Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pytanie jak w temacie. Czy ktoś kładł pod wylewki i pod połogówke wodną styropian FS 15 ( np. 5 cm) Jak się to sprawuje, czy są lub były jakieś problemy. Wiem,ze wszyscy zalecają FS20. Mój kierownik budowy twierdzi, że to zbyteczne wydawanie pieniędzy na FS20. Jakie sa wasze opinie i doświadczenia w tej sprawie. Czy dużo ryzykuję przy FS15?? Jakie są opinie praktyków ??
https://forum.murator.pl/topic/22522-czy-fs15-mo%C5%BCe-by%C4%87-pod-wylewke-i-pod-pod%C5%82og%C3%B3wk%C4%99/

Ja także miałem tego rodzaju zgryz. Wybrałem FS20 i nie załuję. Widziałaem co się stało z wylewkami u sąsiada na FS15. Dołożył do tego około 1000 pln na wylewki samopoziomujące bo na dużych powierzchniach salonu itp miał nierówne powierzchnie wynikłe z zapadania się wylewki.
fs 20! Nie warto oszczędzać tam, gdzie potem tudno popawić, a konsekwecje mogą być bardzo duże, kolejne watswy aż do okładzny finalnej + materiał + robocizna + święty spokój.
Mój bliźniak ma FS 15 i po dwóch latach mieszkania ma miejscami około 1 cm przerwy między płytkami ceramicznymi na podłodze, a cokołem na ścianie :o . Na szczęście podłoga osiada równo i nie pęka. Fałszywe oszczędności :-?