rk80 22.01.2018 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Jak się cena LG zwiększy to jej zakup niestety będzie mniej opłacalny i klienci albo nie kupią jej wcale (w większości) albo dołożą do jakiejś lepszej. LG była rozsądna alternatywą dla szukających nowego źródła ogrzewania np przy przejściu z kopciucha (małe domy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 22.01.2018 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Jak się cena LG zwiększy to jej zakup niestety będzie mniej opłacalny i klienci albo nie kupią jej wcale (w większości) albo dołożą do jakiejś lepszej. LG była rozsądna alternatywą dla szukających nowego źródła ogrzewania np przy przejściu z kopciucha (małe domy). alternatyw jest sporo, Panasonic SDC 9kW ma teraz u mnie lepszą cenę a do tego do każdej pompy sterownik AquareaCloud gratis więc jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 22.01.2018 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Zastanawiam się nad zakupem tej pompy... Jak myślicie, ( oczywiście szacunkowo), ile mogą mnie wyjść opłaty miesięcznie za prąd przy ogrzewaniu całego domu (Lg 9kW)? Dane w stopce. Według Ciepło Własciwe całkowite roczne zużycie energii na ogrzewanie mojego budynku to11 893kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 22.01.2018 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Jak się cena LG zwiększy to jej zakup niestety będzie mniej opłacalny i klienci albo nie kupią jej wcale (w większości) albo dołożą do jakiejś lepszej. LG była rozsądna alternatywą dla szukających nowego źródła ogrzewania np przy przejściu z kopciucha (małe domy). Dokładnie. Mnie do zakupu LG przekonała niższa o 2000 cena i trochę lepszy COP niż u Panasonica. Dodatkowo instalator powiedział mi że LG ma świetny serwis i dysponuje bardzo dużą dostępnością części (chociaż przy klimatyzatorach) i że o serwis się mam nie martwić i części. Panasonic miał lepsze i bardziej "bajeranckie" sterowanie ale nie widziałem żadnego sensu dopłacać do niego 2000zł. Ale jeśli cena się zrówna , to raczej LG nie będzie zbyt popularne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 22.01.2018 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Zastanawiam się nad zakupem tej pompy... Jak myślicie, ( oczywiście szacunkowo), ile mogą mnie wyjść opłaty miesięcznie za prąd przy ogrzewaniu całego domu (Lg 9kW)? Dane w stopce. Według Ciepło Własciwe całkowite roczne zużycie energii na ogrzewanie mojego budynku to11 893kWh U mnie dom jak w podpisie , duże przeszklenia + część domu z wysokim sufitem (do 4,5m) za grudzień na CO + CWU poszło 457 KWh czyli jakby liczyć w G11 (około 0,55zł) wyniosło by około 250zł za miesiąc. (temperatura ponad 22 stopnie). U mnie głównie działa w drugiej trafie i wyszło około 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finch_pl 22.01.2018 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Zastanawiam się nad zakupem tej pompy... Jak myślicie, ( oczywiście szacunkowo), ile mogą mnie wyjść opłaty miesięcznie za prąd przy ogrzewaniu całego domu (Lg 9kW)? Dane w stopce. Według Ciepło Własciwe całkowite roczne zużycie energii na ogrzewanie mojego budynku to11 893kWh podziel przez 3 (średnio sezonowy COP) i wyjdzie ci ile będziesz potrzebował prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 22.01.2018 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Ogólnie jestesci zadowoleni z tej pompy? Jesli jeszcze raz mielibyście kupowac to czy ponownie byście ja nabyli, czy moze raczej dołożyli troche i kupili panasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 23.01.2018 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Tutaj jest podsumowanie, oraz opis domu: http://pvmonitor.pl/user_pc.php?r=2&idinst=10108 A możesz tylko przypomnieć jako metraż ma kolega cooler? Nie umiem się doszukać no i jak ma ocieplony domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 23.01.2018 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A możesz tylko przypomnieć jako metraż ma kolega cooler? Nie umiem się doszukać no i jak ma ocieplony domek? Tam gdzie jest ten link to jest 128m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 24.01.2018 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Tam gdzie jest ten link to jest 128m2. Spore zużycie możesz napisać coś więcej o domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 24.01.2018 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Tam gdzie jest ten link to jest 128m2. Na pewno 128m2 a nie 218m2 ? Pytam bo wchodząc głębiej w link z ciepłowłaściwe jest podane 218m2 i dom piętrowy .. Bo jeśli jest to 218m2 to wynik bardzo dobry ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 24.01.2018 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Na pewno 128m2 a nie 218m2 ? Pytam bo wchodząc głębiej w link z ciepłowłaściwe jest podane 218m2 i dom piętrowy .. Bo jeśli jest to 218m2 to wynik bardzo dobry ... Juz poprawiłem, coś musiał wcześniej przeliczać i się pozmieniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 24.01.2018 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Juz poprawiłem, coś musiał wcześniej przeliczać i się pozmieniało. To ile w końcu ma ten dom? ja mam 170 metrów podłogowki i zastanawiam się czy ta pompa wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 24.01.2018 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 To ile w końcu ma ten dom? ja mam 170 metrów podłogowki i zastanawiam się czy ta pompa wystarczy 128m2 jest i zapotrzebowanie 6,9kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 24.01.2018 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 To ile w końcu ma ten dom? ja mam 170 metrów podłogowki i zastanawiam się czy ta pompa wystarczy to nie zależy od powierzchni tylko od poziomu energooszczędności. budynek pasywny o powierzchni 1000 m2 będzie potrzebował mniej ogrzewania niż 50-letni dziurawy domek 100 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 24.01.2018 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 to nie zależy od powierzchni tylko od poziomu energooszczędności. budynek pasywny o powierzchni 1000 m2 będzie potrzebował mniej ogrzewania niż 50-letni dziurawy domek 100 m2. Ameryki nie odkryles. Ja mam w projekcie zapotrzebowanie 8.01 ale nie wiem czy mogę się na tym opierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 24.01.2018 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 arturohio, jaką chcesz pompę? Na jakim jesteś etapie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 24.01.2018 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Ameryki nie odkryles. Ja mam w projekcie zapotrzebowanie 8.01 ale nie wiem czy mogę się na tym opierać. wypełnij formularz ze strony: http://cncpompyciepla.pl/kalkulator/ i wstaw link do wyniku, sprawdzę jak to u Ciebie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 24.01.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 arturohio, jaką chcesz pompę? Na jakim jesteś etapie budowy? Jestem na etapie ukończenia instalacji. Teraz przymierzam się do podłogowki. Najpierw oczywiście styro 15cm na dół i 5cm na poddasze. Wełne mam póki co 20cm 039 ale jeszcze dorzucę minimum 15cm może 035 lub jak się zmieści to druga warstwę 20cm 039. Styro mam mieć też golda ale 20cm a cała chata jest z porothermu profi. Nie mam tylko płyty na fundamencie, tak jak Ty. Okna oczywiście 3 szyby U=0,7 dachowe 0,9, w łazience 1,1. Chciałbym założyć pompę LG 9kw. No i mam jeszcze kominek z DGP. Ścianę z garażu ocieplone styro, na ścianie nośnej 5cm a na dzialowce 10cm. Będzie też oczywiście reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 25.01.2018 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 wypełnij formularz ze strony: http://cncpompyciepla.pl/kalkulator/ i wstaw link do wyniku, sprawdzę jak to u Ciebie wygląda Z góry dzięki za pomoc, oto link: http://kalkulator.cncpompyciepla.pl/wynik/rv Swoją drogą fajny ten kalkulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts