kysys 23.12.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Cześć , byłem u "kolegi" który zaczął prawić swoje kazanie na temat kichania na jego panele ( nie wiem jaki rodzaj ma , ale pewnie nie są to laminowane skoro tak się pluł o kichanie ) Twierdził pewnie on że przez kichnięcie zostaną kropelki na nich i panele zaczną mu PUCHNĄĆ ( wiadomo jak się kichnie i nie przystawi ręki to wydostaną się jakieś krople ) Może ktoś się wypowiedzieć na temat kichania na panele , zostawienia tam kropel z ust i napisać mi czy jest możliwe puchnięcie paneli po kichnięciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clean fire 23.12.2016 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Oddychanie w takim pomieszczeniu z panelami też nie jest wskazane, bo wiadomo. Każdy oddech to para, która też będzie powodowała puchnięcie paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 23.12.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Z głosem proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 23.12.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Dziś nie jest chyba 1 kwietnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 23.12.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Cześć , byłem u "kolegi" który zaczął prawić swoje kazanie na temat kichania na jego panele ( nie wiem jaki rodzaj ma , ale pewnie nie są to laminowane skoro tak się pluł o kichanie ) Twierdził pewnie on że przez kichnięcie zostaną kropelki na nich i panele zaczną mu PUCHNĄĆ ( wiadomo jak się kichnie i nie przystawi ręki to wydostaną się jakieś krople ) Może ktoś się wypowiedzieć na temat kichania na panele , zostawienia tam kropel z ust i napisać mi czy jest możliwe puchnięcie paneli po kichnięciu ? Zgodnie z normą MONG/123-44-17/2012/337 przy kichaniu na panele dopuszczalne są 43 kropeczki na cm2, więc kolega się myli. Ale co za pomysł kłaść panele na podłogę?! - Przecież ktoś może na nie stanąć! To Twój "kolega" nie wie ile wilgoci zostaje po bosej stopie?! W/w norma wyraźnie mówi, że panele po zakupie należy chronić przed światłem i przechowywać w max 4 warstwach (z przekładkami z pergaminu) w pomieszczeniu z kontrolowaną atmosferą (wilgotność, temperatura). Co za ignorancja i amatorszczyzna - ciekawe, czy płytki gresowe też sobie położył na podłodze? Może jeszcze kleił klejem? Edytowane 23 Grudnia 2016 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 23.12.2016 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Zgodnie z norm sprawa w fachowy i wyczerpujący sposób została wyjaśniona...ha,ha,ha norma MONG podaje wartości w calach, a więc jest to nie cm2 lecz cal2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts