Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele podłogowe a kichanie..

kysys

Recommended Posts

Cześć , byłem u "kolegi" który zaczął prawić swoje kazanie na temat kichania na jego panele ( nie wiem jaki rodzaj ma , ale pewnie nie są to laminowane skoro tak się pluł o kichanie ) Twierdził pewnie on że przez kichnięcie zostaną kropelki na nich i panele zaczną mu PUCHNĄĆ :bash: ( wiadomo jak się kichnie i nie przystawi ręki to wydostaną się jakieś krople ) Może ktoś się wypowiedzieć na temat kichania na panele , zostawienia tam kropel z ust i napisać mi czy jest możliwe puchnięcie paneli po kichnięciu ? :bash:

Cześć , byłem u "kolegi" który zaczął prawić swoje kazanie na temat kichania na jego panele ( nie wiem jaki rodzaj ma , ale pewnie nie są to laminowane skoro tak się pluł o kichanie ) Twierdził pewnie on że przez kichnięcie zostaną kropelki na nich i panele zaczną mu PUCHNĄĆ :bash: ( wiadomo jak się kichnie i nie przystawi ręki to wydostaną się jakieś krople ) Może ktoś się wypowiedzieć na temat kichania na panele , zostawienia tam kropel z ust i napisać mi czy jest możliwe puchnięcie paneli po kichnięciu ? :bash:

Zgodnie z normą MONG/123-44-17/2012/337 przy kichaniu na panele dopuszczalne są 43 kropeczki na cm2, więc kolega się myli. Ale co za pomysł kłaść panele na podłogę?! - Przecież ktoś może na nie stanąć! To Twój "kolega" nie wie ile wilgoci zostaje po bosej stopie?!

W/w norma wyraźnie mówi, że panele po zakupie należy chronić przed światłem i przechowywać w max 4 warstwach (z przekładkami z pergaminu) w pomieszczeniu z kontrolowaną atmosferą (wilgotność, temperatura). Co za ignorancja i amatorszczyzna - ciekawe, czy płytki gresowe też sobie położył na podłodze? Może jeszcze kleił klejem?

Edytowane przez przemo1