Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bąbelki powietrza w umywalce (Filmik)

wojmat89

Recommended Posts

Witam, mam nową instalację w domu po remoncie. Zauważyłem, że podczas spuszczania wody z syfonu wychodzą bąbelki powietrza i bulgota w rurach. Instalacja jest drożna w 100%. Odpływ z umywalki idzię do podłogą około 1,5 m do pionu do którego podłączony jest geberit. Odpowietrzenie na pole jest zrobione niżej niż umywalka lub na tej samej wysokości.

Skąd bierze się to nadcisnienie w rurach?

Czy nie właściwy spad czy niskie odpowietrzenie może być tego przyczyną.

Ponieżej link do filmiku

https://www.youtube.com/watch?v=e6LY3ts40jM&feature=youtu.be

Edytowane przez wojmat89

Ja nie widzę tutaj problemu. Pakujesz strumień wody z kranu w którym jest zamontowany perlator (specjalny napowietrzacz strumienia) prosto w odpływ i to normalne że będą się uwalniały bąble bo strumień trafia dość głęboko w odpływ tam się rozbija a cząsteczki powietrza się gromadzą. Wykręć perlator i sprawdź.

Ja nie widzę tutaj problemu. Pakujesz strumień wody z kranu w którym jest zamontowany perlator (specjalny napowietrzacz strumienia) prosto w odpływ i to normalne że będą się uwalniały bąble bo strumień trafia dość głęboko w odpływ tam się rozbija a cząsteczki powietrza się gromadzą. Wykręć perlator i sprawdź.

Na dole mam identyczną baterie i woda odpływa na bieżąco. Nie gromadzi się w kranie. Na końcu spływania widać nagły zwrot wody z powietrzem do syfonu? Czy to jest normalne zjawisko