Gość Arturo72 26.01.2018 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 a coś więcej? Raz ustawiona i wyregulowana na rotametrach podlogowka w zupełności wystarczy a po drugie przy pompie regulatory w pomieszczeniach to proszenie się o kłopoty związane ze słabym przepływem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sic12345 26.01.2018 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Nigdzie na necie nie ma wzmianki o nowym LG, nawet dystrybutor na stronie nic nie wspomina. Zdaje się że to ten model: http://www.lg.com/rs/vazdusne-toplotne-pumpe/lg-New-Therma-V-U43 Jest info w Serbii i na Węgrzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 26.01.2018 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Zdaje się że to ten model: http://www.lg.com/rs/vazdusne-toplotne-pumpe/lg-New-Therma-V-U43 Jest info w Serbii i na Węgrzech Dokładnia, ja już widziałem to wcześniej ale nigdzie oficjalnie w internecie. Nie wiem gdzie CNC widzi gorsze parametry. Ceny też będą nieco wyższe ale bez przesady, pareset złotych przy kwocie jaką trzeba zapłacić za pompę to nie majątek a może w końcu sterownik będzie lepszy, no i parametry lepsze. LG 7kw ma niemal takie jak panasonic 9kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 26.01.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Katalogowo największa różnica pomiędzy 7 kW a 9 kW jest przy -15 st.C i - 20 st.C , ale 9 kW zupełnie inaczej chodzi, szybciej się wkręca i inaczej moduluje. Też byłem tym zdziwiony, bo tak na prawdę fizycznie to jest ten sam sprzęt, tylko soft mają inny . Czy softy można zmieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 26.01.2018 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 arturohio .Proponuje skontaktować się z kolegą PaRa , on ma podobną moc cieplną lecz mniejsze zapotrzebowanie na ciepło ; http://forum.muratordom.pl/showthread.php?15342-p%C5%82yta-fundamentowa&p=7598033#post7598033 Pompa 7 kW moduluje od dużo niższej mocy [ATTACH=CONFIG]405759[/ATTACH] Około 80 % Energii Na Ogrzewanie Budynku Przypada Na Temperatury > - 2 C , Proponuje ,abyś swoje dane zamieścił w stopce, dużo lepiej się czyta, i łatwiej o dobrą podpowiedź. Zaktualizowałem stopkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 26.01.2018 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Zleć to o czym tu pisaliśmy asoltowi i będziesz " w domu " Jeżeli w garażu nic nie będziesz działał, to temperatura 5 -10C jest wystarczająca ( np. dla rekuperatora ) i wg. OZC, wyniki mocy cieplnej i zapotrzebowania powinny być mniejsze niż wg.liczonego kalkulatora Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Andrzej5101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 26.01.2018 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Dokładnia, ja już widziałem to wcześniej ale nigdzie oficjalnie w internecie. Nie wiem gdzie CNC widzi gorsze parametry. Ceny też będą nieco wyższe ale bez przesady, pareset złotych przy kwocie jaką trzeba zapłacić za pompę to nie majątek a może w końcu sterownik będzie lepszy, no i parametry lepsze. LG 7kw ma niemal takie jak panasonic 9kw. Poniżej porównanie nowego i starego modelu: A softu w Panasonic nie da się zmienić. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez CNC_POMPY_CIEPLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 26.01.2018 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Poniżej porównanie nowego i starego modelu: [ATTACH=CONFIG]405775[/ATTACH] A softu w Panasonic nie da się zmienić. Ok ale przy bardziej realnych temp nowsza wersja wypada nieco lepiej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 26.01.2018 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Faktycznie troche lepiej wypada nowsza wersja ale generalnie jedno i to samo... ciekawe tylko jak sterownik, czy bedzie bardziej intuicyjny... Ok ale przy bardziej realnych temp nowsza wersja wypada nieco lepiej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 26.01.2018 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Faktycznie troche lepiej wypada nowsza wersja ale generalnie jedno i to samo... ciekawe tylko jak sterownik, czy bedzie bardziej intuicyjny... W poniedziałek będę miał Therma V gen 3 9kW w biurze byślę że do środy podłączę i zdam relację jak zachowuje się nowy sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 26.01.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 W poniedziałek będę miał Therma V gen 3 9kW w biurze byślę że do środy podłączę i zdam relację jak zachowuje się nowy sterownik. [ATTACH=CONFIG]405802[/ATTACH] I to mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 26.01.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Znane są już ceny nowej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 26.01.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Swietnie, wiec czekamy na stronie jest napisane ze ulepszyli interfejs, ciekawe ile w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 26.01.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Dostałem dzisiaj dwie wyceny i w jednej była ta sama cena jak za stara wersje a druga o 500 zł wiecej. Raczej nie powinna byc droższa skoro różni ja tylko kolorowy wyswietlacz... Znane są już ceny nowej wersji? Edytowane 26 Stycznia 2018 przez manwithnoname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 26.01.2018 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Znane są już ceny nowej wersji? drożej o około 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 26.01.2018 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 zrobili nowszą wersję o gorszych parametrach, dodali kolorowy wyświetlacz (żeby sie pochwalić) i jeszcze cene podnieśli, brawo LG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Keller 26.01.2018 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Znane są już ceny nowej wersji? W cenie starej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturohio 26.01.2018 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 zrobili nowszą wersję o gorszych parametrach, dodali kolorowy wyświetlacz (żeby sie pochwalić) i jeszcze cene podnieśli, brawo LG... Parametry nie są gorsze, niemal takie same ale dalej lepsze niż u panasa. Trzeba być obiektywnym. Cena też jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 26.01.2018 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Dosyć ze mało informacji na temat starszego modelu to teraz wyszedł nowy o ktorym nie wiadomo kompletnie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.01.2018 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Dosyć ze mało informacji na temat starszego modelu to teraz wyszedł nowy o ktorym nie wiadomo kompletnie nic Pytaj się użytkowników a nie sprzedawcy bo on Ci zawsze odpowie czego oczekujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts