NC_PC 08.11.2018 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 W moim przypadku pompa obiegowa, aby zmieszać wodę załącza się co minute na czas 2 minut. Czy przypadkiem to nie za często? Można jakoś to zmienić? Jeśli tak to w jaki sposób i jaka częstotliwość jest optymalna? Mam III gen LG. Tak już będzie tego nie zmienisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Migal 21.11.2018 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Tak już będzie tego nie zmienisz. Nie prawda! Poproś o najnowszą aktualizacje oprogramowania, jest tam dodane sporo żeczy. min. Ustawienie opużnienia, wyłączenia, włączenia pompy wody. Przedstaw sobie też przełącznik DIN nr 6,7 w pomie do góry, wyłącza to grzałki całkowicie i do defrosta już ich nie używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 21.11.2018 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Jestem trochę przewrażliwiony, często zdarza się że moja jednostka zewnętrzna podczas postoju wydaje dźwięk o wysokiej częstotliwości. Jest on słyszalny w odległości maks 1m. Po uruchomieniu i wyłączeniu już tego dźwięku nie ma. Macie podobnie -boje się że to mogą być jakieś kondensatory :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Migal 21.11.2018 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 U mnie nie ma żadnych pisków, jak chodzi sama pompa wody to jednostka zewnętrzną jest niesłysza tak jak by była wyłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwolis 21.11.2018 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Czy ta aktualizacja jest dla wszystkich Lg therma v 3 generacji. Bo rzeczywiście pompa obiegowa mogła by się rzadziej włączać. Jeżeli po aktualizacji jest taka opcji to idziemy w dobrą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Migal 21.11.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Te z końcówki 2018 roku już go mają, a resztę można aktualizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwolis 21.11.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Mam zamontowaną we wrześniu ale zakupioną w styczniu. Od listopada chodzi na stałej temp. wylot wody 24 stopnie w pomieszczeniach ok.20-22. Dom niezamieszkały, włączyłem działa. Pierwszy sezon. W najbliższym czasie poustawiamy krzywą i zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basix 26.11.2018 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 (edytowane) Nie prawda! Poproś o najnowszą aktualizacje oprogramowania, jest tam dodane sporo żeczy. min. Ustawienie opużnienia, wyłączenia, włączenia pompy wody. Przedstaw sobie też przełącznik DIN nr 6,7 w pomie do góry, wyłącza to grzałki całkowicie i do defrosta już ich nie używa. to świetna informacja mi załącza się co minute na okres 2 minut - zupełnie bez sensu. Skąd pobrać taką aktualizacje? i czy można samemu to zrobić? Edytowane 26 Listopada 2018 przez basix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Migal 27.11.2018 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 W nowym oprogramowaniu wersja RMC 3.03.1a dodano min: - ustawienie temp albo na wlocie albo wylocie - ustawienia popy wody 1-60 min - ustawienie wydajnosci pompy 10-100% co 10% (bardzo przydatne jak ktoś ma przewymiarowaną - dodano licznik energii - sezonowa temperatura automatyczna ( tam to jest tyle rzeczy ze jeszcze chwile mi zejdzie zanim to opanuje ) - i jeszcze kilka mniej lub bardziej przydatnych funkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 27.11.2018 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) W nowym oprogramowaniu wersja RMC 3.03.1a dodano min: - ustawienie temp albo na wlocie albo wylocie - ustawienia popy wody 1-60 min - ustawienie wydajnosci pompy 10-100% co 10% (bardzo przydatne jak ktoś ma przewymiarowaną - dodano licznik energii - sezonowa temperatura automatyczna ( tam to jest tyle rzeczy ze jeszcze chwile mi zejdzie zanim to opanuje ) - i jeszcze kilka mniej lub bardziej przydatnych funkcji Wow , ale fajne funkcje Zazdroszcze .. A orientujesz się czy do starszej wersji LG Therma V (II generacji , czyli poprzednia generacja) są także jakieś aktualizacje ? Edytowane 27 Listopada 2018 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basix 28.11.2018 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 W nowym oprogramowaniu wersja RMC 3.03.1a dodano min: - ustawienie temp albo na wlocie albo wylocie - ustawienia popy wody 1-60 min - ustawienie wydajnosci pompy 10-100% co 10% (bardzo przydatne jak ktoś ma przewymiarowaną - dodano licznik energii - sezonowa temperatura automatyczna ( tam to jest tyle rzeczy ze jeszcze chwile mi zejdzie zanim to opanuje ) - i jeszcze kilka mniej lub bardziej przydatnych funkcji To wszystko można ustawić z poziomu użytkownika czy trzeba wchodzić do menu instalatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Migal 30.11.2018 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 w menu instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basix 03.12.2018 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Jaki jest dedykowany pokojowy regulator temperatury do LG Therma V 3 gen? Nie jestem zadowolony z pogodówki i myślałem aby coś takiego zamontować. Czy Salus iT500 byłby ok?, a może ktoś z Was już coś posiada i jest zadowolony? Podłogówka nie jest podzielona na strefy. Zależy mi też na łatwym montażu i ustawieniu. Może być bezprzewodowy ale się nie upieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 04.12.2018 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 w menu instalatora A gdzie dokładnie znalesc ta opcje aby zmniejszyć częstotliwość zalaczania sie pompy obiegowej bo nie moge znalezc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 04.12.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 ....., a może ktoś z Was już coś posiada i jest zadowolony? Podłogówka nie jest podzielona na strefy. Zależy mi też na łatwym montażu i ustawieniu. Może być bezprzewodowy ale się nie upieram. eq7 eurostera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 04.12.2018 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 A gdzie dokładnie znalesc ta opcje aby zmniejszyć częstotliwość zalaczania sie pompy obiegowej bo nie moge znalezc? Według mnie nie ma takiej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwolis 14.12.2018 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 Czy jest prawdą, że na chwilę obecną jest problem z ustawieniem krzywej grzewczej tz. pompa włączy się dopiero poniżej 5stopni pomimo innych ustawień? generacja 3 oprogramowanie 3.0.3.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 16.12.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Czy jest prawdą, że na chwilę obecną jest problem z ustawieniem krzywej grzewczej tz. pompa włączy się dopiero poniżej 5stopni pomimo innych ustawień? generacja 3 oprogramowanie 3.0.3.1 Mam ten sam problem, oczywiście mamy na mysli temp. na plusie? zwolis, masz najnowsze oprogramowanie? Nic sie nie zgadza o czym pisze Migal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwolis 18.12.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Mam wersje 3.0.3.1a jest tam kilka nowych rzeczy ale np. regulacji czasu pracy pompy wymuszenia nie ma są tylko obroty, nie ma też testu pompy.Na stronie lg jest nowa instrukcja do pobrania. w instrukcji rzeczywiście są te wszystkie ustawienia. Część może być po podłączeniu peryferiów lub jest dostępna w pompie typu monoblok .Może ważna jest mała literka na końcu numeru wersji sterownika u mnie jest ''a'' . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 22.12.2018 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 U mnie jest tez 3.0.3.1a i ogólnie nie ma szalu co do poprzedniej wersji. Moze faktycznie Zmiany dotyczą monoblocka. Na szczescie harmonogram dobrze działa i mozna samemu ustawic pompę bo pogodowka to jakaś porażka. Powiedzmy kiedy jest bliżej 0 to działa a gdy jest na plusie to trzeba przełączyć na grzanie manualne i nie wiem czy całkowicie nie zrezygnować z pogodowki do czasu jak naprawia błąd. A molgem dołożyć 5 tys i brać Buderusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts