Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OGRZEWANIE KAWALERKI w kamienicy

xczakix

Recommended Posts

Pewnie gdzieś było ale myślę że temat dość ciekawy i warto go zaktualizować o nowe rozwiązania dostępne na rynku

W moim przypadku temat dotyczy kawalerki 40m2 na parterze w starym budownictwie (okna wymienione)

Zastanawiam się nad standardowym kotłem dwufunkcyjnym (gaz na szczęście jest) i do tego albo podłogówka albo grzejniki

Wychodzę z założenia że mogę wyłożyć trochę więcej na dzień dobry jeżeli będzie to miało przełożenie na oszczędności w przyszłości

Co polecacie? Jakie koszty instalacji i eksploatacji ?

Pewnie gdzieś było ale myślę że temat dość ciekawy i warto go zaktualizować o nowe rozwiązania dostępne na rynku

W moim przypadku temat dotyczy kawalerki 40m2 na parterze w starym budownictwie (okna wymienione)

Zastanawiam się nad standardowym kotłem dwufunkcyjnym (gaz na szczęście jest) i do tego albo podłogówka albo grzejniki

Wychodzę z założenia że mogę wyłożyć trochę więcej na dzień dobry jeżeli będzie to miało przełożenie na oszczędności w przyszłości

Co polecacie? Jakie koszty instalacji i eksploatacji ?

Witam !

Zachęcam do zapoznania się z naszym urządzeniem Vitodens 100-W jest to wiszący kondensacyjny kocioł dwufunkcyjny o zakresie mocy 6,5-26,6/29,3 kW, posiadający palniki promiennikowym MatriX oraz wymiennikiInox-Radial ze stali szlachetnej. Więcej szczegółów na temat tego kotła możesz znaleźć TUTAJ.

Dodatkowo mogę zaproponować Vitodens 111-W, który dysponuje dodatkowo ładowanym warstwowo zasobnikiem ciepłej wody użytkowej (c.w.u.) o pojemności 46 litrów. Karty katalogowe oraz dane technicze dla tego kotła możesz zobaczyć TUTAJ. Oba kotły posiadają obudowę BoxDesign, zapewniającą niższy hałas oraz lepszy dostęp do komponentów.

Pozdrawiam !