhydrytowy na tym etapie nie nadaje się do układania ani kafli ani desek. Bądź ostrożny to nic nie kosztuje w porównaniu z pośpiechem i brak czujności.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcij 22.12.2016 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Właśnie jestem ostrożny i dlatego pytam Mierzyłem wilgotność wylewki i wszędzie była sucha, dlatego chciałem uniknąć uzupełniania tego nową wylewką, bo płytki chcę zacząć układać na początku stycznia. Deski mogą poczekać. SMS 30 ma grubość 3-30 mm, w tym przypadku musiałbym to wylewać na dwa razy ? Nie napisałem, że naprawiane miejsca wypadają pod wanną. Czy tam również nie można zastosować wylewki do pomieszczeń suchych ? Nie ma opcji zastosowania tam czegoś, co będzie szybsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 23.12.2016 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 W poszukaj w firmir Sika lub Uzin materiału na bazie cementu i epoksydu. Drogie ale w kilka godzin załatwia problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts