wojmat89 21.12.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, mam nową instalację w domu po remoncie. Zauważyłem, że podczas spuszczania wody z syfonu wychodzą bąbelki powietrza i bulgota w rurach. Instalacja jest drożna w 100%. Odpływ z umywalki idzię do podłogą około 1,5 m do pionu do którego podłączony jest geberit. Odpowietrzenie na pole jest zrobione niżej niż umywalka lub na tej samej wysokości. Skąd bierze się to nadcisnienie w rurach?Czy nie właściwy spad czy niskie odpowietrzenie może być tego przyczyną. Ponieżej link do filmikuhttps://www.youtube.com/watch?v=e6LY3ts40jM&feature=youtu.be Edytowane 21 Grudnia 2016 przez wojmat89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 21.12.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 A w afryce wody brakuje.A czy to w czyms przeszkadza ze sie powietrze pojawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 21.12.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Ja nie widzę tutaj problemu. Pakujesz strumień wody z kranu w którym jest zamontowany perlator (specjalny napowietrzacz strumienia) prosto w odpływ i to normalne że będą się uwalniały bąble bo strumień trafia dość głęboko w odpływ tam się rozbija a cząsteczki powietrza się gromadzą. Wykręć perlator i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojmat89 21.12.2016 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Ja nie widzę tutaj problemu. Pakujesz strumień wody z kranu w którym jest zamontowany perlator (specjalny napowietrzacz strumienia) prosto w odpływ i to normalne że będą się uwalniały bąble bo strumień trafia dość głęboko w odpływ tam się rozbija a cząsteczki powietrza się gromadzą. Wykręć perlator i sprawdź. Na dole mam identyczną baterie i woda odpływa na bieżąco. Nie gromadzi się w kranie. Na końcu spływania widać nagły zwrot wody z powietrzem do syfonu? Czy to jest normalne zjawisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 21.12.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Może coś wolniej spływać, ale nie doszukuj się problemów w takim stopniu i śpij spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 22.12.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Tak śpij spokojnie do czasu zatkania odpływu. Pewnie odpływ ma tzw. ugięcie lub za nisko jest napowietrzenie - powinno być wyżej niż odpływ umywalki jeżeli ona jest najwyższym punktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts