mela 30.08.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Chcę kupić mieszkanie na rynku wtórnym i muszę wziąć kredyt na zakup i remont mieszkania. Polecono mi stworzenie kosztorysu robót remontowych, problem jednak leży w tym, że mieszkanie nie jest (jeszcze ) moje. Jak mam oszacować "na oko" remont??? Czy mogę prosić właścicieli? spółdzielnię? o plan tego mieszkania? Nie mam zielonego pojęcia, ile mogą mnie wynieść okna, zabudowa kuchni, szafy wnękowe itp. Mam pytanie do tych, którzy już brali kredyt w PKO, czy się bardzo czepiają i czy w końcowym rozrachunku za jakieś rozbieżności pomiędzy kosztorysem a kosztami realnie poniesionymi biją po łapkach? Dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 06.09.2004 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 no naprawdę nikt mi nic nie poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 08.09.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 no naprawdę nikt mi nic nie poradzi? ja tremontowalem dom w tym tygodniu mam odbior to Ci powiem czy sie czepiaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margen 15.09.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 z tego co wiem nie czepiaja sie (kolega buduje z nimi). zrob kosztorys z grubego palca, co zrobisz taniej zostani ci na reszte nie ujeta w kosztorysie.takie moje zdanie i działanie (bede remontował domek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 16.09.2004 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Dziękuję.A czy macie może namiary na kogoś z uprawnieniami z Wrocławia i okolic, kto by mi takowy kosztorys "podbił"? Kosztorys zrobię sama, bo nie będzie zbyt obszerny, ale podpisać się pod nim nie mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts