mik37 13.03.2019 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Mam taką propozycję, co sądzicie ? Pompa ciepła LG Therma-V 9kW 16700 zł Zbiornik 200L 1800 zł Bufor 100l 850 zł Części (rury, kształtki, zawory, grupa bezpieczeństwa do CWU,zawór 3D, elementy instalacji eketrycznej, przewody, licznik, skrzynka, bezpieczniki…..) około 2500 zł Razem około 21850 zł brutto 8% VAT Tylko teraz czytam że są problemy ze sterownikiem i zaczynam wątpić ? Czy bufor Ci jest potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 13.03.2019 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Mam taką propozycję, co sądzicie ? Pompa ciepła LG Therma-V 9kW 16700 zł Zbiornik 200L 1800 zł Bufor 100l 850 zł Części (rury, kształtki, zawory, grupa bezpieczeństwa do CWU,zawór 3D, elementy instalacji eketrycznej, przewody, licznik, skrzynka, bezpieczniki…..) około 2500 zł Razem około 21850 zł brutto 8% VAT Tylko teraz czytam że są problemy ze sterownikiem i zaczynam wątpić ? A nie lepiej dołożyć trochę i mieć pompę Panasonic : - 5 lat gwarancji - cichsza jednostka zewnętrzna - wbudowany licznik prądu - wbudowany ciepłomierz - sterowanie internetowe i serwis internetowy - uznana marka ze znacznie lepszymi pompami. - od LG odróżnia się tym że się nie psuje a części są na miejscu a w najgorszym wypadku w 48h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 13.03.2019 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 A nie lepiej dołożyć trochę i mieć pompę Panasonic : - 5 lat gwarancji - cichsza jednostka zewnętrzna - wbudowany licznik prądu - wbudowany ciepłomierz - sterowanie internetowe i serwis internetowy - uznana marka ze znacznie lepszymi pompami. - od LG odróżnia się tym że się nie psuje a części są na miejscu a w najgorszym wypadku w 48h. - koszty gwarancji? -o ile 1 dB? -licznik prądu nie zlicza faktycznie pobranej energii jest bezużyteczny -ciepłomierz bezużyteczny - zawyża COP -sterowanie internetowe i serwis internetowy - bardzo dobre rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 14.03.2019 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) A nie lepiej dołożyć trochę i mieć pompę Panasonic : - - uznana marka ze znacznie lepszymi pompami. - od LG odróżnia się tym że się nie psuje a części są na miejscu a w najgorszym wypadku w 48h. A skąd ta "wiedza" ? Bo jakoś LG produkuje klimy SPLIT od kilkudziesięciu lat i sama dostarcza sprezarki wielu innym producentem i jakby nie patrzeć jest liderem w produkcji. Z tego co mi wiadomo LG ma własny serwis autoryzowany w PL z olbrzymia bazą cześci i dostępność części jest znakomita , nawet po wielu latach. Właśnie także z tego powodu wybrałem LG ... Miałem kontakt z LG Polska (problem z jednym modułem) i nastepnego dnia instalator otrzymał moduł. Okazalo się że wymiana nie miała sensu a raczej ja byłem "przewrażliwiony słuchowo" bo wymiana nic nie dała , ale chociaż wiedziałem że serwis jest i działa idealnie Instalator mi mówił że ostatnio Geofizyka zamawiała olbrzymią ilość klim to wybrała właśnie LG ze względu na bardzo małą awaryjność , długą żywotność i co najważniejsze olbrzymią bazę i dostępność cześci na całym świecie .. A jak się orientujesz Geofizyka montuje klimy i je wykorzystuje w bardzo extremalnych warunkach Jak dla mnie czy to LG , czy Samsung czy Panasonic nie ma dużego znaczenia , bo jakoś wykonania , sprawność i bezawaryjność jest na bardzo zbliżonym poziomie. Sądze że największe różnice są w "bajerach" , cenie końcowej dla klienta i nie ma co ukrywać na prowizji dla sprzedawcy ... Zapewne najlepsza pompa dla wielu sprzedawców to ta na której najwięcej zarobi ... Edytowane 14 Marca 2019 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 14.03.2019 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 A skąd ta "wiedza" ? Bo jakoś LG produkuje klimy SPLIT od kilkudziesięciu lat i sama dostarcza sprezarki wielu innym producentem i jakby nie patrzeć jest liderem w produkcji. Z tego co mi wiadomo LG ma własny serwis autoryzowany w PL z olbrzymia bazą cześci i dostępność części jest znakomita , nawet po wielu latach. Właśnie także z tego powodu wybrałem LG ... Miałem kontakt z LG Polska (problem z jednym modułem) i nastepnego dnia instalator otrzymał moduł. Okazalo się że wymiana nie miała sensu a raczej ja byłem "przewrażliwiony słuchowo" bo wymiana nic nie dała , ale chociaż wiedziałem że serwis jest i działa idealnie Instalator mi mówił że ostatnio Geofizyka zamawiała olbrzymią ilość klim to wybrała właśnie LG ze względu na bardzo małą awaryjność , długą żywotność i co najważniejsze olbrzymią bazę i dostępność cześci na całym świecie .. A jak się orientujesz Geofizyka montuje klimy i je wykorzystuje w bardzo extremalnych warunkach Jak dla mnie czy to LG , czy Samsung czy Panasonic nie ma dużego znaczenia , bo jakoś wykonania , sprawność i bezawaryjność jest na bardzo zbliżonym poziomie. Sądze że największe różnice są w "bajerach" , cenie końcowej dla klienta i nie ma co ukrywać na prowizji dla sprzedawcy ... Zapewne najlepsza pompa dla wielu sprzedawców to ta na której najwięcej zarobi ... Hej, liderem w produkcji klim jest MIDEA i potem długo długo nikt i chyba następne jest Gree. Pompa obiegowa dl LG jechała do mnie 10 czy 11 dni, więc porażka, czujnik przepływu dwa tygodnie, jak zepsuł się agregat to z anglii czekałem też coś koło dwa z tygodnie. Z tego co kojarzę jak wybierałeś to ważna była dla Ciebie też cena.... Z tym co instalator mówi o wspaniałości jego urządzeń to nie będę polemizował.... ale jak ktoś zamawia coś na przetarg to nie ma takiej rubryki jak bezawaryjność tylko co najwyżej okres gwarancji bo nikt nie pokaże danych do przetargu o awaryjności. Ty masz LG i porównujesz do Panasonic i Samsung, a serwisowałeś te pompy, pracowałeś na nich? Słyszałeś je? Ja każdą z nich serwisowałem, używałem i programowałem, więc mam porównanie z pierwszej ręki a sorry nie z ulotek i forów. Jak bym chciał pompę na której najwięcej zarobię to nie handlował bym żadną z tych marek tylko kupował bym chińczyka naklejał naklejkę made in poland dawał 2 lata gw i dymał ludzi po całości jak dzwonią z problemami. Ale ja chce mieć ŚWIĘTY spokój a nie telefony że coś nie działa dlatego sprzedaję marki które się nie pierdo...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 14.03.2019 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) Mam taką propozycję, co sądzicie ? Pompa ciepła LG Therma-V 9kW 16700 zł Zbiornik 200L 1800 zł Bufor 100l 850 zł Części (rury, kształtki, zawory, grupa bezpieczeństwa do CWU,zawór 3D, elementy instalacji eketrycznej, przewody, licznik, skrzynka, bezpieczniki…..) około 2500 zł Razem około 21850 zł brutto 8% VAT Tylko teraz czytam że są problemy ze sterownikiem i zaczynam wątpić ? A kto powiedział że jest problem ze sterownikiem? CNC? Jeśli wycofał je ze sprzedaży to całkiem normalne, że promuje towar, który aktualnie ma w ofercie Wystarczy, że napisałeś, że chcesz kupić pompe to od razu się aktywował Czekamy teraz na przedstawiciela Buderusa ( który nomen omen jednostki zew. kupuje od LG:) Żeby rozwiać Twoje wątpliwości - problemu jako takiego ze sterownikiem nie ma - bardziej chodzi o sterowanie pogodówką, która załącza grzanie pompy dopiero poniżej 3 stopni na plusie - kwestia aktualizacji oprogramowania. W zeszłym roku miałem podobny dylemat jak Ty. Powiem więcej - nawet nie śniłem o pompie chciałem wpakować się w pellet ale dzięki temu forum zdecydowałem sie na pompe i właśnie na LG. Po pierwszym sezonie grzewczym urządzenie oceniam pozytywnie. Nie używam pogodówki. Grzeje według stałego harmonogramu ze stałą temperaturą na wylocie. W domu jest ciepło, rachunki o dziwo podobne jak u mojego sąsiada, który ma mercedesa wśród pomp NIBE ale po co przepłacać za marke skoro i tak wszystko robione jest w Chinach? Co do Twojej wyceny, poszukaj a może znajdziesz jeszcze taniej Na pewno zrezygnuj z bufora bo to zbedny koszt a problemy potem ogromne... Tak więc sterownik działa poprawnie oprócz pogodówki:) Moim skromnym zdaniem lepszym od pogodówki będzie regulator temperatury w domu, który będzie załączał i wyłączał pompe wedle nastawionej temperatury w budynku a nie na zewnątrz Można go podłączyć do pompy. Pozdrawiam Edytowane 14 Marca 2019 przez manwithnoname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 14.03.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Mam ochotę zacytować @ z CNC kiedy proponował mi pompę LG.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 14.03.2019 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Mam ochotę zacytować @ z CNC kiedy proponował mi pompę LG.... Były czasy kiedy się tu pojawił i meeting był najlepszy. Ci co kupowali wtedy pompę firmy Panasonic to idioci byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 14.03.2019 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Mam taką propozycję, co sądzicie ? Pompa ciepła LG Therma-V 9kW 16700 zł Zbiornik 200L 1800 zł Bufor 100l 850 zł Części (rury, kształtki, zawory, grupa bezpieczeństwa do CWU,zawór 3D, elementy instalacji eketrycznej, przewody, licznik, skrzynka, bezpieczniki…..) około 2500 zł Razem około 21850 zł brutto 8% VAT Tylko teraz czytam że są problemy ze sterownikiem i zaczynam wątpić ? A jak duży dom i jak ocieplony ? Masz grzejniki czy 100% podłógówki ? Jak masz 100% podłógówki to bufor sobie daruj bo szkoda kasy i nie ma żadnego sensu. Co do ceny samej pompy to stanowczo za dużo chce ... Tutaj sklep internetowy i cena z VAT23% sporo niższa , a przecież instalator daje 8% VAT https://agaterm.pl/pompy-ciepla/1419-pompa-ciepla-lg-thermav-split-9-kw.html Więc niech zjedzie z ceną i poszuka innego dostawczy bo chce stanowczo za dużo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 14.03.2019 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Były czasy kiedy się tu pojawił i meeting był najlepszy. Ci co kupowali wtedy pompę firmy Panasonic to idioci byli. Dlatego też nie można kierować się subiektywną oceną sprzedawców tylko trzeba szukać informacji z różnych źródeł, czytać, pytać ale samemu wyciągać wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 14.03.2019 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 A kto powiedział że jest problem ze sterownikiem? CNC? Jeśli wycofał je ze sprzedaży to całkiem normalne, że promuje towar, który aktualnie ma w ofercie Wystarczy, że napisałeś, że chcesz kupić pompe to od razu się aktywował Czekamy teraz na przedstawiciela Buderusa ( który nomen omen jednostki zew. kupuje od LG:) Żeby rozwiać Twoje wątpliwości - problemu jako takiego ze sterownikiem nie ma - bardziej chodzi o sterowanie pogodówką, która załącza grzanie pompy dopiero poniżej 3 stopni na plusie - kwestia aktualizacji oprogramowania. W zeszłym roku miałem podobny dylemat jak Ty. Powiem więcej - nawet nie śniłem o pompie chciałem wpakować się w pellet ale dzięki temu forum zdecydowałem sie na pompe i właśnie na LG. Po pierwszym sezonie grzewczym urządzenie oceniam pozytywnie. Nie używam pogodówki. Grzeje według stałego harmonogramu ze stałą temperaturą na wylocie. W domu jest ciepło, rachunki o dziwo podobne jak u mojego sąsiada, który ma mercedesa wśród pomp NIBE ale po co przepłacać za marke skoro i tak wszystko robione jest w Chinach? Co do Twojej wyceny, poszukaj a może znajdziesz jeszcze taniej Na pewno zrezygnuj z bufora bo to zbedny koszt a problemy potem ogromne... Tak więc sterownik działa poprawnie oprócz pogodówki:) Moim skromnym zdaniem lepszym od pogodówki będzie regulator temperatury w domu, który będzie załączał i wyłączał pompe wedle nastawionej temperatury w budynku a nie na zewnątrz Można go podłączyć do pompy. Pozdrawiam uwielbiam to, ktoś kto rok temu myślał o pelecie, nie rozważał pompy ciepła dziś może podważać moje doświadczenie bo to 150 pomp ciepła instalowanych rocznie, czyli ładne już kilkaset sztuk. Ja zainstalowałem kilkadziesiąt sztuk LG wiem jak działają i jakie są problemy, i nie twierdzę żę trzeba wywalić bufor bo nie znam instalacji, a tu orzeczenie Pana manwthnoname że to gówno i nie potrzeba. a w życiu sam miał jedną pompę ciepła. prawdziwy fachowiec.... no ale cóż fora tego typu rządzą się swoimi prawami i nikt tu o doświadczenie nie pyta, wszyscy niby równi. Swoją drogą jak ktoś miał jako alternatywę pelet to nic dziwnego że jest zadowolony z pompy ciepła. Kiedyś nawet zrobiłem taki post jak to zła pompa, źle zamontowana, głośna itp. itak jest dla kogoś kto wcześniej węglem palił cudem i wychwalał to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 14.03.2019 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Mam ochotę zacytować @ z CNC kiedy proponował mi pompę LG.... Tak, pewnie oferowałem bo montowałem ich sporo, które były jeszcze z czarno-białym wyświetlaczem to były w miarę, a potem zaczęli kombinować ze sterowaniem i zrobili nowy soft i sterownik. A na wykresie pracy sprężarki nawet pomimo zamontowania bufora robił się grzebień, 60 startów na dobę. PARANOJA Do tego dogrzewanie wody użytkowej grzałką, żeby nie odpalać sprężarki, i jak to tu teraz porównać do Panasonikiem czy Daikinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 14.03.2019 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) uwielbiam to, ktoś kto rok temu myślał o pelecie, nie rozważał pompy ciepła dziś może podważać moje doświadczenie bo to 150 pomp ciepła instalowanych rocznie, czyli ładne już kilkaset sztuk. Ja zainstalowałem kilkadziesiąt sztuk LG wiem jak działają i jakie są problemy, i nie twierdzę żę trzeba wywalić bufor bo nie znam instalacji, a tu orzeczenie Pana manwthnoname że to gówno i nie potrzeba. a w życiu sam miał jedną pompę ciepła. prawdziwy fachowiec.... no ale cóż fora tego typu rządzą się swoimi prawami i nikt tu o doświadczenie nie pyta, wszyscy niby równi. Swoją drogą jak ktoś miał jako alternatywę pelet to nic dziwnego że jest zadowolony z pompy ciepła. Kiedyś nawet zrobiłem taki post jak to zła pompa, źle zamontowana, głośna itp. itak jest dla kogoś kto wcześniej węglem palił cudem i wychwalał to będzie. Dlaczego Pan mnie atakuje? Czy ja pisałem o Pana doświadzeniu? Już kilka razy prosiłem Pana, aby wrzucił Pan na YT manual ustawień nowej pompy, i co? Cisza, bo nowy model LG nie jest już w ofercie firmy CNC Sorry, ale jakie Pan może mieć doświadczenie w nowej pompie skoro ich Pan nie montuje? Z całym szacunkiem ale nikogo nie obchodzi ile Pan pomp założył bo to tylko puste frazesy, które nic nie wnoszą do sprawy. Czytających to forum obchodzą opinie użytkowników a nie sprzedawców Dlaczego porusza Pan kwestie pelletu? Nie wie Pan że przy budowie domu rozważa sie różne warianty? Tłumaczy to tylko, że domu Pan to chyba nigdy nie budował Proszę odnosić się do wszystkich komentarzy merytorycznie, a nie złośliwością i pomniejszaniem autorytetu rozmówcy bo tutaj wszyscy są równi i każdy ma prawo do głosu - nie tylko instalator. Taką postawą na pewno nie zdobędzie Pan nowych klientów. Opinie na google mówią same za siebie Pozdrawiam. Edytowane 14 Marca 2019 przez manwithnoname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 14.03.2019 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) Tak, pewnie oferowałem bo montowałem ich sporo, które były jeszcze z czarno-białym wyświetlaczem to były w miarę, a potem zaczęli kombinować ze sterowaniem i zrobili nowy soft i sterownik. A na wykresie pracy sprężarki nawet pomimo zamontowania bufora robił się grzebień, 60 startów na dobę. PARANOJA Do tego dogrzewanie wody użytkowej grzałką, żeby nie odpalać sprężarki, i jak to tu teraz porównać do Panasonikiem czy Daikinem Ma Pan stare - błędne informacje, bo po aktualizacji softu grzałke CWU można całkowicie wyłączyć a co do startów to co najwyzej kilka... Edytowane 14 Marca 2019 przez manwithnoname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 14.03.2019 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Dlaczego Pan mnie atakuje? Czy ja pisałem o Pana doświadzeniu? Już kilka razy prosiłem Pana, aby wrzucił Pan na YT manual ustawień nowej pompy, i co? Cisza, bo nowy model LG nie jest już w ofercie firmy CNC Sorry, ale jakie Pan może mieć doświadczenie w nowej pompie skoro ich Pan nie montuje? Z całym szacunkiem ale nikogo nie obchodzi ile Pan pomp założył bo to tylko puste frazesy, które nic nie wnoszą do sprawy. Czytających to forum obchodzą opinie użytkowników a nie sprzedawców Dlaczego porusza Pan kwestie pelletu? Nie wie Pan że przy budowie domu rozważa sie różne warianty? Tłumaczy to tylko, że domu Pan to chyba nigdy nie budował Proszę odnosić się do wszystkich komentarzy merytorycznie, a nie złośliwością i pomniejszaniem autorytetu rozmówcy bo tutaj wszyscy są równi i każdy ma prawo do głosu - nie tylko instalator. Taką postawą na pewno nie zdobędzie Pan nowych klientów. Opinie na google mówią same za siebie Pozdrawiam. Ja Pana nie atakuję, ale odpowiadam na posta starając się pokazać Pana doświadczenie w porównaniu z moim. Jak Pan idzie do lekarza to też raczej do takiego co już serce operował (i to do takiego co najlepiej wiele razy) a nie do osoby której serce było operowane i cieszy się z operacji. Z pelletem chodziło mi o to że Pana przekonania są od roku, a moje doświadczenie i wiedza buduje się od 2010roku. Co do opinii google to: - wstawianie komentarz kosztuje - 800zł za 50 sztuk - kasowanie komentarzy negatywnych - 2200zł (do 10 sztuk) - dbanie o e-wizerunek na tle konkurencji - negocjacja ceny takie oferty się dostaje od szemranych firm które zrobią komentarze jakie Pan chce wystarczy zapłacić, ale ja nie płacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 14.03.2019 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Ja Pana nie atakuję, ale odpowiadam na posta starając się pokazać Pana doświadczenie w porównaniu z moim. Jak Pan idzie do lekarza to też raczej do takiego co już serce operował (i to do takiego co najlepiej wiele razy) a nie do osoby której serce było operowane i cieszy się z operacji. Z pelletem chodziło mi o to że Pana przekonania są od roku, a moje doświadczenie i wiedza buduje się od 2010roku. Co do opinii google to: - wstawianie komentarz kosztuje - 800zł za 50 sztuk - kasowanie komentarzy negatywnych - 2200zł (do 10 sztuk) - dbanie o e-wizerunek na tle konkurencji - negocjacja ceny takie oferty się dostaje od szemranych firm które zrobią komentarze jakie Pan chce wystarczy zapłacić, ale ja nie płacę. Z całym szacunkiem: niech już Pan skończy te marketingowe bajki, bo sie Pan kompromituje. Niestety, ale nie ma Pan racji bo nie posiada Pan aktualnej wiedzy. To tak jakby kupił Pan sobie smartfona, który się grzeje a za rok wychodzi aktualizacja softu i wszystko wraca do normy ale nadal mówi Pan wszem i wobec że jest do niczego Skupmy się merytorycznie na temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 14.03.2019 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) Z całym szacunkiem: niech już Pan skończy te marketingowe bajki, bo sie Pan kompromituje. Niestety, ale nie ma Pan racji bo nie posiada Pan aktualnej wiedzy. To tak jakby kupił Pan sobie smartfona, który się grzeje a za rok wychodzi aktualizacja softu i wszystko wraca do normy ale nadal mówi Pan wszem i wobec że jest do niczego Skupmy się merytorycznie na temacie... Nawet dziś bawiłem się najnowszym LG na targach we frankfurcie, a poza tym split LG 9kW gen III wisi u mnie w domu, więc dokładnie wiem o czym mówię. https://pvmonitor.pl/user_pc.php?idinst=10108 Edytowane 14 Marca 2019 przez CNC_POMPY_CIEPLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 15.03.2019 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Nawet dziś bawiłem się najnowszym LG na targach we frankfurcie, [ATTACH=CONFIG]428076[/ATTACH] a poza tym split LG 9kW gen III wisi u mnie w domu, więc dokładnie wiem o czym mówię. https://pvmonitor.pl/user_pc.php?idinst=10108 Panie CNC, to że ktoś nie kupił urządzenia od Pana nie oznacza od razu, że inne są złe. Proszę już przestać udowadniać coś na sile. Niestety, ale na tym forum nie jest Pan doradcą tylko zwykłym sprzedawcą w dodatku często agresywnym w swoich wypowiedziach. Współczuje Pana klientom... Proponuje skupić się na sprzedaży w innych kanałach dotarcia. Będzie to z korzyścią dla wszystkich bo wcale Pan nie pomaga, a tylko sieje zamęt. Pompy LG będą kupowane przez nowych użytkowników czy to się Panu podoba czy nie, bo mają dobry stosunek ceny do jakości. Mimo niewielkich niedoróbek programowych (które na pewno zostaną poprawione wraz z kolejnymi aktualizacjami) jestem zadowolony, a i zostało sporo pieniędzy w portfelu, które wydałem na przyjemniejsze rzeczy niż jakaś tam pompa Skończyłem już z Panem dyskusje i życzę powodzenia w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik37 27.03.2019 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Witam Jak w Lg działa tryb cichy ? Czy po prostu nie pozwala przejsc sprężarce na wyższe obroty i przez to mniej hałasuje czy też jakoś obniża je w całym zakresie tak że pompa może np niżej modulować. No i podstawowe pytanie czy rzeczywiście w tym trybie pompa jest zauważalnie cichsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kura24 03.04.2019 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Czesc, takie pytanie (jestem niestety bardzo zielony w tych tematach) - czy to jest normalne/prawidlowe, ze mimo iz pompa ciepla (LG therma v) jest wylaczona (wlaczone tylko grzanie CWU) to w grzejnikach slychac ze krazy/pompowana jest tam woda (poniewaz sa zawory przy grzejniku w polowie skrecone to slyszalny jest szum wody) Woda w/i grzejniki sa zimne, ale jak na chlopski rozum to zakladalbym, ze w trybie tylko CWU nie powinno tam byc zadnego ruchu/przeplywu? Bo powinny byc jakies 2 obiegi niezalezne? Jest w instalacje wpieta pompa Grunfosa, ale na tym konczy sie moja wiedza. Moze ktos cos podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts