akandrzej300 26.12.2016 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 WitamProszę o doradzeniePlanuję piec na pelet z 'rusztem awaryjnym na drewno lub sam pellet (nie wiem czy jest sens rusztu awaryjnego bo mamy kominek ale bez kanałów nawiewnych za to jest rekuperacja)Jakiej firmy piec by był odpowiedni do nieduzej kotlowni i jakiej mocy- proszę doradzić- oraz ile peletu mógłby zjeść do ogrzewania C.o w sezonie grzewczym Powierzchnia do ogrzewania ok. 180 mDół podłogowe grzanie plus grzejniki a góra same grzejniki, ściany styropian 20 cm, duże potrójne szyby, rekuperacja, temp 21 st - dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 26.12.2016 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 hej kiedyś rozważałem pellet ale teraz jestem na etapie wybierania ofert na pc, wtedy moim faworytem byłe kotły "red" potrzebne dane znajdziesz w opisach kotłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akandrzej300 28.12.2016 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Dziękuję za odzew, no i jak z pompą, zainstalowana?- ja też myślałem o pc ale w sumie stanęło na peleciaku [sPAM], na razie poczekam z pompą aż piec 'klęknie i wtedy zainstaluję pc- ceny może spadną a przy okazji będę miał porównanie 'ekologicznych źródeł energii- życzę ciepełka Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Elfir podejrzenie szeptanego marketingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 29.12.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Dziękuję za odzew, no i jak z pompą, zainstalowana?- ja też myślałem o pc ale w sumie stanęło na peleciaku [sPAM], na razie poczekam z pompą aż piec 'klęknie i wtedy zainstaluję pc- ceny może spadną a przy okazji będę miał porównanie 'ekologicznych źródeł energii- życzę ciepełka Witam ! Polecam zapoznać się z naszym urządzeniem od firmy Viessmann. Easypell to automatyczny kocioł na pelet o znamionowej mocy cieplnej od 6 do 20 kW. Posiada automatyczne odpopielanie tacy palnika, rozpalanie, rozpoznawanie palwia oraz min. atestowane zabezpieczenie przeciwpożarowe czy podnoszenie temperatury powrotu w wyposażeniu seryjnym. Więcej informacji oraz danych technicznych możesz znaleźć TUTAJ. A czy nie myślałeś może przy dosyć dobrze zaizolowanym budynku oraz systemie wentylacji z odzyskiem ciepła o inwestycji w kondensacyjny kocioł gazowy ? Rozumiem, że jeśli nie to tylko na wzgląd o braku sieci gazowej w Twojej okolicy, wtedy faktycznie kocioł na pelet (prócz pompy ciepła) to rozwiązanie o wiele bardziej ekologiczne od koła na chociażby ekogroszek. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 11.01.2017 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Witam, Zachęcam do zapoznania się z ofertą kotłów stałopalnych marki Buderus z rodziny Logano. Znajdują się w niej kotły przystosowane do spalania różnego typu paliw, takich jak: pellet, węgiel oraz drewno opałowe. Kotły posiadają szeroki zakres mocy, więc będą odpowiednie dla większości instalacji w budynkach. Więcej szczegółowych informacji o produkcie znajduje się na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-na-paliwa-stale. W sprawie doboru odpowiedniego typu oraz montażu kotła polecam kontakt z jednym z autoryzowanych instalatorów. Ich wyszukiwarkę można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008W razie pytań pozostaję do dyspozycji.Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts